Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
25,75 kr.
Dragon Chip Ground 7l
search
search
  • Dragon Chip Ground 7l
25,75 kr.

Dragon Chip Ground 5-7l

DR-PRO002

Dragons chip ground er lavet af grov kokosfibre. 

Chip grounden er et meget dekorativt og praktisk valg af bundlag. Kokos stykkerne er gode til at absorbere vand og vil kunne øge fugtigheden i terrariet.  

Det vil primært være bedst at benytte den inde i regnskovsterrarier, i og med det er derinde, der er mest behov for øget luftfugtighed.  

Dragons chip ground er en masse små kokosfibre der er presset sammen til en stor klump, som gør den let at håndtere. Den lægges i vand, hvor den bliver blødgjort og opsvulmet.

Indehold op til 7 liter.

dragon%20logo%20rund.png

Monis anbefaler
På lager i Viborg

Dragon chip ground benyttes mest til regnskovs dyr, eller dyr hvor der er behov for en øget luftfugtighed. Det kunne f.eks. være inde hos slanger. 
Slanger er et fascinerende dyr. De findes næsten overalt i verdenen. Der er ca. 3000 arter indenfor slanger, dog varierer de i bl.a. størrelse og udseende.

De mest almindelige slange familier er kvælerslanger (Boidae), snoge (Colubridae), giftsnoge (Elapidae), hugorme og klapperslanger (Viperidae).

Det perfekte bundlag til slange terrarier

Hav altid terrariet klar, inden du køber en slange. Husk også at overvej hvor du stiller det. Hvis du senere finder ud af at det ville være bedre hvis det står et andet sted, er det skidt for dyret. Slanger og bare generelt krybdyr bliver ofte stressede af at blive flyttet, hvilket kan føre til sygdom. 

Du skal altid have med i dine overvejelser, hvilken art du har med at gøre - altså om det er en trælevende- eller bundlevende art osv. 
Trælevende arter, skal selvfølgelig have plads nok, til at de kan kravle rundt. 

De fleste arter, kan sagtens være i et standart terrarium på 100x50x50 cm., men det afhænger selvfølgelig altid af art. 

 Slangeunger er trives ofte bedst under mindre forhold, da de føler sig mere trygge. Efterhånden som slangen vokser, man man som ejer investere i nye faciliteter. 

Som minimum bør terrariet indeholde skjul i både den varme og temperede ende. En vandskål skal der også være, og den skal holdes ren og altid være fyldt med frisk vand, husk at placer den i den kølige ende. 

Der skal også være en form for bundlag, her vil det være oplagt at benytte Dragons chip ground. Chip ground er suger rigtig godt, og er med til at reducere lugtgener. 

Terrariet skal være flugtsikkert, gerne med lås på.  

Chipground opretholder Luftfugtigheden

I naturen opholder mange slanger sig i skjul under jorden, i fugtige huler. Det er derfor vigtigt at have den rigtige luftfugtighed, 

Hver gang en slange udånder, mister den lidt væske. Det kan resultere i dehydrering, dårligt hamskifte mm. hvis ikke luftfugtigheden er korrekt. 

 For høj luftfugtighed kan dog give svampeinfektioner. 

Man kan gøre nogle ting, for at opretholde den korrekte luftfugtighed. Man kan bl.a. benytte et naturligt bundlag fx. Dragons chip ground. Det fugtes efter behov. Derudover skal man også sørge for god udluftning. 
   Man kan også benytte et fugtskjul. Her tager man en plastkasse og forsyner den med et indgangshul i enten toppen eller siden, og fylder den derefter med fx. Chip ground. Det skal være fugtigt, men ikke vådt. For at sikre at det ikke er vådt, kan du vride det, hvis der kommer vånd ud, er det for vådt. 

Belysning og varme

Det er vigtigt at lave en kold og en varm ende i terrariet. Hvis ikke der opnåes en korrekt temperatur, vil slangen blive inaktiv og fordøjelsen går i stå.
Den korrekte temperatur opnåes ved at placere en varmekilde i den ene ende. Det kunne f.eks. være varmemåtter, varmepære mm. 
Dog skal du igen være obs på arten, trælevende arter foretrækker eksempelvis, at varmen kommer oppefra. 

Visse arter kan have behov for UVA og UVB lys. Det er vigtigt at UV-lyset er i samme område som varmekilden for at komme så tæt på naturlig solbadning som muligt. 

I naturen vil der altid være et fald i temperaturen om natten. Hos visse arter kan man slukke for det hele natten, men andre ikke kan tåle alt for store temperaturændringer. Temperaturændringerne kan du opnå ved brug af en termostat.

Størstedelen af slanger han ikke behov for direkte lys. De skal blot kunne se forskel på nat og dag. Det kan man gøre ved at have lyset tændt i rummet hvor slangen er, eller blot ved at have et vindue. 

dragon%20logo%20rund.png

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode