Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
284,95 kr.
Komodo Solar D3 UV Basking Bulb 80w
search
search
  • Komodo Solar D3 UV Basking Bulb 80w
284,95 kr.

Komodo Solar D3 UV Basking Bulb Kombi UVB og Varmepære

KO-82297

Kombi pærer fra Komodo til dyr der lever på savanne eller i ørken.

Pæren fra Komodo er udviklet således at pæren indeholder både uvb, uva og varme i en og samme pærer.

Pæren hører under kategorien Mercury Vapor lamps, som er en type pærer der yder både uvb og uva lys samt varme, men ikke kræver nogen ballast.

Selve pæren indeholder 5% uvb lys og er derfor god til at bruge ved eksempelvis daggekkoer, europæiske landskildpadder og andre dyr som kræver både varme og uv lys.

Kræver dyret mere uvb lys kan denne pære kombineres med anden uvb kilde.

Husk og vælg variant!

KOMODO%20LOGO.jpeg

Watt Størrelse: 80w (284,95 kr.)
På lager i Viborg

7 ud af 10 laver denne fejl når de monterer deres UVB pærer i terrariet.

Når man køber en UVB pærer og den skal monteres fejler 7 ud af 10 fordi de ikke læser de anvisninger som producenten foreskriver.

Det er nemlig ikke uvæsentligt hvor langt fra dyret en uvb pære den sidder.

Komodo Solar D3 UV Basking Bulb eksempelvis skal side minimum 20 cm fra dyret og må have en hældning på maks 20% fra lodret.

Denne del er der mange der fejler på enten kommer pæren for tæt på dyret eller også får den for meget hældning når den sættes op.

Begge dele kan have fatale konsekvenser for dyret.

Ved at pæren sættes for tæt på dyret vil den får solskader, det som vi mennesker kender som solskoldning og dette vil den få hver dag til fejlen rettes.

Ved en forkert placering hvor pæren hænger over de 20% i hældning vil uvb strålerne ikke komme ned til dyret og dyret vil derfor ikke få den nødvendige uvb som er så vigtig for dens trivsel.

Denne type pærer indeholder også UVA, dog ikke så meget som man eksempelvis ser i en af de dyrere uvb pærer på markedet.

Mange tror at uva og uvb er det samme men det er langt fra tilfældet, hvis du læser videre vil du få en forklaring på hvad forskellen er.

Så mange som 5 ud af 10 tror at UVB og UVA er det samme, her får du forklaringen på hvad forskellen er!

UVA og UVB tror mange er det samme og de bliver hurtigt forblændet når der står at en pære indeholder UVA, nogle tror også at de skal købe en pærer til UVA og en til UVB.

Er du en af dem som gerne vil undgå at lave denne fejl så læs endeligt videre.

Alt lys er opdelt i spektrummer eller bølgelængder men vi mennesker kan ikke se alle bølgelængder.

Et godt eksempel er røntgen stråler som de fleste mennesker nok har stiftet bekendtskab med i forbindelse med en fotografering.

Røntgen stråler kan ikke ses men de bruges til at vise billeder af vores indre skellet og er faktisk en form for uv lys.

UVB stråler er uv stråler der ligger melle 280 og 320 nanometer, det menneskelige øje ser først uv lys omkring 430 nanometer og vi kan derfor kun måle uvb lys med avanceret måleudstyr.

UVB lys skal krybdyr bruge for at kunne optage D3 vitamin som de bruger til at omdanne kalk til knogler og eventuelle æg.

UVA lys er uv lys der ligger mellem 321 og 420 nanometer, det er det lys som rigtig mange salgssider skriver at b.la. deres varmepærer indeholder og det gør de også.

Desværre bliver mange forblændet af dette og tror at de enten kan nøjes med en pære med UVA til deres krybdyr eller tror de skal bruge en pære med UVA og en med UVB til deres krybdyr.

UVA er ikke livsnødvendigt for at et krybdyr trives og har det godt, det har ikke samme virkning som UVB har det på deres knoglestruktur.

Men hvad gør UVA så og hvorfor er det vigtigt?

UVA stråler er på en eller anden måde vigtige for krybdyr for de stimulerer deres appetit, deres parringslyst og deres aktivitet.

Hvis du vil have succes med krybdyr er det nødvendigt at dine dyr er aktive, spiser og når de bliver store nok også parer sig.

Hvordan virker en Komodo Solar D3 UV Basking Bulb så?

En Komodo Solar D3 UV Basking Bulb virker på den måde at der inde i pæren er en lille boble med kviksølv i, når der bliver sat strøm til pæren vil glødetråden i pæren starte op og og kviksølvet vil langsomt blive strømledende.

Når en pære som denne tændes vil pæren i starten lyse med et gulligt skær men langsomt vil pæren blive mere og mere hvid i det.

Den hvide farve kommer fra den lille boble som langsomt begynder at lyse.

Lad være med at se direkte ind i pæren, dette kan give øjenskader som kan være uoprettelige.

For at få fuld effekt af pæren skal den stå tændt i min. 1 time før man kan begynde at måle på den.

Først efter en time vil pæren have opnået fuld effekt.

Slukkes pæren kan den ikke tændes før min 30 min efter den er slukket, hvis den tændes før dette vil den ikke starte op og skal have lov at stå og køle ned inden den kan tændes igen.

Tekniske specifikationer:

Tilslutning: E27 fatning med 230V AC

Udskiftning: 1 gang hver 12 måned.

Pæren er egnet til følgende dyr: Dag Gekko, Grøn Leguan, Yemen Kamæleon, Russisk Landskildpadde, