- Hjem
- Krybdyr tilbehør
- Terrarieteknik
- Varmemåtte
Seneste indlæg på bloggen
Huler i terrariet: Nøglen til dit krybdyrs trivsel og velvære
Pasningsvejledning til Phelsuma Borbonica Grand Etang (Reunion Daggekko)
Pasningsvejledning til græsk landskildpadde (Testudo hermani (boetgeri)
Pasningsvejledning til skægamer (Pogona vitticeps)
Åbent Hus hos Monis: 10-års fødselsdag!
Se alleBlog kategorier
- Monis Krybdyrs Blog (8) Monis Krybdyrs Blog Her finder du en masse viden fra pasningsvejledning om krybdyr eller blog om insekter, der [...]
- Pasningsvejledning til Krybdyr (8) God læse lyst
- Insekter (8)
Varmemåtte
Der er 36 produkter
Aktive filtre
Læs mere...
Skjul igen
Når man vil have tropiske dyr eller planter til at trives i de koldere danske egne, er en varmemåtte simpelthen det bedste valg til nogle dyrearter og til planter er det helt perfekt.
I vores alsidige udvalg finder du varmemåtter i forskellige størrelser, så du kan finde frem til lige netop det valg, der matcher dine ønsker og behov. Vores varmemåtter er fremstillet i absolut bedste kvalitet, der sikrer en høj driftsikkerhed og en lang levetid. Faktisk er der minimum 2 års garanti på alle vores varmemåtter.
Uanset om du skal bruge din varmemåtte til flora eller fauna, er du derfor sikker på at få meget for pengene.
Vælg kvalitet over pris
Varmemåtter er et populært valg blandt dem, der holder af tropiske planter og dyr.
Grundet en stor efterspørgsel findes der i dag mange forskellige producenter og modeller at vælge imellem, når det gælder netop varmemåtter. Men hvad man ender med at bruge sine penge på, er ikke helt ligegyldigt.
Billige varmemåtter købt i kina eller andre lande uden for EU via nettet, er nemlig ikke altid så sikre eller gode, som man kunne ønske sig.
De fleste har nok prøvet at købe varmemåtter, der kun holder i 6-12 måneder, og det er altid en ærgerlig følelse. Lidt bedre måtter vil desuden ofte have termosikring, som er vitalt, da det sikrer imod forbrændinger og skader.
Ud over det vil mange af de måtter man finder i den lidt dyre ende også være i et kraftigere materiale. Dette sikrer at der ikke går overgang i varmemåtten og der dermed kan opstå brand i din bolig grundet dette. Derfor skal du altid sørge for at købe varmemåtter fra gode anerkendte mærker som lever op til CE godkendelsen og kan passere en sådan test. Fordi der står at tingene er CE mærket betyder det ikke at dette mærke gør at du er sikker på at tingene overholder alle krav. Det er nemlig nemt at sætte mærket på men ikke sikkert at det er testet og godkendt.
Derfor kan det godt betale sig at betale lidt ekstra for varmemåtter i høj kvalitet, der sikrer et optimalt resultat og ikke mindst sikkerhed for både mennesker og dyr. Vi har derfor sammensat vores udvalg af varmemåtter med fokus på den absolut bedste kvalitet. Selvom vores varmemåtter måske koster mere end andre steder, er det stadig billige varmemåtter, da man får et super produkt, der holder mange år ud i fremtiden.
Sådan fungerer en varmemåtte
En varmemåtte er som sagt designet til at skabe varme. Nogle modeller har 3 kobbertråde eller mindre, hvori varmen løber, samt en metalplade til at fordele varme.
Denne udformning giver dog en dårlig fordeling af varmen samt en lav driftsikkerhed. Hvis bare en enkelt af trådene brænder sammen eller går i stykker, vil det skabe store kuldeplamager, hvilket kan få konsekvenser, hvis man ikke opdager det i tide.
Derfor har vi valgt at forhandle en anden slags varmemåtter, hvor der i stedet er et fintmasket net af varmetråde i hele måtten. Det giver en både sikker og lige fordeling af varmen, og i tilfælde af en knækket tråd forekommer der kun små kolde pletter. Samtidig er alle vores varmemåtter europæisk CE godkendt, hvilket er din sikkerhed for, at måtten hverken kan skade dyr og mennesker eller brænde dit hus ned.
Naturligvis har vi også set fejl og mangler i vores varmemåtter men det skyldes typisk at varmemåtten er blevet knækket, bøjet over i plastikken eller på anden måde lavet en skade på.
I de tilfælde hvor man opdager sådan noget bør man med det samme udskifte varmemåtten med en ny og kassere den gamle. For selv om der er sikringer og andre foranstaltninger kan der ske fejl som gør at en kortslutning vil opstå så derfor brug denne varmekilde med omtanke.
Vi tror fuldt og fast på, at disse varmemåtter er den bedste løsning på markedet, og af selvsamme grund tilbyder vi 5 års garanti på Dragons Varmemåtter mod fabrikations fejl. Skulle du mod forventning opleve en defekt på din varmemåtte inden for de første 24 måneder, bytter vi din måtte uden diskussion.
Varmemåtte til tropiske planter
Som sagt har vores varmemåtter flere anvendelsesmuligheder. Har du grønne fingre, og er du vild med tropiske planter, så kan en varmemåtte til planter være lige noget for dig.
En varmemåtte kan fx bruges til at gro chili, som kræver en høj jordtemperatur for at spire ordentligt. Når man stiller et minidrivhus eller en krukke oven på varmemåtten, vil temperaturen i jorden nå op på ca. 29°C. Det gør, at frø spirer op til dobbelt så hurtigt, samt at stiklingerne hurtigere udvikler rødder.
Så snart planterne er 2-3 cm høje, behøves varmen ikke længere.
En varmemåtte til planter som fx chili er altså især nyttig til den kritiske første tid, hvor planten er svag og har brug for al den hjælp, den kan få.
Varmemåtter er desuden velegnede til omplantning fra minidrivhus til større potter, da undervarmen giver et stærkere og mere veludviklet rodnet på planten.
Hvis man har interesse inden for tropeplanter, eller blot vil hjælpe sine planter på vej, så er en varmemåtte til planter altså et brugbart værktøj.
Husk at varmemåtter ikke er vandtætte og skal derfor installeres uden for bakken. Til alle varmemåtter fra Dragon medfølger nogle gummi knapper som som kan sættes under minidrivhuset. På den måde sikres det at måtten giver mest muligt varme fra sig og der ikke opstår ridser eller skader på måtten.
Sådan bruger du en varmemåtte til drivhus eller potte
Når du bruger en varmemåtte til chili eller andre planter, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Måtten skal først og fremmest placeres på en tør og plan flade, gerne af træ eller af polystyren.
Der må ikke være nogen skarpe kanter, da det kan gå ind og punktere måtten.
Derefter kan du anbringe et minidrivhus eller en potte med underskål på måtten. Vær dog opmærksom på, at en potte uden hul i bunden ikke må placeres direkte på måtten.
Hvis man vælger at bruge et minidrivhus, skal man huske at ventilere godt. Den ekstra varme i jorden gør nemlig, at kondensen i drivhuset bliver øget, og ekstra ventilation er derfor nødvendig, hvis planten skal trives optimalt.
Kan du ikke finde en varmemåtte som passer til det areal som du gerne vil opvarme kan det være du skal se en anden vej.
En varmemåtte fungerer nemlig bedst hvis den passer til det areal den skal opvarme. Vælger man den for stor, ender man typisk med at bruge en masse unødigt energi. Vælger man den for lille, vil man ikke få den ønskede temperatur i kassen.
