Gnaverfoder

Der er 73 varer.
Viser 1 - 60 af 73 varer

Gnaverfoder

Der er mange forskellige gnavere, og de spiser allesammen noget forskelligt. Man skal altid prøve at finde det foder, som ligner det de vil spise i deres naturlige miljø. Her hos os har vi en del forskelligt gnaver foder, langt det meste kommer fra producenten Hugro, som laver noget fremragende gnaver foder. De har foder til bl.a. dværghamster, guldhamster, rotterdværgkaniner og mange flere.

Alt Hugros foder er lavet efter de krav dyrene stiller til deres foder, så du skal ikke være bange for mangel på vitaminer/mineraler.

Udover foder har vi også hamp strøelse og bomuldsstrøelse, begge to er gode underlag til gnavere og kaniner. Det er super effektivt til at suge, fungerer lidt ligesom en svamp. Det er samtidigt dejligt blødt og holder godt på varmen.

Alt foderet er lavet på grønt og indeholder alle nødvendige proteiner, mineraler og vitaminer til den gnaver det er lavet til. Noget af foderet kan bruges til flere forskellige gnavere.

Er man det mindste i tvivl om valg af foder til ens egen gnaver/kanin, kan man altid ringe, sende sms/email også vil vi meget gerne hjælpe dig med at finde det helt rette.

Dværghamster

Dværghamster er et sødt lille pelsdyr. De er mest aktive om natten og sover for det meste i løbet af dagen. Dværghamsteret er et socialt dyr, som godt kan lide at tilbringe tid sammen med andre dværghamstere. Dette er klart nemmest med en han og en hun, fremfor 2 hanner eller 2 hunner, da de nemt kan blive aggressive overfor hinanden, eller stresse hinanden ud. 

Det kan være svært at finde 2 dværghamstere som passer sammen uden at slås. Begynder de at slås og være aggressive overfor hinanden burde man fjerne dem fra hinanden og sætte dem i hver sit bur. De to vil ikke fungere sammen.

Størrelse på bur til dværghamster er minimum 50x40x35 (LxBxH), men jo større jo bedre. Dværghamsteret vil ihvertfald ikke klage over mere plads, tværtimod. Når du har et dværghamster er det vigtigt du holder det et sted hvor der er stuetemperatur. Bliver der for varmt får dyrene det dårligt og det vil gå udover trivsel og aktivitet.

Guldhamster

Guldhamster ligner meget dværghamsteret. Lille sød pelsdyr. Et guldhamster bliver typisk op til 2-3 år i fangenskab. Et guldhamster går altid alene i et bur, og har derfor behov for meget stimulation og motion. Det er derfor vigtigt når man holder et guldhamster at man har et stimulerende miljø inde i dens bur, så den ikke ender i kedsomhed og mistrivsel.

I naturen spiser guldhamster plantefrø, grønt, insekter og larver. Det skal du så prøve at efterligne, så du giver dit guldhamster noget der minder om dette, gerne det samme som de spiser i det naturlige miljø. De spiser ikke særlig meget, så der skal altid være fri adgang til foder og vand, da de ellers kan blive svækket meget af sult/tørst.

Guldhamster dur ikke til at gå to sammen. De er meget territorielle og intolerante over for hinanden. De kan dog godt finde ud af at gå sammen hvis hunnen er i brunst, men heller ikke efter det. Et guldhamster bør holdes alene og ikke med andre arter.

Størrelse på bur til guldhamster er minimum 80x40, med gravemuligheder og skjul, men vi anbefaler et lidt større et for bedst mulig trivsel.

Rotter

Rotten findes i 64 forskellige arter, men den mest normale er den brunne rotte (tamrotte). Brun rotte lever typisk op til 2-3 år, men kan godt blive ældre. Rotter kan sagtens bo mere end 1 sammen, dette kræver dog et større bur end normalt.

Rotter kan godt lide at grave rundt omkring og skjule sig. Derfor er vigtigt at give rotterne mulighed for at grave underjordiske gange og give med steder de kan skjule sig. Den brune rotte er en god til at grave underjordiske gange, og de bruges også som skjul.

Brun rotte er nem at træne og kan trænes til mange forskellige ting, som f.eks. kald eller at hoppe op i ens hånd. Den er altædende, den spiser typisk korn, frø og andre mindre dyr.

I naturen kan rotten lever i flokke helt op til 200. De er dog typisk færre end dette. Det fungerer i naturen sådan at der er et hieraki hvor en bestemmer, også beskytter de deres territorium mod andre flokke. Rotten er et meget socialt dyr, og det kræves at man holder 2 sammen minimum hvis man holder dem. Det er klart nemmest og smartest at holde dem sammen fra ung af, vælger man at gøre det senere kan de nemt blive aggressive overfor hinanden.

Størrelse på bur til brun rotte er minimum 120x80 med skjul og gode gravemuligheder, men vi anbefaler et lidt større et for bedst mulig trivsel.

Dværgkaniner / kaniner

Kaniner bliver op til 5-9 år i fangenskab. De kan dog godt blive helt op til 12 år. Kaniner er relativt nemme at holde, de spiser kun grønt såsom græs, urter, bark, rødder, blade, frø og frugt. Det anbefales du fodrer dagligt med hø og grønt (salatblade, grøntblade eller andet grønt).

Kaniner går sammen i naturen i flokke på 2-20 stykker. De snakker meget sammen i naturen og advarer hinanden mod fjender osv. Derfor vil det klart være bedst at holde mindst 2 kaniner sammen, også gerne flere.

Størrelse på bur til dværgkanin er minimum 80x65x50 (LxBxH), men vi anbefaler et lidt større et for bedst mulig trivsel.