Zoo Med Dripper

Zoo med

Køb for 599,00 DKK mere og få gratis fragt til en pakkeshop

Zoo Med's Drippers giver et naturligt nedbør og giver en god luftfugtighed til reptiler i fangeskab, de kunne eksempelvis benyttes til kamæleoner, bestemte gekkoer osv.  

Dripper har et låg hvorpå der er monteret et håndtag, hvilket giver dig mulighed for at rykke rundt på den. Dette er især nyttigt for dyr, der ikke har særlig let ved at drikke vand af skåle mm. men i stedet drikker dug fra blade.

Dripperne fås i to størrelser: 

Lille dripper - 2,1 L

Stor dripper - 3,8 L

ZM-Logo_Liz.png

Flere detaljer

På lager i Viborg

  • lille (little)
  • Stor (Big)

94,95 DKK

inkl. moms
Vælg
Egenskab
  • lille (little)
  • Stor (Big)

Vælg
Antal

Hvorfor er vand og fugt vigtigt for kamæleoner

Kamæleoner dehydrer bl.a. hvis ikke de får nok fugt og vand. 

Nogle kamæleoner drikker af faldende dråber, mens andre drikker af blade, i begge situationer ville dripperen fra Zoo Med være optimal at bruge. 

Hvis ikke du synes, at dripperen afgiver nok fugt, kunne du eksempelvis supplere med en tågemaskine, for at hæve luftfugtigheden og sænke temperaturen. 

Rigtig mange kamæleoner kræver over et minuts regn, for at stimulere deres drikke refleks, og derudover flere minutter for at slukke tørsten.
Du vil også kunne se, at din kamæleon vil begynde at vaske sine øjne når det regner. 
Rensningen af øjenene kan varer flere timer, og kamæleonen skal derfor have rig mulighed for at kunne vaske sine øjne.

Dehydrering af kamæleoner

I fangeskab er det ikke altid, at ejeren sørger for at kamæleonen får mulighed for at rense øjne og slimhinderne i munden. 
Hvis din kamæleon dehydrerer, vil øjnene være indsunkne, den vil være døsig, mangle appetit og ramme ved siden af dens bytte. 

En dehydreret kamæleon vil starte med, at spare på vandet i sine nyrer, og senere vil der også komme andre problemer. Kroppen vil bl.a. have svært ved at komme af med kvælstofaffald, dette vil så ophobe sig i blodet. Urinsyren hos kamæleonen vil blive koncentreret og skade andre indre organer, pga. kvælstofaffaldet udskilles gennem den. 

Den mest naturlige måde at fixe dette på, er ved at give kamæleonen noget lignende et brusebad, her er dripperen helt fantastisk men almindeligt brusebad i badeværelset er også effektivt. Sæt den i en plante under bruseren og lad vandet løbe ned, det vil hjælpe den til at vaske dens øjne. 

Hvorfor vasker kamæleonen øjne?

Kamæleoners øjne er specielt udviklede og nok et af de mest udviklede syn indenfor dyreverden.

Øjenlågene er dækket med skæl og kan bevæge sig uafhængigt af hinanden, dette giver derfor kamæleonen mulighed for at kunne se to steder på én gang. Den eneste blinde vinkel kamæleonen besidder, er hen over dens bagkrop. 

Med så udviklede øjne, kan det være svært at undgå infektioner. 
   Når en kamæleon har fået noget i øjet, vil den automatisk skubbe øjet mod øjenlåget og gnubbe det mod sine omgivelser, indtil skidtet kommer ud. Det kan se ret ekstremt ud, da øjet kan komme til at se dobbelt så stort ud. 
Alt dette er netop grunden til, at det er vigtigt at du giver din kamæleon mulighed for at kunne vaske dens øjne. 

ZM-Logo_Liz.png

Ingen kundeanmeldelser for øjeblikket.

Tilføj anmeldelse
Skjul formular
Bedømmelse :
Navn:
E-mail:
Emne:
Tekst :
  Tilføj bedømmelse
Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her