Terrarie Tilbehør

Der er 249 varer.
Viser 1 - 60 af 249 varer

Tilbehør til alle typer terrarium

Tilbehør til dit terrarie, er en vigtig faktor. Tilbehøret med til at skabe det gode miljø, og er med til at efterligne naturen. Alt efter hvilket miljø du har i dit terrarie, passer forskelligt tilbehør ind. Arbejder du f.eks. ud fra at du vil lave et regnskovsmiljø, kræver det jo en masse grønt og en masse skov lignende ting. Det kunne være naturskaller, lianer eller grønne planter. Har du derimod et ørkenmiljø, vil et dødt dinosaur kranie nok passe bedre ind. Intet dekorations materiale er til en speciel ting, det er kun din egen fantasi der sætter grænser. Tænker man ud af boksen, kan man lave utroligt mange unikke og fede ting.

Terrarie baggrunde

En baggrund i et terrarie er typisk lavet af enten kork eller kokosmåtter, der findes dog også andre baggrunde. Disse er bare dem vi har hos os og dem vi vil mene flest bruger. Kork baggrunden er fed, og kan fås i sort eller lysebrun. Kork baggrunden er også smart, fordi den er lidt blød i materialet, og derfor er det nemt at sætte andre ting fast baggrunden.

Baggrunden er med til at ligge grundstenen for hvordan dit terrarie ser ud. Når du ser ind på terrariet udefra, vil baggrunden være til at se over det hele, så det er med at vælge noget som passer ind. Så husk nu og indret dit terrarie alt efter dyrets behov, og ikke hvad du selv synes er flottest. Dyret skal altid komme i første række. 

Terrarie huler

Huler og skjul er for mange krybdyr en helt naturlig ting, som de i naturen vil udnytte flere gange i løbet af dagen. Når dyret søger ind i sit skjul, er det typisk for at afstresse og slappe helt af. Der er mange forskellige slags skjul, og man kan faktisk lave et skjul til mindre krybdyr ud af næsten ingenting. Nogle vælge de helt typiske klippehuler lavet af producenter som Dragon Terraristik. Andre vælger naturprodukter også selv laver en ud og indgang, så det bliver noget helt unikt. 

Vi synes altid man skal gå efter at efterligne det dyret vil gøre brug af i naturen. De fleste ønsker et terrarium, som afspejler naturen og dette er da også klart det smarteste valg, fordi det er også det dit dyr ville sætte pris på. Dit dyr vil elske at dens indhegning er en tro kopi af hvad den ville have levet i, i naturen.

Her er 2 eksempler på 2 forskellige huler, begge to utrolig fede huler, men meget forskellige i udseende. Her er Dragons Klippehule og her er Sapucaia skallen. Sapucaia skallen kan vendes på hovedet, så det åbne hul vender ned af, og derefter kan man lave en lille dør i siden med en sav. Dette kræver du er lidt handy selv, og ønsker at bruge ekstra tid og kræfter på at lave et unik skjul.

Terrarie skåle

En vandskål er nødvendigt at have i terrariet. Det behøver ikke være en skål, men vand skal altid være let tilgængeligt for dyrene. Skåle fås i mange forskellige former, størrelser og farver. De mest populære mærker af foder- og vandskåle er Dragon Terraristik og Zoo Med. Dragon laver nogle helt unikke skåle, som de selv laver helt fra bunden, skålene er lavet i kunststof hvor de selv håndblander farven i.

Dragons skåle ser meget naturlige ud, og har en rigtig god vægt, så dyrene ikke nemt kan rykke rundt med skålen. Zoo Meds skåle ser meget mere plastik ud, men stadig super fede og fås i mange forskellige farve og størrelser.

Foder- og vandskål er nødvendigt i et terrarie. Det gør det både nemmere for dig selv at give mad og gøre rent efter, da alt ville være i skålen. Samt dit dyr vil hurtige forbinde sine skåle med vand og mad. 

Bambusrør & kork

Korkgrene eller bambusrør er meget populært i et terrarie. Det bringer et stykke rigtigt natur ind i terrariet. Udover det er super fedt at se på, har det faktisk også en god funktion. Tit og ofte bruger folk kork og bambusrør til at bygge "broer" mellem forskellige ting i terrariet. Det kunne være fra bunden og op til et højere afslappende område i terrariet, hvor en gren/rør så ville fungere som bro, så dyret nemt kan klatrer fra punkt A til punkt B. 

Korkrør og bambusrør bliver også meget brugt som skjul. Med bambusrør kræver det et lille dyr, før det kan pisse ind i bambusrøret. Med korkrør er der mange forskellige størrelser og former, og man kan helt sikkert finde et stykke kork, som man ville kunne få til at passe til ens dyr.

