Guldflue - pinkies

Der er 7 varer.
Viser 1 - 7 af 7 varer

Guldfluer - lækkert foder til kamæleoner, gekkoer & edderkopper

Guldflue er kendt for sit dybgrønne rygskjold og ses ofte i den danske natur.

Her sidder guldflue ofte på ekskrementer så som hundelorte eller ådsler som guldflue drages af.

Flue Pinkies som er larver af guldflue lægges som æg og de nye pinkies klækker inde i ådslet.

Guldflue findes i flere forskellige arter og kun hannernes forskellige genitalier gør at man kan se forskellen på hver art af guldflue.

Guldflue lægger normalt deres æg i ådsler eller dyre ekskrementer men er også kendt for at lægge deres æg i åbne sår således at pinkies vil æde både det levende og de døde væv.

Tudse guldflue er en speciel art af guldflue som lægger sine æg på ryggen af tudser, Flue Pinkies kravler derefter fra ryggen og ind i næsebordet på tudsen hvor flue pinkies starter med at æde af det levende væv.

Resultatet er næsten altid at flue pinkies slår tudsen ihjel og æder dens kadaver.

Som foder er guldflue ikke så udbredt, den egner sig dog godt til kamæleoner, gekkoer og edderkopper.

Flue Pinkies bruges som foder til små slings, larverne er lidt mindre end maddiker og egner sig derfor også godt som foder til slings eller små insektæden fugle.

Flue pinkies til fiskeri

Også til lyst fiskeri er flue pinkies meget udbredt, her bruger man blandt andet flue pinkies til mede fiskeri som lokkemiddel.

Guldflue kan ikke overvintre som flue, den er derfor ikke egnet til opbevaring i køleskabet som guldflue, men flue pinkies egner sig godt til opbevaring på køl hvor de kan opbevare i flere uger uden at tage skade.

Hos Monis finder du både flue pinkies i bøtter og kulturer hvor du får guldflue til foder.

Da det ikke er 100% sikkert hvilken art guldflue der er tale om anbefales det ikke at bruge guldflue eller flue pinkies til padder og tudser.

Guldflue eller flue pinkies anbefales heller ikke som foder til dyr med åbne sår, her bør man vælge et andet foderemne eller fodre med pinset så man styrer at alt bliver spist.

Flue Pinkies vil ved opbevaring ved alm. stuetemperatur forpuppe sig og blive til guldflue, ønsker man at bremse denne proces kan de levende flue pinkies opbevares på køl ved 5 grader celsius og man kan tage det antal larver ud man har behov for.

Efter flue pinkies har forpuppet sig kan der gå op til 3 uger før den færdige guldflue kommer ud af sin kokon.

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her