Kan du ikke finde en varmemåtte der passer, så vælg i stedet et varmekabel til dit forehavende.
Her kan du selv lægge varmekablet som du ønsker det og dermed få en optimal fordeling af varmen i kassen.
Varmemåtte til krybdyr og terrarier
Det er ikke kun tropiske planter, der kan nyde godt af den ekstra varme fra en varmemåtte.
Også krybdyr som slanger og øgler har det bedst, hvis de lever i et varmt miljø. Hvis man har et terrarie med krybdyr eller insekter, er en varmemåtte derfor en rigtig god idé.
Det skyldes, at slanger og andre reptiler er vekselvarme organismer. Sommetider kalder vi dem også koldblodede organismer, men det er faktisk et misvisende begreb, da dyrene kan have en høj kropstemperatur, ofte højere end pattedyr.
Denne dyregruppe har derfor brug for at kunne veksle deres temperaturer i deres terrarie. Når man snakker eksempelvis slanger som ikke har behov for lys, kan en varmemåtte være en ret god ide til at skabe en varm ende i terrariet.
Men i modsætning til pattedyr følger deres kropstemperatur omgivelserne, hvilket gør, at de er afhængige af eksterne varmekilder. Det er derfor, at man ofte ser slanger og øgler solbade i naturen og/eller ligge på varme sten. Derfor kan man med en varmemåtte til krybdyr og slanger være med til at skabe et varmt miljø, der i høj grad minder om deres naturlige habitat.
Dine tropiske dyr trives bedre i varme
Nogle krybdyr og reptiler trives godt uden en ekstern varmekilde, det er typisk dyr som kan klare sig ved en almindelig stuetemperatur.
Derfor er det vigtigt at du inden du anskaffer dig dyret, lige undersøger hvad den enkelte art kræver for at opnå optimal trivsel.
Hvis et krybdyr kræver en varm ende og en kold ende, men ikke har brug for lys så kan en varmemåtte være en god løsning.
Det er ikke kun slanger der har brug for en varmemåtte, også gekko arter som leopardgekkoen der er nataktiv trives godt med en varmemåtte som varmekilde.
Med en varmemåtte til krybdyr er du med til at sikre deres trivsel. De fleste biologiske processer går langsomt ved lave temperaturer, og derfor vil dyrene ligesom planterne vokse og formere sig langt hurtigere ved brug af en elektrisk varmemåtte.
Hvis temperaturen er for lav, vil fordøjelsesprocessen hos dyrene blive svækket, samtidig med at de vil være mindre aktive. I sidste ende vil det føre til en kuldelammelse og død hos de vekselvarme dyr.
Når man bruger en varmemåtte til terrariet sikrer man altså et langt og sundt liv hos stort set alle krybdyr.
Hvis du har en syg slange eller øgle, vil en varmemåtte desuden være med til at understøtte og fremme helingsprocessen.
Varmemåtter er undværlige hvis du vil opdrætte insekter.
Ønsker du at opdrætte dine egne insekter så er varme en vigtig del af processen.
De fleste af de foderdyr som der opdrættes i fangeskab kræver nemlig varme for at blive mest produktive.
Det er de færreste der der har et rum de kan indrette til insektproduktion, med en rumtemperatur på 26-28 grader og det er alligevel for varmt for de fleste mennesker i en stue.
Derfor kan en varmemåtte være et virkeligt godt alternativ til opdrættet af foderinsekt kulturer.
Insekter som Dubia kakerlakker fungerer virkelig godt med en varmemåtte under kulturen. Husk dog at den ikke skal dække meget mere den 3/4 dele af kulturen.
Grunden til dette er at dyrene også skal have mad og vand og varme under dette gør at vandet fordamper. Insekter kan ikke spise eller formere sig hvis ikke de har vand, det er derfor vigtig at du ikke udfører deres væske kilde men varmen er stadig også vigtig.