Skjul hjælper dyrene med at stresse af, samt give dem et sted hvor de kan føle sig trygge. Står du og mangler en gren, et rør eller en hule, så tjek hele vores udvalg af kork. Hos Monis filmer vi stykkerne og ligger dem op på hjemmesiden, så du er helt sikker på hvordan stykket ser ud, samt størrelse. Størrelse betyder dog ikke så meget, da kork nemt kan skæres ud og gøres mindre.

Vinranke

En vinranke er meget ligesom bambusrør og kork, dette er dog et overskudsprodukt som kommer fra vinproduktionen i Frankrig og Italien. Minder super meget om en tyk gren. Super fed til indretning af terrarie, da den kan holde til rigtig meget fugt og ikke rådner særlig nemt.

Det er selvfølgelig et naturprodukt da det kommer fra vinproduktionen, der er derfor ikke 2 som er ens. Hver enkelt er unikke, dog ca. samme størrelse.

Kunstige terrarie planter

Planter i terrariet er meget populært. Det er det selvfølgelig fordi man gerne vil prøve at efterligner det sted i naturen hvor ens dyr normalt lever. Langt de fleste vælger plastik terrarie planter over ægte planter, det gør de fordi det er langt nemmere. At holde ægte planter kræver meget tid og opmærksomhed. Klimaet i terrarier er jo anderledes og lavet efter dyrets behov, derfor kan det være svært at få det til at hænge sammen med at have levende planter samtidig. Levende planter kræver nemlig også et bestemt miljø for at trives bedst.

Har man dog mod på at gå efter levende planter, kan det blive utroligt flot. Det skal dog siges med en del mindre arbejde, kan du gøre det næsten ligeså flot med kunstige terrarie planter. Der findes et kæmpe sortiment af plastik planter, dem som laver de fleste er Zoo Med. Vi har her hos Monis et stort udvalg af kunstige terrarie planter fra Zoo Med.

Planter er med til at give dig chancen for at opnå at efterligne det sted i naturen, som dyret normalt vil begå sig.

Terrarie dekorationer

Dekorationer til dit terrarie kan være mange forskellige ting. Her er det nærmest kun ens egen fantasi der sætter grænser. Du kan bruge naturskaller, svampe, grene, blade, mos, planter og meget mere. Kunstige terrarie planter som jeg nævnede tidligere, er jo faktisk også en terrarie dekoration. Den har bare sin egen kategori da planter om det er plastik eller ej, næsten altid er en del af et terrarie.

Når du skal dekorere dit terrarie, skal du ligesom du næsten skal med alt andet tænke dyrets behov først. Langt de fleste dekorations materialer kan man jo lave om til noget nyttigt. Så udover det gør dit terrarie lidt flottere, har det også en nyttig funktion for dyret. Kunne være noget så simpelt, som en naturskal som et skjul.

Nogle vælger også at bruge naturskaller til at lave huller i og derved bruge til at holde planterne oprejst, så de står pænt oppe.

Hos Monis har vi en masse unikke naturprodukter, som er vildt fede til terrarie dekorationen. Du kan her se alt vores terrarie dekoration.

Terrarie lampe og fatning

Dette er nok det flest terrarie mennesker er i tvivl om. Hvilken lampe, pære eller fatning skal de bruge for at få det hele til at virke og være optimalt for dyret. Dette kan også være rigtig svært at finde ud, for det meste går det an på hvilket dyr samt størrelsen af dyret. Er du det mindste i tvivl om valg af lampe, pære eller fatning kan du altid give os et kald også hjælper vi dig med at finde den helt rigtige.

Der er rigtig mange forskellige lamper, både Zoo Med, Dragon Terraristik, Komodo og Exo Terra laver lamper. Mange af lamperne kan nogle af de samme ting, men der kan godt være lidt forskel på kvaliteten.

Det er vigtigt du ikke køber en lampe, hvor den pære du har eller vil bruge ikke vil passe i. Igen er du det mindste i tvivl om valg af dette, er mere en velkommen til at kontakte os.

Lianer

En lian er en plante, som har rødderne i jorden. Planten er ikke stærk nok til at holde sig lodret op, og bruger derfor andre muligheder, som at sno sig for at vokse mod lyset. En lian passer perfekt ind i et terrarie med regnskovsmiljø. Lianen kommer fra regnskoven, og vil derfor også virke meget naturligt at have den inde i sit regnskovsmiljø.

Lianer er meget ligesom bambusrør og kokrør. Lianer er et naturprodukt og snor sig. De fås i forskellige størrelser, men er allesammen lysebrune i farven og snor sig, som en lian gør.

Lianer bliver brugt til at bygge "bro" i et terrarie, så dit dyr kan komme fra et sted til et andet. Det bliver også brugt til at give dit dyr noget at klatrer rundt i og på. Da det er et naturprodukt er ikke 2 ens.

De fås både som ægte lianer, men man kan også købe dem som kunstige hvis man ønsker det.

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her