Dansk Navn: Vietnamesisk mosfrø

Slægt: Theloderma

Art: Theloderma corticale

Levealder: 15-20 år

Levesteder for Vietnamesisk Mosfrø:

Mosfrøen lever i det nordlige Vietnam. Specielt i områder med kalksten hvor smeltevandet har formet bjergbækkene. Den lever i vandløb og små søer, sågar menneskeskabte dæmninger. Man finder den i op omkring 1 kilometers højde.

Fakta om Vietnamesisk Mosfrø:

Mosfrøen er en mester i camouflage så den sidder gerne frit fremme i dagtimerne. De ujævne knopper samt farven på den gør det næsten umuligt at finde frøen. Frøen bliver 6-8 cm som fuldvoksne. Hunnerne bliver gerne større end hannerne. Frøen er en semi vandleverende frø som ynder at kravle. Frøen er udstyret med “sugekopper” på tæerne hvilket gør det muligt for det at sidde fast på glatte overflader.

Terrariet:

Terrariet bør indrettes med gode klatre muligheder såsom solide grene og planter. Derudover kan man bruge korkplader som baggrund hvor planter som guldranken kan kravle op af og give mulighed for gemmesteder til frøen. Terrariet skal tilgodese både højde og bredde. Et terrarie på 45x45x45 til et par eller 60x45x45 (L x B x H) til en trio. Til bundlag ved planterne kan man hælde 1/3 lekakugler i, som kan købes i det lokale byggemarked. For at holde styr på leka kuglerne placeres et plastik trådnet eller skum-vaskeservietter henover kuglerne. Ovenpå hældes ugødet spagnum blandet med kokus humus og evt bark stykker for at give det tekstur. Man kan nøjes med enten ugødet spagnum eller kokus humus. Diverse bromeliaer vil gøre det godt i terrariet. Man kan desuden beklæde rødder og sten med Javamos (Vesicularia dubyana) såfremt man holder fugtigeden oppe. Fredsliljen (Spathiphyllum wallisii) er også en egnet kandidat Cirka halvdelen af terrariet skal indrettes til vandbassin. Man kan evt gøre det at man tager en glasskål i passende størrelse for at gøre det nemmere at rense vandet ved dem. Vandet må gerne fyldes op i en højde af 5-6 cm. Man kan eventuelt smide en pumpe i vandet for at holde det renere bare cirkulationen ikke bliver for voldsom.

Vand & foder:

Frøerne lever af alle former for insekter de kan gabe over. Det er vigtigt at foderdyrene er blevet rystet i kalk og vitaminer inden de fodres. Cirka to gange i ugen skal der fodres og forstøves. Unger skal fodres oftere.

Lys, varme & fugt:

Frøerne trives bedst ved en temperatur fra 16-25 grader. Temperaturen må ikke overstige 25 grader da det kan blive fatalt for frøen. Da de er skumrings -og nataktive er lyset mere gavnligt for planterne end for frøerne. Den relative fugtighed bør ligge på 65-85%, det opnåes ved at forstøve efter behov. Hvis planter, bundlag eller glasset stadig er fugtigt behøves yderlige forstøvning ikke.

Aktivitet:

Frøerne er skumrings -og nataktive og sover det meste af dagen. Man kan evt. vælge at slukke lyset i terrariet omkring kl 19-20 om aftenen for at få mere aktivitet ud af ens frø. På den måde er de ikke kun fremme når man selv sover men der imod også om aftnen. Det er også her man oftes vil høre frøerne kvække. Der kvækken kan beskrives, som en hund der lyder ynkelig for at få en godbid.

Forfatter:

Anders Højbjerg


Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her