Terrarie Bundlag

Der er 57 varer.
Terrarie Bundlag

Her finder du forskellige materialer til bunden i bure, terrarier eller akvarier. Du kan finde jord, humus, sand, formbart materiale, bøgeflis, zoo med bundlags produkter og meget meget mere. Fælles for alle typer er at de er af høj kvalitet og lever op til den høje standard som vi kræver af vore produkter...

Viser 1 - 57 af 57 varer

Bundlag til terrarier

Når du skal indrette dit terrarium, er det utroligt afgørende, hvad du vælger at lægge i bunden. Det valgte materiale kan nemlig have stor indflydelse på miljøet i dit terrarium. Hvad der er det rigtige valg for dig, er helt afhængigt af, hvilket dyr du har. Derfor har vi samlet et stort og alsidigt udvalg af bundlag fra verdens førende producenter, så der er noget til alle. Uanset om du ønsker at indrette dit terrarium som en ørken eller et lille stykke tropisk regnskov, finder du hos os præcis det bundlag, som kan få dit ønske til at gå i opfyldelse. Hvad enten valget falder på sandbark eller hummus, kan du være sikker på at få meget for pengene her hos os. Alle vores bundlag er nemlig nøje udvalgt med henblik på kvalitet og sundhed, så dine krybdyr og reptiler kun får det bedste af det bedste.

Indretning af et terrarium – et lille økosystem

Når man indretter et terrarium, vil man i mange tilfælde skabe et lille, lukket økosystem. Jo tættere, miljøet et terrarium kommer på det, man finder i naturen, jo bedre. Det rigtige bundlag er i høj grad med til at sikre denne efterligning af de naturlige omgivelser, hvilket både skaber bedre og sundere forhold for dyret. Det rigtige valg af bundlag kan også være med til at lette arbejdet med især rengøring for dig, der passer dyrene. Fx har nogle af vores bundlag sugende og nedbrydende egenskaber, hvilket mindsker lugt og gener fra dyrenes ekskrementer. Når man indretter sit terrarium til krybdyr eller reptiler, er det rigtige bundlag derfor et utroligt vigtigt element, da det kan være med til at slutte cirklen i dit lille økosystem.

Tag udgangspunkt i dit dyr

Så hvad er det rigtige valg af bundlag for dig? Det er helt afhængigt af, hvilket dyr du har. Nogle krybdyr foretrækker et tropisk miljø, der minder om regnskoven, mens andre foretrækker en ørken. Nogle dyr har brug for planter og grene at klatre på, mens andre har brug for en hule at gemme sig i. Hvis du vil have en god idé om, hvordan du kan indrette dit terrarium optimalt, bør du undersøge det oprindelige habitat for det dyr, du har med at gøre. Har du valgt en slange, der normalt holder til i ørkenen, er sand det rigtige valg. Men hvis din kamæleon holder til i regnskoven, vil sand ikke gøre nogen gavn. Det er utroligt vigtigt at skabe omgivelser og et miljø i terrariet, der på bedst mulig vis efterligner det, som dyret oprindeligt kommer fra og har tilpasset sig til. På den måde er dyrets trivsel og naturlige adfærd den vigtigste faktor for, hvad du bør vælge af bundlag. Derefter kan dine egne ønsker og præferencer komme i spil.

Bundlag til din lille ørken

Har du valgt et krybdyr eller et reptil, der holder til i varme og tørre områder, kan du med fordel skabe et lille stykke ørken i dit terrarium. Heldigvis har vi et stort udvalg inden for sand og andet underlag til ørkenvæsner, som gør det muligt for dig at skabe de optimale betingelser for din gnaver, slange eller gekko. Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning, der passer bedst til din ørken, kan du altid kontakte os direkte – så hjælper vi dig til den rigtige løsning.

Almindeligt sand

I vores udvalg finder du blandt andet et stort udvalg af almindeligt sand. Sandet strøs ud i bunden af terrariet for at imitere sandbankerne i en ørken. Har du at gøre med et dyr, der naturligt godt kan lide at grave sig ned i det bløde sand, er det vigtigt, at sandlaget er rigeligt tykt. Vores sand fås i forskellige farver, blandt andet rødgul og hvid, så du kan skabe et helt unikt udtryk i dit ørkenterrarium. Desuden har vi sand med særlige egenskaber, fx Vita sand. Vitasand er fint sand, der på mange måder minder som almindeligt sand, men som er tilsat vitaminer og calcium. Det sikrer, at dyret har mulighed for at fordøje sandet, i tilfælde af at det skulle finde på at spise det.

Det er dog vigtigt at understrege, at sand selv om det skulle være tilføjet vitaminer og mineraler, efter producentens anvisninger, kan det aldrig erstatte vitamin og mineral tilskud hos dyrene.

Hulesand og lerpulver

Har du at gøre med gekkoer eller andre mindre dyr, der elsker at grave tunneller og huler, de kan gemme sig i, er vores hulesand det oplagte valg. Hulesand er nemlig mere fast i strukturen og vil derfor ikke falde sammen, når dit dyr bygger i det. Hulesand tilsættes vand og lægges i terrariet, hvorefter det vil tørre op og få sin fasthed, sådan at dit dyr kan bygge gange, grave æg ned og gemme sig. Bliver du træt af indretningen, kan du altid tilsætte vand igen, hvorefter materialet bliver blødt og medgørligt. Det samme er tilfældet for lerpulver, som i høj grad kan bruges til at lave huler og gemmesteder i dit terrarium. Forskellen på hulesand og lerpulver er, at dyret selv bygger i sandet, mens leret formes af menneskehænder og derefter bliver så hårdt, at dyret ikke kan ødelægge det.

Lerpulver kan også blandes med sand således man opnår den samme virkning som ved hulesand

Aspen Snake bedding

Et andet produkt, som er utroligt velegnet til en ørkenlignende indretning, er vores Aspen snake bedding. Produktet er fremstillet af materiale fra Aspen-træet, som har utrolig høj sugeevne. Det suger og hæmmer lugt fra blandt andet urin og fækalier, hvilket er med til at skabe et bedre miljø i terrariet. Samtidig er aspen snake bedding blødt og skader ikke huden på fx slanger. Aspen snake bedding er på trods af navnet velegnet til alle ørkenlevende dyr.

Det er det foretrukne valg af store avlere af slanger og passer perfekt både til terrarier og til rack.

Den høje sugeevne gør at urin og fækalier klumper sig sammen, derved gør det det let for dig at gøre rent i terrariet uden at skulle skifte bundlag hele tiden.

Som navnet antyder er dette bundlag et af de mest brugte bundlags typer til slanger, dette med god grund da produktet har været på markedet i mere end 30 år.

Holder du slanger er dette bundlag nok et af de bedste bundlags typer på markedet og modsat andre brands så indeholder aspen snake bedding ikke vaseline for at gøre produktet blødt.

Produkter som indeholder vaseline fra andre mærker har ikke samme sugeevne, derfor er aspen snake bedding det bedste bundlag til slanger på markedet.

Bundlag til et tropisk miljø

Stammer dit dyr oprindeligt fra regnskoven, bør du indrette dit terrarium til et tropisk miljø. Også her er der et væld af muligheder inden for bundlag at vælge imellem. Det endelige valg er blandt andet afhængigt af, om du ønsker at have levende planter i terrariet, og hvordan bunden skal se ud. Mange af vores bundlag har smarte egenskaber, der er med til at sikre et godt og sundt miljø i din lille regnskov. Har man mod på at gå hele vejen med at skabe et lille, lukket økosystem, kan man finde regnorme og bænkebidere udenfor og bruge dem i terrariet til bl.a. at nedbryde og fortære dyrets ekskrementer.

