Springhaler

Der er 5 varer.
Viser 1 - 5 af 5 varer

Springhaler, foderdyr eller nyttedyr

Springhaler sælges til nyfødte farvefrøer, små krybdyr eller mindre rovinsekter.

Du kan købe springhaler i kulturer på 1 liter hos Monis til faste lave priser, vi har ligeledes også bøtter og jord, samt foder så du kan lave dine egne kulturer hvis du ønsker dette.

Det lille insekt er utroligt produktivt og springhaler er derfor nemme at lave og holde kørende.

Springhaler er et af de insekter som flest frø entusiaster kender til og af springhaler findes der ikke kun en art.

Springhalens krav

Springhaler kræver fugt og foder for at kunne formere sig.

En enkelt springhale kan lægge over 1000 æg på en uge hvorefter den dør og de nye springhaler overtager.

En springhale kultur vil kunne boome med springhaler inden for 5-7 uger hvis man husker at fodre den ugentligt, herefter vil jorden være dækket med de små hvide dyr.

Springhaler i terrarie

Springhaler i et terrarie, fungerer lidt ligesom skraldemænd. De går ind og nedbryder organisk materiale, hvilket jo kun er en fordel i et terrarie, det giver dig mere liv i terrariet, samtidig med at det holder terrariet renere. Dog er det vigtigt at være opmærksom på at springhaler formere sig bedst ved en relativ høj fugtighed. Springhaler drukner ikke, så for meget vand kan ikke blive tilfældet, de ville bare flyde ovenpå. 

Springhaler i potteplanter bekæmpelse

Først og fremmest, skal man være sikker på det er springhaler man har i potteplanten, og ikke en af de andre små insekter, der kunne forekomme her. Er det dog springhaler, skal man give det en sparsom vanding, og man bliver måske nød til at give vand i en underskål. Er jorden gået til, bliver man nød til at udskifte dette.

Springhalen findes i mange forskellige arter

Springhaler findes i flere forskellige varianter, springhaler findes i farverne blå, hvid, lyserød og mange mange flere.

De mest kendte og brugte arter af springhaler er de hvide tropiske springhaler og de lyserøde springhaler.

Men der findes også sorte springhaler som er lige så store som fårekyllinger, blå springhaler som er levende under jorden og derfor ikke egnet til foder og mange flere forskellige arter.

Faktisk findes der mere end 7500 beskrevne arter af det lille insekt og springhaler er lokaliseret stort set over hele jordkloden.

Springhaler er menes ligeledes at være det ældste dyr på jorden og springhaler kan spores 300 mio. år tilbage i tiden.

I Skandinavien er der beskrevet ca. 300 forskellige arter men den art som sælges til foder er af mere eksotisk art.

Har du brug for hjælp?

Vi er ikke alle eksperter i foderdyr eller nyttedyr. Men det er vi hos Monis heldigvis, så har du nogen spørgsmål eller nogen tvivl omkring springhaler som foderdyr eller nyttedyr, kan du altid kontakte os, enten via telefon eller mail, også hjælper vi dig hellere end gerne med at løse dit problem.

Vi sender til hele Skandinavien

Monis har salg til både Danmark, Norge og Sverige.

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her