Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 18/06 kl. 10:00
114,95 kr.
Forset Floor Bedding, er lavet for at imiterer bunden i regnskoven mest muligt.
search
search
  • Forset Floor Bedding, er lavet for at imiterer bunden i regnskoven mest muligt.
  • Forset Floor Bedding, er lavet for at imiterer bunden i regnskoven mest muligt.
114,95 kr.

Zoo Med Forest Floor Bedding

ZM-CM-8E

Forset Floor Bedding, er lavet for at imiterer bunden i regnskoven mest muligt.

Bundlaget er en substrat, der er blandet af flere forskellige materialer som sikrer en, at bundlaget kan holde på en del fugt. Samtidig virker det ikke sumpet eller på andre måde klamt for dyrene.

Det er et godt materiale, som dyrene har rig mulighed for at grave/bygge tuneller i. 

Derudover er det også lugt absorberende, så det kommer ikke til at lugte inde i terrariet. 

Det vil være perfekt at bruge inde i et terrarie med slanger, varaner eller tropiske landskildpadder. 

Vælg mellen 8,8l eller 26,6l

ZM-Logo_Liz.png

Monis anbefaler
Størrelse: 8,8L (114,95 kr.)
Sidste elementer på lager

Varaner i terrarie

Varaner går bedst i par, altså én hun og én han, men det vil også kunne fungere hvis én han går med flere hunner. De kræver et stort terrarie med varmepærer, UVB, vandskål, foderskål bundlag mm. 

Det anbefales, at et bur til et par eller en trio, på én han og to hunner, måler 50x50x150 cm., hvis der er tale om tornhalevaraner. Hvis der derimod er tale om steppevaranen skal det være dobbelt så stort. Flere hanner, uanset race, må ikk holdes sammen, da de slår hinanden ihjel. 

Bundlaget til tornhaler skal bestå af tørt sand, så de kan ikke rigtig benytte Zoo Meds Forest Floor, men det kan steppevaraner derimod godt. 

Dekoration af terrariet.

Terrariets sider og bagvæg kan beklædes med materialer såsom korkplader eller kunstige sten, du skal dog være opmærksom på at det er fastgjort ordentligt. 

Varaner har tendens til at kunne være lidt voldsomme, så det anbefales derfor ikke at beplante. Der skal dog være flere skjulesteder, som eksempelvis sten, rødder eller kunstige plastikhuler i den korrekte størrelse. Der skal som minimum være et skjul pr. dyr der er i terrariet. 
Terrariet hos tornhalevaraner skal holdes tørt, da en forhøjet luftfugtighed kan medføre hudproblemer og lungeinfektioner. Dog skal der være en fugtboks, i fugtboksen vil du bl.a. kunne benytte Coco Ground'en da det er et materiale der er god til at holde på fugten. 
Hos steppevaraner skal terrariet være mere fugtigt, det skal bl.a. overbruses regelmæssigt, for at de ikke dehydrerer. Så inde hos dem, vil du kunne benytte dette produkt som bundlag. 
Varaner skal altid have adgang til frisk vand i en vandskål. 

Temperaturer i terrariet

Når tornhalevaraner er i naturen, finder man dem ofte i et varmt ørkenklima, de kræver derfor temperaturer på op til 28-32°C og en varmespot med temperaturer på op til 40°C. Om natten vil temperaturen godt kunne falde til stuetemperatur. 
Steppevaranerne finder man i det tropiske Vestafrika ude i naturen. De bør derfor have en terrarietemperatur på en 25-28°C døgnet rundt. Bundlaget skal være en smule fugtigt, så her vil Zoo Meds Forest floor bedding passe perfekt ind. Terrariet bør have UV-lys for at kunne stimulere den naturlige D3 vitamins produktion. 

Fodring af varaner

Tornhalevaraner:
I naturen spiser de små insekter. De ville også kunne finde på at spise små arter af firben. I terrariet bør kosten bestå af blandede insekter, og hovedfodret bør bestå af fårekyllingerkakerlakker og græshopperMelorm og kæmpe melorm kan også benyttes, bare ikke som hovedfoder. 

Steppevaraner:
Kosten bør primært bestå af insekter. I naturen lever de af hvirvelløse dyr, hvor en stor del af det de spiser, består af tusindben, snegle og skorpioner. I fangeskab kan de spise forskellige insekter såsom kakerlakkergræshopperfårekyllinger, snegle og regnorm
Varaner vil ofte meget gerne spise mus, men det feder rigtig meget, og bør derfor kun bruges som foder med forsigtighed. 
Foderet bør tilsættes ekstra vitaminer og mineraler, meget gerne med et højt D3 og kalk indhold.

ZM-Logo_Liz.png

Specifikationer

ean13
0097612780086
upc
097612780086

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode