Tørfoder

Der er 186 varer.
Viser 1 - 60 af 186 varer

Tørfoder til krybdyr

Til krybdyr findes en lang række af tørfoder, som er specielt lavet til at dække dyrenes daglige behov. Man ser typisk at formularen for et godt tørfoder, er at det ligger sig meget op af det naturlige føde de vil spise i naturen.

Tørfoder bruges mest til skægagame, kronegekko, landskildpadde, græsk landskildpadde og sumpskildpadder. Landskildpadden bruger typisk Pre Alpin Testudo, som kommer fra Agrobs. Både Zoo Med og Dragon Terraristik laver dog også tørfoder. Zoo Med har et kæmpe udvalg til både landskildpadde, skægagame, kronegekko og flere.

Herunder kan du læse meget mere omkring de forskellige arters type af foder, samt hvorfor det er vigtigt at få givet det rigtige og i den rette mængde. Ikke for meget, og ikke for lidt.

Skægagame foder

En skægagame skal gerne have en varierende kost. Kosten skal gerne bestå af både foderdyr og tørfoder. Hvis de er helt unge kræver de 20% tørfoder og 80% foderdyr. Ved voksne er det bare modsat, så 80% tørfoder og 20% foderdyr. 

Til din skægagame er det meget foder at vælge imellem. Nogle skægagamer er helt vilde med tørrede blomster, hvor andre er helt vilde med spinat eller frysetørret kaktus. Du skal bare finde frem til det helt rigtige tørfoder til din skægagame. Skægagamer og krybdyr generelt har det med at være ret kræsne, eller nogle af dem har. Så har du en skægagame, som er meget kræsen, kan det godt tage lidt tid at finde frem til det helt rigtige foder, som dyret bare elsker.

Nogle af de mest populære foder til en skægagame, er disse: Hugro Blomster MixKaktus (både normalt og frysetørret), Tørrede melormeDragon Food Unger og Dragon Food Voksen. Vil du se hele udvalget, kan du se alt vores skægagme foder.

Kronegekko foder

Foder som sælges til en kronegekko, kan oftes bruges til andre frugtspisende gekko arter også. Der er mange brands, som laver tørfoder til gekkoer, nogle af de mest populære valg af gekko foder, er bl.a. Repashy, Pangea og Gecko Nutrition. Har du ikke prøvet nogle af disse, og mangler et foder som din kronegekko gider at spise, så vil vi hos Monis klart anbefale at du bruger enten Repashy, Pangea eller Gecko Nutrition. Disse 3 brands har allesammen stort success med kronegekko foder.

Pangea producerer blandt andet tørfoderet Pangea Gecko Diet, som er et meget populært foder til kronegekkoer og daggekkoer. Det skal ikke blandes med andet end vand også er det klar til at gives.

Når du vælger foder til din kronegekko er det vigtigt, du vælger ud fra dyrets behov. Hvis dyret kun vil spise et bestemt foder, bliver du nød til at gå med dette, så dyret får noget at spise.

Hos Monis har vi over 35 forskellige kronegekko foder, så valget kan være rigtig svært. Er du ikke 100% sikker på hvad du skal vælge, så kan du altid give os et opkald, også hjælper vi dig gerne med at få valgt det helt rette.

Insektfoder

Foder til dine insekter er også vigtigt. Med det rigtige foder samt de rigtige mineraler / vitaminer, kan du gøre dine foderdyr mere næringsrige. Det meste insektfoder bliver lavet af Dragon Terraristik og Zoo Med. Typisk bruges der vandgele til at give insekterne væske også pille foder eller foderklid til næring.

Hos os har vi ikke det største udvalg af insektfoder, men det er fordi vi har udvalgt nogle bestemte, som er testet og, som vi vurderer giver det bedste udbytte til dine insekter. Insektfoder er mindst ligeså vigtigt, som foder til dine krybdyr. Hvis insekterne ikke får den rette mængde foder, giver de ikke en god næring til krybdyrene. Så når du holder insekter, som foderdyr er det vigtigt at pleje og passe dem, så de er "fede" til når de skal spises af dit dyr.

Har du dine insekter steder hvor der er køligt, vil vi anbefale at du enten sætter varme på eller kører med heatpacks til at holde varmen oppe, så dyrene ikke ender i dvale eller dør af kulden.

Vi hos Monis står inde for de produkter, som er under insektfoder. Vi garanterer med sikkerhed det er noget som virker.

Landskildpadde foder

Af landskildpadde foder findes der rigtig meget forskelligt. De mest populære og dem som flest landskildpadder tager imod er Pre Alpin Testudo og Hugro. Begge disse to brands laver nogle fremragende foder til landskildpadden.

En landskildpadde lever normalt af det grønne foder i naturen, og derfor gør foderet lavet af Pre Alpin og Hugro det også. For at få den bedst mulige foder, kræver det at det har alle vigtige proteiner og næringsstoffer, og det landskildpadden vil spise i naturen indeholder selvfølgelig disse ting, ellers vil den ikke overleve i naturen.

Noget landskildpadde foder indeholder også sukker udover det grønne. Dette gør naturligvis at landskildpadden vil spise det hurtigere, da det er sødt, og selv skildpadder er vilde med det søde. Problematikken i dette er dog, at sukker i sådanne mængder ikke er sundt for landskildpadder, og derfor fraråder vi man bruger foder, hvor det er springfyldt med sukker for at få dem til at spise det.

Det klart mest populære foder til en landskildpadde er Pre Alpin Testudo. Pre Alpin Testudo har vist sig at være effektiv og være noget landskildpadderne er helt vilde med. 

Det vigtige når man har en landskildpadde er at sikrer sig, den har et ordentligt sted at være, med god plads og de nødvendige ting indeni, såsom planter, foder, skjulested, lampe mm.

Leguan foder

Næsten alle Leguan arter lever i naturen af planter / grønt. De er nemlig planteædende og spiser derfor ikke rigtig andet, men det har de sådan set heller ikke behov for. Det grønne giver det langt hen af vejen de proteiner, mineraler og næringsstoffer de søger for at trives.

Leguan foder skal indeholde den rigtige mængde Calcium/Fosfor. Typisk Leguan foder kunne f.eks. være: Kløverblomst, Solbær, Hindbær, Hindbær blade, Hyldeblade, Mælkebøtteblade og Mælkebøtteblomster. Der er selvfølgelig langt flere end disse, dette er bare nogle gode eksempler på foder. De spiser stort set alt fra frugttræer.

Leguaner er nogle store dyr, og kræver derfor også en del plads at varetage. De kan hurtigt blive stille og rolige overfor deres ejer, men man skal huske de nemt kan blive stressede hvis andre skulle være der. Deres forsvar er deres hale, så er de bange eller stressede, kan de finde på at give dig et klap med halen. Dette kan gøre lidt ondt.

Leguan foder fås fra mange forskellige producenter, men de mest populære er Zoo Med, Dragon og Hugro. Disse 3 laver foder til næsten alle typer af krybdyr, og har ramt rigtigt med det hele. Det har de ved hjælp af udvikling og viden, de har testet og prøvet deres produkter på krybdyr, så de ved de virker.

Sumpskildpadde foder

Sumpskildpadder er nogle af de skildpadder, som der bliver slynget flest af over disken i dyrehandlen. Sumpskildpadden er yderest populært blandt os danskere, det er den nok fordi den er forholdvis nem at holde, samt super fin at studere og betragte. Sumpskildpadder er næsten kun kødædende, de spiser dog også skildpadde foder, ligesom landskildpadden.

Til sumpskildpadder har Zoo Med og Dragon lavet de bedste foderemner. Zoo Med Aquatic Turtle Food, fås til både at hjælpe skildpadden med at gro, men også  som en vedligeholdelse. Så alt efter hvilket stadie din sumpskildpadde er i, er der foder som passer lige præcis til det.

Sumpskildpadden stopper ikke med at spise selv, og derfor se vi tit folk som overfodrer deres sumpskildpadde. Dette gør de gror for hurtigt og ender som fede skildpadder, der ikke rigtig vil noget. Derfor er det vigtigt du ikke bliver ved med at fodre din sumpskildpadde, selvom det kan virke som om den bare vil have mere og mere. 

Alt efter hvilken sumpskildpadde du har, skal du også gøre dig overvejelser omkring foderet. Nogle arter er mest kødædende, mens andre er mere grøntspisende. Dette er alt efter art, og vigtigt at du som krybdyrs holder tjekker op på alle disse ting omkring dit dyr, så den kan få det mest muligt.

Kalk

Kalk kan gives på flere forskellige måder til dit krybdyr. Kalk gives til mange krybdyr for at styke deres knogler, samt hjælpe dem med at opbygge D3 vitamin. Kalk gives typisk igennem kalkskaller (sepiaskaller). Disse skaller kommer fra hav kysten og er fyldt med kalk. Kalkskallerne er selvfølgelig forarbejdet, så der ingen skadelige ting er på dem.

Får dit krybdyr / reptil ikke nok kalk, ville dette gå udover muskeldannelse, knogler samt metabolismen. Dette vil give dig et meget inaktivt og doven dyr, og dette er jo klart. Hvis vi som mennesker ikke fik vores næring, vil vi også ende som nogle inaktive og dovne dyr. 

En af de få krybdyr hvor du ikke behøver kalk, er til slanger. Slanger optager en masse kalk igennem mus / rotter, da de får knogler og andet godt. Hvis du oplever at dit dyr virker doven og træt, og ikke vil optage kalken, vil vi anbefale du kontakter dyrelægen med det samme, og får ham til at kigge på dit dyr.

Får dit dyr dog nok D3 vitamin, kan dette hjælpe dyret med at optage kalk fra den kost den spiser. Man burde alligevel give kalk via kalkskaller, for at sikrer sig.

Vitaminer

Vitaminer til krybdyr er yderst vigtigt. Vitaminerne hjælper dyrene med at optage kalk og få mest mulig næring ud af deres foder. D3 vitaminet er noget af det vigtigste, D3 vitamin hjælper dyret med at optage kalk fra foderet. D3 vitamin er yderst vigtigt til skildpadder, landskildpadder og sumpskildpadder, det sikrer sig at deres skjolde ikke blive bløde og dyret ikke bliver svagt. 

Udover D3 vitamin er A vitamin også vigtigt. A vitaminet er med til at forstærke og styrke krybdyrets hud og øjne. Mangler du vitaminer burde du helt klart kigge på Zoo Med og Nekton, de har et stort udvalg af vitaminer til krybdyr. Vi har er hos Monis kun de produkter, som vi synes virker optimalt.

Hvis dit dyr mangler A vitamin vil man typisk først opleve syns/øjne problemer. A vitaminen hjælper dyret med at få mest mulig næring ud af foderet og samtidig hjælpe med at lave retinol.

Har du en skægagame, kamæleon eller andre kødædende krybdyr, vil vi anbefale Nekton Rep, som er et super vitamintilskud til netop disse dyr.

Har du en skildpadde istedet, vil vi anbefale Nekton Multi Rep, som hjælper skildpadden med at opretholde skjoldet.

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her