Hvæsende kakerlakker

Der er 5 varer.
Viser 1 - 5 af 5 varer

Hvæsende kakerlakker (Gromphadorhina portentosa) som foderdyr

Hvæsende kakerlakker er en oprindeligt fra Madagaskar og kysten ved sydøst Afrika hvor de hvæsende kakerlakker lever i i fugtige og ofte rådne områder så som skraldespande.

Hvæsende kakerlakker er en af de største arter af kakerlakker der er på jorden og dyret kan opnå en imponerende størrelse på 5 cm.

Hunner af hvæsende kakerlakker ligger mellem 30 og 40 æg, det er dog langt fra alle æg som klækker.

Foder til hvæsende kakerlakker

Hvæsende kakerlakker er omnivore det vil sige at de spiser stort set alt hvad man serverer for den som er nedbrydeligt for dem.

Hvæsende kakerlakker er som tidligere skrevet omnivore hvilket vil sige at de er nedbrydere som alle andre kakerlakker også er.

Hvæsende kakerlakker kan fodres med alt fra husholdningen af, dog anbefales det ikke at give dem kød da lugten efterfølgende vil være uudholdelig.

Foderet til hvæsende kakerlakker skal gerne have et højt protein indhold da det får de hvæsende kakerlakker til at gro hurtigere, dette kan gives gennem hunde eller kattemad men også gennem plante protein så som Monis kakerlak foder.

Hvæsende kakerlakker er ca. 4 måneder om at blive kønsmodne fra klækning.

Hvorfor hedder de hvæsende kakerlakker?

Hvæsende kakerlakker har fået deres navn efter den lyd de laver som er hvæsende. Lyden frembringer de hvæsende kakerlakker ved at presse luft ud gennem munden forbi de ydre organer hvorved den hvæsende lyd opstår.

Hvæsende kakerlakker har 3 forskellige hvæs, advarsels hvæs, parrings hvæs og kamp hvæs.

Kamphvæs er noget hannerne af hvæsende kakerlakker udsender når de møder hinanden, hvæset er for at skræmme en eventuel rivaliserende hanner væk.

Som foderinsekt er hvæsende kakerlakker ikke særligt gode i det de er meget hårde i deres skal og derfor ikke er lette for mange dyr at fordøje.

Hvæsende kakerlakker er ligeledes glas kravlere hvilket vil sige at de kan kravle på glas og glatte overflader.

Dette bør man tage højde for inden man anskaffer sig hvæsende kakerlakker.

Hvæsende kakerlakker som hobbydyr

Som hobbydyr er hvæsende kakerlakker meget udbredte, nogle bruger dem næsten som kæledyr hvilket ikke er tilrådeligt i det også hvæsende kakerlakker kan give allergi over for dyret.

Hanner af hvæsende kakerlakker er mere aggressive end hunner og vil derfor hvæse mere ved håndtering.

Opbevaringstemperaturen for hvæsende kakerlakker er mellem 25 og 27 grader hvilket gør dyrene mere produktive og giver dem bedre trivsel.

Hos Monis kan du købe hvæsende kakerlakker og tilbehør til dem, du finder hvæsende kakerlakker i forskellige størrelser og til forskellige priser.

Hvæsende kakerlakker er enten opdrættet hos Monis eller importeret fra Tyskland.

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her