Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
254,95 kr.
Det er vigtigt at have UVB belysning i dit terrarie, så dine reptiler kan optage D3 vitamin, til deres immunforsvar og knogler.
search
search
  • Det er vigtigt at have UVB belysning i dit terrarie, så dine reptiler kan optage D3 vitamin, til deres immunforsvar og knogler.
254,95 kr.

Zoo Med ReptiSun 10.0 UVB, 36W 120 cm rør T8

ZM-OS-48E

Det er vigtigt at have UVB belysning i dit terrarie, så dine reptiler kan optage D3 vitamin, dette er med til at opbygge deres immunforsvar og knogler. 

Du skal altid huske på, at UVB lys ikke bare er UVB lys, for her er en masse faktorer som spiller ind. 

Dette rør er fra mærket Zoo Med, de er en af vendes førende inden for emnet UVB belysning til reptiler. Deres pærer er af høj kvalitet og bliver produceret i Tyskland. 

Rør og pærer skal kun skiftes én gang hver 12 mdr.

UV-B 5,0 T8 Rør 36 W 1200 mm

ZM-Logo_Liz.png

Udsolgt

Zoo Med Reptisun 10.0 36W T8 rør (1219 mm) benyttes i ørkenterrarier til øgler, varaner, gekkoer og andre dyr, som kræver en stor mængde UV belysning.

Producenten anbefaler at man med denne lyskilde har en afstand til reptilet på 25-46 cm. 

LÆS OG BLIV ENDNU KLOGERE

Langt de fleste reptilejere ved, at det er vigtigt med UBV belysning til deres reptiler. 

Mange er dog i tvivl om, hvad UVB belysning er, hvorfor det er så vigtigt og om UVB ikke “bare” er UVB. 

Grunden til at det er vigtigt for dit reptil, er fordi krybdyr er vekselvarme dyr, dvs. At deres kropstemperatur tilpasser sig omgivelserne. De har derfor brug for solens stråler for at kunne leve, gennem solens stråler får dyrene UVB og UVA. Krybdyr bruger UVB stråler til at optage D3 vitamin, de benytter det til at omdanne calcium/kalk til knogler og hunnerne bruger det også til at danne skal på æggene. 

De fleste ejere går efter den pære som har det højeste tal, men dette er ikke nødvendigvis det rigtige at gøre, det vigtigste er at vælge en producent, som laver gode pærer og som har dokumenteret effekt.

Her hos monis.dk er der mange som har haft ideen om at pæren skal være 10.0, uden at have et argument omkring hvorfor, her kommer en forklaring på, hvad tallene egentlig betyder. 

Tallene 2.0, 5.0, 10.0, 12.0 osv. Er faktisk bare et udtryk for hvor mange procent UVB stråler der er i en pære. 

Spektrummet er ikke ligegyldigt, og lige nøjagtig her er det der er mange der fejler. For at reptiler kan optage D3 vitamin, skal spektrummet for UVB strålerne ligge mellem 280 og 320 nanometer (Nm), alt der er udenfor dette spektrum er unødvendigt for reptilerne. Dog findes der stråler af UVB uden for skalaen. 

Os mennesker, kan med øjet se UVB stråler når de ligger i et spektrum på 400-700 Nm, det er dog ikke der reptiler kan optage D3 vitamin. Vi kan derfor ikke se de “gode” UVB stråler, men kun måle os til dem. 

Mange producenter forsøger at lave en pærer så prisbillig som muligt, netop for at få dig som forbruger til at købe deres pærer. Pæren behøver ikke at være dårlig bare fordi den er billig, men der er en ting der er sikkert, pæren indeholder mindre fosfor end den vil gør i de lidt dyrere mærker. 

Det er vigtigt med højt fosfor indhold, da der kommer mere lys i pæren ved højt fosfor indhold, samtidig afgiver pæren også mere UVA, hvilket stimulerer dyrets appetit, aktivitet og formeringsevner. 

Hvis fosfor indholdet er lavt, så vil UVB pæren typisk have en irriterende blå farve, Zoo Med’s Reptisun har et højt indhold af fosfor, hvilket derimod giver et mere hvideligt lys og afgiver også mere UVA end de billige mærker gør. 

Zoo Med har også gennem en længere årrække dokumenteret at deres pærer og rør ikke skal skiftes hver 6. Måned, som mange andre producenter anbefaler, men i stedet hver 12. Måned. 

Her hos monis.dk har vi egen import af Zoo Med, dvs. At vi kan sælge ReptiSun serien til forholdsvis billige penge, dog er det stadig muligt at finde billigere alternativer. 

I denne situation skal man gøre op med sig selv hvad det vil koste hvis man skal købe 2 af de andre pærer kontra 1 af Zoo Med Reptisun. I det lange løb kan det hurtigt ende med at koste dig flere penge.

ZM-Logo_Liz.png

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode