Leguan foder

Der er 22 varer.
Viser 1 - 22 af 22 varer

Grøn Leguan foder (Iguana iguana)

Oprindelse

Den grønne Leguan kommer fra Mellem & Sydamerika. Leguanen er blandt de største øgler og når typisk en længde på ca. 1,5m.

Halen er klart det længste af Leguanen, den bliver helt op til 1m lang, men ikke uden grund. Halen bruges som støtte & balancestang, samt til forsvar på fjender. Så holder du en Leguan kan du godt regne med nogle ret hårde dask fra halen engang imellem.

Foder

Det er vigtigt at en Leguan får det helt rigtige forhold mellem Calcium/phosfor. Hvis de ikke får dette, kan det ende i sygdomme og en Leguan som ikke trives. Der er mange gode foderemner som f.eks. kløverblomst, sennepsplanter, blade fra frugttræer og mælkebøtte-blade og blomster.

Vi har hos Monis ikke det største udvalg af Grøn Leguan foder, men det vi har er i top kvalitet og foder som indeholder alle vigtige vitaminer/mineraler til den grønne Leguan.

De mest populære er Zoo Med Tropical Fruit Mix Mango og Dragon Iguana Food Juvenile og Adult.

Er man i tvivl om valg af foder til sin Leguan, vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at finde frem til det rette. Så giv os et opkald, så hjælper vi dig med at finde det helt rette.

Bolig

En Grøn Leguan skal gerne have et stort terrarium med god plads. Gerne 3-5 m2 og minimum 2m højt. Udover størrelsen på terrariet, er det indvendige selvfølgelig også rigtig vigtigt. Leguaner vil klart trives bedst hvis du efterligner deres naturlige miljø. I naturen lever de i fugtige steder med høj varme.

Grene/pinde de kan klatrer rundt på og evt. bruge som solplads er også en god idé.

Temperatur

Temperaturen hos den Grønne Leguan skal ligge imellem 28-30° C i den kolde del af terrariet og op til 38° C i den varme del. 

Håndtering

Som skrevet tidligere, kan den grønne Leguan finder på at slå dig ret hårdt med halen som forsvar. Så ønsker du at håndtere den / tage den ud af terrariet anbefaler vi du bruger arbejdshandsker. Leguaner har skarpe kløer, et stærkt bid og deres hale de dasker med. Så 3 ting der kan gøre stor skade på mennesker. De fleste Leguaner forholder sig dog roligt, men et par dask over fingerne slipper du nok ikke for hvis du holder Leguaner.

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her