Jord og hummus til dine planter

De dyr, der stammer fra regnskoven, er vant til at være omringet af planter og grene. Et frodigt udtryk kendetegner i høj grad regnskoven, og derfor vil regnskovens dyr ofte være glade for at klatre eller sidde på grene. I vores udvalg af underlag finder du blandt andet kokoshummus, som er oplagt til at plante i. Humussen består af fint malede kokosskaller, som tilsættes vand, hvorefter de ekspanderer og bliver til et jordlignende materiale. Grundet den lette konsistens er det et godt alternativ til spagnum, hvorfor det også sagtens kan bruges i almindelige potteplanter. Man kan dog også sagtens bruge alternativer til kokoshummus, der minder mere om almindelig jord. Fx er vores Dragon Bio Ground også et godt valg til dig, der vil give dine planter en god start på livet.

Bark og flis

Kokoshummus er oplagt til at holde levende planter i. Til gengæld kan bunden i dit terrarium hurtigt blive noget rodet at se til, fordi det fine materiale let sætter sig fast på både dyr og omgivelser. Ved hjælp af bark og flis kan du imitere en skovbund og samtidig lægge et beskyttende, ikke-absorberende lag oven på den fugtige humus. På den måde kan man gro planter i terrariet, men uden at bunden, dyret og resten af terrariet bliver for mudret at se til.

Modificer din regnskov

Ud over de typiske jordlignende materialer har vi også andre produkter, der gør livet i din lille regnskov lidt nemmere. Eksempelvis er vores Zoo med Hydro Balls oplagt til dig, der gerne vil have et rent og pænt miljø i dit terrarium. Når fugtigheden er høj, og planterne ofte skal vandes, kan man nemt ende med en mudderpøl i bunden af den lille rengskov. Et bundlag med Hydro Balls lægges under kokoshumussen og dræner jorden, så man undgår overvanding og et mudret udtryk i terrariet. Hvis du skulle have spørgsmål til, hvordan du bedst kan indrette din regnskov med vores smarte produkter og deres unikke egenskaber, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.

Lettere rengøring med bundlag

I vores sortiment af bundlag og ting dertil finder du også forskellige produkter, der kan hjælpe med at lette arbejdet for dig, der skal rengøre terrariet. Bl.a. kan dyrets ekskrementer gå i forrådnelse og udskille en ubehagelig lugt. Ud over at vi har bundlag, der minimerer lugtgenerne, har vi også en række produkter og redskaber til smartere rengøring. Et eksempel er vores sandsi, som gør det nemt at rengøre det ørkenlignende terrarium og samtidig spare penge ved at genbruge underlaget. Vi har også forskellige tæpper, som kan bruges som underlag i terrariet, og som nemt kan udskiftes eller vaskes, enten i maskinen eller i hånden. Det samme gælder vores bundbakker, som du også finder her på siden, og som du med fordel kan basere dit underlag på og i. Vores bundbakker er fremstillet af sort plastik og har derfor ikke kun lang holdbarhed, men også nem og effektiv rengøring.

Kun det bedste til dine dyr

På vores side finder du et stort udvalg af forskellige bundlag. Uanset hvad du vælger, kan du dog være sikker på absolut topkvalitet, når du handler hos os. Vi har ikke kun mange års erfaring i branchen, men gør også en dyd ud af løbende at kvalitetstjekke vores produkter. Når man har med levende væsener at gøre, er det afgørende, at man udelukkende bruger sikre og sunde bundlag. Derfor forhandler vi udelukkende produkter og bundlag fra producenter, som vi selv kan stå inde for. På den måde kan vi garantere, at du udelukkende får det bedste af det bedste til dine krybdyr og reptiler.

Hvordan kan vi hjælpe dig?

De mange muligheder inden for bundlag kan måske virke overvældende og svære at finde rundt i. Som nybegynder kan det være helt uoverskueligt at skulle finde hoved og hale i produkterne. Men fordelen ved de mange muligheder er, at du kan indrette dit terrarium optimalt, så dine krybdyr og reptiler til hver en tid trives. Vi har stor erfaring med og viden inden for bundlag, og den deler vi gerne ud af. Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst kan indrette dit terrarium, eller har du spørgsmål til nogle af vores produkter, er du altid mere

end velkommen til at kontakte os. Så kan vi fortælle mere om mulighederne og i fællesskab finde frem til den bedste løsning, der kommer både dig og dit dyr til gode.

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her