Det er dog ikke alle foderdyr der fungerer godt med en varmemåtte. Eksempelvis græshopper fungerer ikke godt med en varmemåtte, da de har brug for lyset og varmen oven fra. Her vil en varmepære fungere meget bedre da græshopperne så vil få en bedre dagsrytme.
Så inden du køber ind til at starte dine egne foderdyrs kulturer op så sæt dig ind i hvad dine foderinsekter kræver.
Er du i tvivl kan du altid stille os spørgsmål på mail eller pr telefon.
Varmemåtte til afrikanske hvidbugede pindsvin eller andre eksotiske pattedyr.
Det er ikke kun krybdyr og insekter der har brug for lidt ekstra varme i buret.
Også de små afrikanske hvidbugede pindsvin, skinny marsvin, tenrecs og andre eksotiske pattedyr har brug for lidt ekstra varme i buret.
Her er varmemåtter en virkelig fantastisk ting, til dyr som afrikanske pindsvin kan en 5W varmemåtte være sagen inde i dyrets hus.
Den lille varmemåtte sørger for at dyret holder varmen også selv om der skulle være et fald i temperaturen om natten.
Når dyr sover så sættes systemet lidt på pause, kroppen kan ikke termo regulere på samme måde som når der er aktivitet. Her kan en varmemåtte hjælpe med at dyret ikke kommer til at fryse og dermed pådrager sig sygdomme som kunne undgåes.
Det gælder for montering af varmemåtten det samme som princip som ved montering hos krybdyr.
Måtten monteres uden på buret og i bunden der under hvor man ønsker at holde temperaturen.
Skab optimale forhold med en varmemåtte
Ved hjælp af varmemåtter til terrariet eller faunaboksen kan du skabe optimale forhold for dine krybdyr, der minder om deres naturlige habitat. En varmemåtte giver nemlig varme nedefra, som imiterer jordvarme.
Det er vigtigt, at man lægger varmemåtten på terrariets yderside og altså ikke inde hos dyret. På den måde undgår man brandsår og skader.
Det skal desuden understreges, at dit bur, kasse eller terrarium ikke bør stå direkte på måtten.
Den intense varme kan nemlig medføre, at terrariets glas simpelthen springer eller flækker. Man bør derfor hæve terrariet eller buret på gummidupper eller fødder, så der er luft mellem varmen og glasset. Alternativt kan man skabe et isolerende lag ved hjælp af en klinke eller noget vinylgulv.
Det vigtige er, at måtten ikke kommer i direkte kontakt med hverken dyr eller glas, da varmen kan udøve stor skade.
Fuld kontrol med varmemåtte med termostat
En varmemåtte kommer altså dine planter og dyr til gode på mange måder – så længe, varmen er under kontrol.
Lige så stor og gavnlig effekt som en varmemåtte kan have, ligeså skadelig kan den også være, hvis man ikke passer på og holder øje.
Derfor giver det god mening at købe en varmemåtte og en termostat, da man så kan sikre den helt rigtige temperatur i både jord og terrarie.
Med en termostat kan man løbende justere på varmen, sådan at dyret ikke får mere varme, end det har behov for. Det er også noget, der i det lange løb kommer din egen økonomi til gode.
Selvom man køber en varmemåtte og en termostat, er det dog stadig vigtigt, at man løbende holder øje og kontrollerer. Køber du en varmemåtte med termostat til dit terrarie, er det en god idé at afprøve, at det hele virker, inden du installerer dyret i dets hjem.
Det gør du ved at tænde for varmen og måle temperaturen forskellige steder i terrariet for at sikre, at den hverken er for høj eller for lav.
Krybdyr trives bedst i naturlige omgivelser
Krybdyr og reptiler er nøje tilpassede organismer, der har udviklet sig til et liv i deres naturlige habitat. Hvis man vil være sikker på, at de trives og har det godt, skal man derfor imitere naturen så godt som muligt.
