Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
224,95 kr.
Springhaler Røde - (Bilobella Braunerae)
search
search
  • Springhaler Røde - (Bilobella Braunerae)
  • Springhaler Røde - (bilobella braunerae)
224,95 kr.

Springhaler Røde - (Bilobella Braunerae)

LFTR-ROTSPRS

Den Røde springhale Bilobella Braunerae, stammer oprindeligt fra Frankrig.

Springhalen er knap så produktiv som den Hvide tropiske springhale, men giver mere farve til terrariets biobund.

Lyse røde springhaler eller Røde springhaler af arten Bilobella Brainerae er en jordlevende art hvorfor den ikke ser ud som sin artsfælle den Hvide tropiske springhale.

Arten er aktiv om natten hvor den kommer frem og lever af nedbrudte planterester, afføring fra dyr og andet den kan finde.

Ungerne er hvide når de fødes men skifter gradvist farve.

Ca. 3-500 dyr pr kultur. 

På lager i Viborg

Er Røde springhaler en god ide til terrariet?

Røde springhaler er gode skraldemænd, idet de spiser ekskrementer, visne døde blade og omdanner det til brugbar næring til planterne.

Derudover har den Røde springhale brug for en rimelig høj luftfugtighed hvilket gør den ideel til bla. regnskovsterrarier.

Dog tåler den Røde springhale at tørre lettere ud.

Dette vil gøre at de røde springhaler trækker længere ned i bundlaget og laver dermed gange så jorden bliver mere iltet. Røde springhaler i terrariet er derfor både tidsbesparende og godt for planterne, da de både rydder op og gøder på samme tid.

Hvad kræver de Røde springhaler kontra de Hvide tropiske springhaler?

I naturen er springhalernes primære næringskilde svampesporer bakterier, plante materiale, nematoder og encellede dyr. Af den grund er de rigtig gode i fugtige terrarier, hvor der er mulighed for at der kan gro svampe og bakterier.

Man behøver ikke at være nervøs for at springhalerne går til angreb på dyrene, da de kun spiser døde ting.

En enkelt springhale hun kan lægge over 1000 æg på en uge, og derefter dør hun. Æggene udklækker efter relativ kort tid.

Modsat den hvide tropiske springhale lægger de røde springhaler knap så mange æg men er også mere temperatur hårdføre. Dette gør at den Røde springhale ikke formerer sig lige så hurtigt som den Hvide, dette afspejles også i prisen på kulturen.

Røde springhaler er også større end den hvide topiske springhaler der typisk er 1-3 mm.

Bilobella braunerae er ca. dobbelt størrelse af den Hvide tropiske springhale og kræver derfor mere foder.

En nem foderkilde til Springhalekultur kan være enten tørgær eller svampe som b.la. champignon.

Dog skal det lige siges, at når man bruger tørgær skal man gøre det på tør jord, da gær udvikler co2 når det aktiveres med fugt. En måde man kan fugte på, er kun at gøre den ene halvdel fugtig den ene dag, og den anden halvdel den anden dag.

Er den Røde springhale giftig for mine dyr?

Bilobella Braunerae er ikke giftig for hverken dyr eller mennesker, den røde farve er mere et skalkeskjul for at dyr ikke spiser den i naturen.

Farven er naturlig for den Røde springhale og altså ikke noget den får gennem sit foder.

Mange nyfødte og ny udklækkede dyr og insekter er så små, at de ikke kan gabe over bananfluer eller fårekyllinger. Det er bl.a små farvefrøer, mange firben arter og mange rovinsekter, så som skorpion unger og visse edderkoppearter, derfor er springhaler et fremragende foder i hertil.

Har man springhaler som nyttedyr i frø terrariet, spiser frøerne dem også gerne. 

Hvis man har akvarie er der også meget fiske yngel der er glade for springhaler dog vil vi anbefale at man benytte den hvide tropiske springhale til foder, frem for denne da den hvide tropiske springhale er meget mere produktiv og BIlobella brannerae er mere et hobby dyr der er sjovt at have.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode