Sumpskildpadde foder

Der er 46 varer.
Viser 1 - 46 af 46 varer

Skildpaddefoder til sumpskildpadder

Sumpskildpadder, en af de mest solgte skildpadder i danske dyrehandler, den gulørede terapin og moskusskildpadden er der solgt flest af men også mange andre arter er væltet over disken.

Fælles for de fleste sumpskildpadder, er mere eller mindre kødædende samt spiser skildpaddefoder.

De kan derfor let komme til at lugte, at dække deres behov er for mange noget som man ikke helt forstår sig på.

Markedet er fyldt med dårligt skildpaddefoder og det kan være svært at skille det gode fra det dårlige skildpaddefoder.

Samtidig så er det svært at vide hvad man skal se efter som sumpskildpadde ejer når der skal købes skildpaddefoder.

Her hos monis.dk har vi samlet nogle skildpaddefoder typer som er særdeles egnede til stort set alle sumpskildpadde arter i større eller mindre udstrækning.

Zoo Med Turtle Food skildpaddefoder.


Zoo Med har udviklet en række typer af skildpaddefoder som egner sig til de vandlevende skildpadder.

Turtlefood fra Zoo Med findes i 3 forskellige typer og alle typer af skildpaddefoder er egnet til forskellige størrelser af skildpadder.

Til babyskildpadder har zoo med en baby food som er et skildpaddefoder specielt udviklet til baby skildpadder op til 5 cm.

I dette stadie har sumpskildpadder brug for meget protein og derfor indeholder baby skildpaddefoder en del protein så dyrene kan vokse.

Growth formula er et skildpaddefoder der er udviklet til skildpadder fra 5-15 cm, dette skildpaddefoder indeholder en del mindre protein end et baby skildpaddefoder men giver stadig skildpadderne vækst.

Maintance forfula  skildpaddefoder indeholder mindre protein og flere fibre end de 2 førnævnte skildpaddefoder typer og mindre protein, det bruges typisk til skildpadder der ikke længere vokser eller som er tæt på at være fuldvoksen.

Hvad du skal vælge  af skildpaddefoder afhænger af størrelsen på din skildpadde men som udgangspunkt bør du vælge et skildpaddefoder der passer til det stadie din skildpadde er i.

Supplerende skildpaddefoder.


Til grund skildpaddefoder vil det være en god ide at tilføre noget ekstra tilskud, dette kan være oksekød eller rå fisk og her kan man bruge disse skildpaddefoder tilskud til at give vitaminer og mineraler til dyrene.

Gives der rå fisk til skildpadderne eller generelt råt kød bør dette serveres uden tilsætning af andet end kalk og vitamin tilskud.

Fisk bør ikke være saltvandsfisk da dette giver skildpadderne dårlig mave og kan i sidste ende slå dem ihjel.

Mange vælger også at bruge tørrede flodrejer eller tørrede melorm til som tilsætning af skildpaddefoder til de normale foderplaner.

Dette er ikke en dårlig ide men man skal huske at tørrede insekter og skaldyr ikke er et hoved skildpaddefoder men et tilskuds skildpaddefoder.

ud over de nævnte tilskud findes der også såkaldte gourmet skildpaddefoder typer, dette er super fine tilskudsfoder og noget som man kan give på dage hvor man lige ønsker at give dyrene lidt ekstra skildpaddefoder.

Hvordan fodrer man med skildpaddefoder?


Rigtig mange sumpskildpadder gror utroligt hurtigt og bliver overfodret, dette skyldes at dyrene bliver fodret for tit.

Mange har en tendens til at fodre deres sumpskildpadder for meget, dette skyldes at sumpskildpadder er nysgerrige og måske virker som om de er sultne.

Dyrene kender ikke til det at stoppe, de er fra naturens side bygget sådan at de spiser så længe der er mad og hvis der overfodres så giver dette store og fede sumpskildpadder.

Derfor bør man gøre det at man fodre med piller eller andet foder i en mængde skildpadderne kan nå at spise på 5 min.

Er der rester efter 5 min som skildpadderne ikke spiser bør disse fjernes fra vandet for at sikre en god vandkvalitet.

Vælg det rigtige skildpaddefoder til din sumpskildpadde.

For at kunne vælge det rette skildpaddefoder til din sumpskildpadde skal du se på hvilken art der er tale om og sætte dig ind i dens behov.

Nogle arter som moskus skildpadden er rent kødædende og lever meget på bunden mens terapiner i deres voksne stadie er mere grønt spisende og derfor bør man sætte sig ind i dyrets behov.

Skrønen om at skildpaddens størrelse kan styres med mængde af foder er blot en skrøne.

Skildpadden vil vokse uanset hvad og det eneste man opnår ved ikke at give skildpaddefoder i rette mængder er at dyret ender med at blive sygt.

Er du i tvivl om hvilken art du har med at gøre eller har andre spørgsmål er du meget velkommen til at skrive til info@monisskildpadder.dk

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her