Derfor bør du aldrig placere din varmemåtte sådan, at den dækker hele bundarealet i terrariet eller faunaboksen. Dette vil gøre det umuligt for dyret at termoregulere og den vil defor ende med at dø af dehydrering og overophedning.
Dyret er vant til, at det kan selv kan opsøge kulde og varme i naturen, og derfor bør du forsøge at give de samme muligheder i terrariet.
Derfor bør du skabe en såkaldt gradient i temperaturen, hvor der altså er varme i den ene ende af terrariet og kulde i den anden, da dyret dermed selv kan bestemme og justere.
Som tommelfingerregel må din varmemåtte ikke overstige 50% af bundarealet, og ofte er det nok at dække bare 1/3 med varmelegemet.
Hvis du allerede har terrariet eller har en varmemåtte i forvejen og denne er for stor, kan du placere en del af måtten væk fra bunden af terrariet.
Det er super vigtigt at du ikke klipper eller bukker varmemåtten da dette vil beskadige den og den derved vil blive farlig for dig og dine dyr.
En anden ting er at det er super vigtigt inden du indkøber varmemåtten læser op på om det er det dit dyr har brug for.
Rigtig mange dyr må ikke få en varmemåtte og skal have deres lys på en her anden måde.
Er du i tvivl om hvad du skal bruge og får tvetydige meninger så kontakt os gerne. Vi har massere af mennesker der har forskellige dyrearter i vort netværk som vi kan henvise til og som kan hjælpe dig.
Det er ikke vigtigt for os at du køber en varmemåtte fra os, det er vigtigt at du køber en varmemåtte fra os hvis du er sikker på at du har brug for den.
Styr nattemperaturen med varmemåtte og termostat
Som sagt giver en varmemåtte og en termostat fuld kontrol over temperaturen og miljøet i dit terrarie eller i en faunaboks. Eksempelvis kan du justere nattemperaturen, sådan at der bliver køligere om natten.
I naturen falder temperaturen selvfølgeligt, når solen går ned, og det kan efterlignes ved hjælp af en termostat.
Der findes en masse varmemåtter på markedet som lover en helt masse men der hvor du skal se hen når du skal købe teknik er på termostaten. Termostaten kan fåes så den kan lave natsænkning, nogle har lys følere som registrere når solen går ned og står op i rummet. Her vil termostaten sænke temperaturen i terrariet og kan eventuelt også bruges sammen med en blæser hvis rumtemperaturen er lidt for høj. Det har aldrig været nemmere at have krybdyr som det er i dag.
Du kan også få en termostat til din varmemåtte med timer, så du selv kan indstille tidsintervallerne. Man kan vælge at indstille dag- og nattimerne efter dagslyset, men de fleste dyr trives også ved en 12/12-fordeling mellem varme og lidt køligere temperaturer.
Varmemåtte til skildpadder.
Rigtig mange gange har jeg hørt at skildpadder skal have en varmemåtte.
Grundene har været at lungerne på en skildpadde sidder nede i bunden af skjoldet til at en skildpadde skal have bundbarme for at kunne fordøje.
Lad os slå en ting fast, langt de fleste skildpadder skal ikke have en varmemåtte, de europæiske arter som græsk landskildpadder, russisk landskildpadde og bredrandet landskildpadde begynder alle sammen at vokse ned af.
Rygsøjlen falder simpelt hen sammen på dem og de bliver flade som pandekager. Det betyder mindre plads til lungerne og et kortere liv for skildpadden.
Jeg har gennem tiden set en anbefaling fra en dyrlæge med kendskab til krybdyr skrive at skildpadden skulle ha en varmemåtte og en varmepære.
Det var en anbefaling til en græsk landskildpadde og skildpadden lignede efter flere års fejlbehandling ikke noget der var godt.
