Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 25/06 kl. 10:00
224,95 kr.
Zoo Med Reptisun 5,0 30W 90 cm UVA og UVB rør i original indpakning til krybdyr
search
search
  • Zoo Med Reptisun 5,0 30W 90 cm UVA og UVB rør i original indpakning til krybdyr
224,95 kr.

Zoo Med ReptiSun 5.0 UVB, 30W 90 cm rør T8

ZM-FS-36E

UVB er nødvendig for at dine reptiler kan optage D3 vitamin, og dermed opbygge immunforsvar og knogler.

Men UVB lys, er ikke bare UVB lys, mange faktorer spiller ind. Du kan læse meget mere om dette i yderligere information.

Zoo Med er en af verdens førende inden for UVB belysning til reptiler, det er højkvalitets pærer, som bliver lavet i Tyskland. 

Pærerene og rørene har et hvid behageligt lys og skal kun skiftes én gang hver 12. mdr.

UV-B 5,0 T8 Rør 30 W 900 mm

ZM-Logo_Liz.png

Monis anbefaler
Sidste elementer på lager

Zoo Med Reptisun 5.0 36W T8 rør (1200 mm) benyttes til rigtig mange regnskovs eller subtropiske terrarier.

Producenten anbefaler at man med denne lyskilde har en afstand til reptilet på mindst 18-30 cm.

 LÆS DETTE OG BLIV KLOGERE!!!

De fleste mennesker der har reptiler ved, at deres reptil skal have UVB belysning.
Men hvad er UVB belysning og hvorfor er det vigtigt for et reptil? Er UVB ikke bare UVB?

Krybdyr er vekselvarmede dyr, hvilket vil sige, at deres kroptemperatur afhænger af omgivelsernes temperatur. De har brug for solen og dens stråler for at kunne leve. Gennem solens stråler får dyrene UVB og UVA.

Rigtig mange mennesker går efter en pære med det højeste tal, men det er ikke nødvendigvis korrekt, det vigtige er at vælge en producent som laver gode pærer med dokumenteret effekt.

Vi hos monis.dk er flere gange blevet mødt af ideen om, at det skal være 10.0 fordi det skal det bare, men hvad betyder alt dette egentligt?

Tallene 2.0, 5.0, 10.0, 12.0 osv. osv. er egentlig bare et udtryk for hvor mange procent UVB stråler der er i en pære.

De er ikke et udtryk for om det er inden for det rette spektrum eller om dyrene har en effekt af dem, ej heller om der er UVA i pæren.

UVB stråler bruger krybdyr til at optage D3 vitamin, som de benytter til at omdanne calcium/kalk til knogler og for hunnernes vedkommende skallen på æggene. Men spektrummet er ikke ligegyldigt og det er her mange fejler.

For at reptiler kan optage D3 vitamin, skal spektrummet for UVB strålerne ligge mellem 280 og 320 nanometer (Nm), alt uden for dette spektrum er overflødigt for reptilerne. Der findes dog stadig stråler af UVB uden for dette spektrum.

Vi mennesker, kan med det fysiske øje se UVB stråler når strålerne ligger i et spektrum 400-700 Nm, dette er dog ikke der reptiler kan optage D3 vitamin. Derfor kan vi mennesker ikke se de vigtige UVB stråler, dem kan vi kun måle os til.

De fleste producenter der laver pærer forsøger at lave en pære, som er prisbillig for at få dig som forbruger til at købe dem. Pæren behøver ikke være dårlig fordi den er billig men en ting er sikkert, indholdet af fosfor i pæren er mindre end i de lidt dyrere mærker.

Hvorfor er det vigtigt at der er et højt fosfor indhold?

Mange kender UVB pærer som en irriterende blå pærer i terrariet, mange tror fejlagtigt, at den skal være blå.

Ved at komme fosfor i pæren får man mere lys i pæren, samtidig afgiver pæren også mere UVA som stimulerer dyrets appetit, aktivitet og formeringsevnen.

Zoo Med Reptisun har et højt indhold af fosfor, hvilket giver et mere hvideligt lys og afgiver mere UVA end de billigere mærker gør.

Ligeledes har Zoo Med gennem flere år dokumenteret, at deres pærer og rør ikke skal skiftes hver 6. Måned, som mange andre producenter anbefaler, men i stedet hver 12. Måned.

Hos monis.dk har vi egen import af Zoo Med, dette betyder, at vi kan sælge Reptisun serien til forholdsvis billige penge, men det er stadig muligt at finde billigere alternativer.

Her skal man dog gøre op med sig selv hvad det vil koste hvis man skal købe 2 af de andre pærer kontra 1 af Zoo Med Reptisun. Det kan hurtigt ende med at koste dig flere penge.

ZM-Logo_Liz.png

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode