Frysetørret figenkaktus 50g

Monis

MAPS200

Køb for 599,00 DKK mere og få gratis fragt til en pakkeshop

Frysetørret figenkaktus svarer til frisk kaktus, det at det er frysetørret, vil bare sige, at det holder længere tid. Når dit krybdyr skal fodres med det, ligges det i vand. Vandet suges ind i den frysetørrede kaktus som derved bliver som frisk kaktus igen.

Alle planteædende krybdyr kan spise dette, herunder fx. skildpadder, skægagamere, leguaner osv.  

1 pose indeholder 50 gram frysetørret figenkaktus.

Dette svarer til ca. 500 g frisk kaktus. 

Flere detaljer

På lager i Viborg

169,95 DKK

inkl. moms

Vælg
Antal

Info om Figenkaktussen

Man kalder kaktussen Figenkaktus, fordi dens frugter til en vis grad er spiselige. Derudover minder de også om figner form- og smagsmæssigt. Figenkaktussen tilhører den største og mest udbredte slægt indenfor kaktusser. 

Kaktusserne i slægten har en højde på ca. 10 cm og op til 4-6 meter. Deres kendetegn er deres skud, de beskrives som flade og tornede ører. 

Kaktussen er oprindeligt fra Canada, Caribien og Galapagos Øerne.

Dyrkning af egen Figenkaktus

Såning af frø kan gøres hele året rundt, hvis bare det gøre indendørs. Derefter mixer du fint sigtet såjord med ca. 25% fint sand, her vil det være bedst at benytte kvartssand. 
   For at sikre dig selv, at frøene ikke bare falder direkte igennem jorden, skal jorden ikke være for grov. Du kan fugte jorden ved brug af en forstøver. 
   Du skal være opmærksom på, at alle kaktusser er "let spirer", hvilket vil sige, at frøene ikke skal tildækkes med såjorden. Efter disse steps, er det vigtigt, at frøene får tilstrækkeligt med varme, dvs. omkring 16º til 25º C og en høj luftfugtighed. 
   Det du har sået frøene i, skal tildækkes med glas eller folie, det skal fjernes i 2 timer hver 2. eller 3. dag, for at sikre, at frøene kan ånde og ikke rådner. 

Efter 1 år, vil det være muligt at omplante kaktussen over i kaktusjord. 

Figenkaktussen elsker varme og lyse placeringer i sommertiden. Hvis den er beskyttet mod regnen, kan den også stå udenfor i det fri om sommeren. 

Den skal kun vandes når kaktusjorden er udtørret. Yngre planter skal dog generelt have lidt mere fugt end de ældre. 
Til at vande kaktussen kan du anvende regnvand eller det som er næstbedst, afkalket vand. Efter vanding, skal det overskydende vand fjernes, for at undgå våd jord og forrådnelse i rødderne.
   Kaktussen skal have en overbrusning med regnvand hver 2. uge, hvis de står på en solrig eller varm plads. Som tidligere nævnt, skal dette bare gøres med en forstøver, og det skal gøres fra oven. 
   Fra april og til slut august skal den gødes med flydende kaktusgødning hver 3. uge, da denne gødning indeholder mindre andel kvælstof end almindelig blomstergødning. For ikke at rødderne brændes, skal jorden fugtes inden der gives gødning. 

Ingen kundeanmeldelser for øjeblikket.

Tilføj anmeldelse
Skjul formular
Bedømmelse :
Navn:
E-mail:
Emne:
Tekst :
  Tilføj bedømmelse
Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her