UVB og UVA belysning

Der er 59 varer.
UVB og UVA  belysning
Viser 1 - 59 af 59 varer

UVB og UVA belysning

UV pærer som de fleste kender dem indeholder både UV-A og UV-B stråler uanset hvilken type man vælger.

Dog er der forskel på indholdet, Monis.dk har sammensat et udvalg af UV-pærer med et højt output af UV-B og UV-A stråler som dækker dine dyrs behov og som ikke afgiver et irriterende blåt skær men et meget mere behageligt hvidt lys.

Alle arter af krybdyr har behov for UV-A og UV-B, dog er mængden og intensiteten helt art bestemt. Nogle mindre, og nogle mere. Det er livsvigtigt for dyrene at få den rette mængde lys. UV-A lys er bl.a. med til at stimulere aktivitet, trivsel og appetit. UV-B hjælper dit dyr med at optage vitamin D3 og kalk. Uden den rette mængde UV-B kan krybdyr ikke optage ordentlig mængde D3 vitamin samt kalk hvilket fører til knoglesygdomme og andet.

Det er derfor altid vigtigt at vælge den helt rette UV-belysning alt efter dit dyrs behov.

Når man sætter sin første UV-belysning op kan man godt være i tvivl om hvordan den skal sidde. Det er faktisk meget simpelt, belysning skal altid være indeni terrariet. Strålerne bliver svagere og mister intensitet hvis det skal gå igennem glas. UV-lys bør heller ikke være tændt 24 timer i døgnet, da dette kan skabe stor stress hos dyrene.

UV-belysning bliver også svagere med tid. Det er vigtigt at holde øje med, så man ikke pludseligt har en pære som knap nok giver UV-stråling fra sig. Mennesket kan ikke se dette med det blotte øje. Derfor er der opfundet et UV-meter som kan måle UV-stråling i UV-belysninger. Hos Monis anbefaler vi et UV-meter så man kan være sikker på at man har det mest optimale miljø for ens dyr.

Ved man ikke hvilken slags pærer man skal bruge til sit dyr, kan man altid ringe til os, også hjælper dig dig med at vælge den helt rette. Hos os er INGEN spørgsmål for dumme. 

En god måde at gøre nærmest alt til krybdyr, er at tjekke hvordan deres forhold er i deres naturlige miljø. Ud fra deres naturlige miljø kan du se hvordan de trives bedst. Så optager dyrene sollys i 90% af dagen, så skal dine pærer gerne efterligne dette.

Mange efterligner dyrets naturlige miljø både med indretning, dekoration og lys. Lys er selvfølgelig den vigtigste, da uden den rette mængde UV-lys vil dyret slet ikke trives. Hvis man vil have det mest optimale terrarie skal man "bare" efterligne dyrets naturlige miljø i alle aspekter, både i indretning, dekoration, planter, mos, lys mm.

Vi har ikke det største udvalg af UV-A og UV-B belysning, men vi har derimod udvalgt dem i højeste kvalitet. Både Zoo Med og Dragon Terraristik laver nogle rigtig gode pærer i høj kvalitet. 

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her