Samme dyrlæge havde også skrevet at skildpadden skulle gå på avis hvilket på ingen måde er naturligt. Det skal understreges at dyrlægen i dag er pensioneret og andre dyrlæger i dag er meget klogere, men det er skræmmende at tænke på at en autoritet som en dyrlæge kan lave sådan en anbefaling.
Nogle arter af skildpadder skal dog gerne have en varmemåtte, men det er vigtigt at understrege at dette kun er for at hæve jordtemperaturen til 22 grader.
Disse skildpadder skal typisk have 40-45 grader under varmelampen og massere af lys. De kommer typisk fra meget varme egne som det nordlige Afrika og her kan det være nødvendigt.
Men for de fleste er det ikke nødvendigt, så er du i tvivl henvises du her til indlægget omkring indkøb af udstyr til din landskildpadde.
Guiden er skrevet af fagfolk med passion for dyrene og som vil dine dyr det bedste, er du i tvivl så besøg en af de mange sider på nettet som omhandler landskildpadder.
Heatpack til forsendelse af dyr og insekter
Mange mindre dyr og insekter er helt afhængige af varme for at kunne overleve. Selv få timer ved for lav temperatur kan få store konsekvenser og resultere i døde dyr.
Derfor finder du i vores udvalg også en heatpack, en slags transportabel varmemåtte, som bruges til transport af mindre dyr og insekter. Den er 100% naturlig og består af to 2 stoffer, der producerer varme i forbindelse med iltning.
Heatpack til forsendelse af dyr og insekter
Mange mindre dyr og insekter er helt afhængige af varme for at kunne overleve. Selv få timer ved for lav temperatur kan få store konsekvenser og resultere i døde dyr.
Derfor finder du i vores udvalg også en heatpack, en slags transportabel varmemåtte, som bruges til transport af mindre dyr og insekter. Den er 100% naturlig og består af to 2 stoffer, der producerer varme i forbindelse med ilt.
Vores headpack giver hele 40 timers varme, uden at den bliver så varm, at man kan brænde sig på den.
Også hvis du vil transportere foderdyr eller insekter, kan du altså finde den nødvendige varme her i vores sortiment. Vi har altså det hele, når det kommer til at holde dine dyr og insekter varme og sunde.
Heatpacks bruges mest til forsendelse af insekter, men er også rigtig gode at bruge til transport af krybdyr.
En heatpack virker typisk i mellem 24 og 48 timer afhængigt af hvilken type man køber. Heatpacken begynder først at varme i det øjeblik at man åbner op for den og den iltes.
Derfor hvis du skal transportere krybdyr eller pattedyr så køb 2-3 heatpacks og en flamingokasse. ca. 1-2 timer før du putter dyret i kassen åben da en heatpack så kassen er varm.
Når dyret puttes i kassen lægges en ekstra heatpack i kassen som så sørger for ekstra opvarmning i kassen under transporten. Dette sikrer at dine dyr ikke pådrager sig forkølelser eller andet som kan komme af træk eller kulde.
Stort udvalg af varmemåtter til netop dit behov
I vores store udvalg finder du varmemåtter til både dyr og planter. Der er ikke alene varmemåtter i forskellig størrelse, men også med forskellig varmekraft.
Hvor mange watt du har brug for, er afhængigt af en række faktorer.
Blandet andet spiller det ind, hvilke dyr, du har, hvor stort terrariet er, hvor det står, hvor tyk strøelsen er og meget andet.
Hvis du vil have et kvalificeret bud på, hvilken varmemåtte, der er det rigtige valg for dig, er du altid velkommen til at kontakte os og få en uforpligtende snak.
Uanset hvilken varmemåtte, du ender med at købe, er du dækket af vores samt vore producenters garantier på minimum 2 år.
Selvom der er tale om forholdsvist billige varmemåtter, får du altså meget kvalitet for dine penge. Det er uden tvivl noget, som både dine dyr og dine planter vil takke dig for.
Skjul igen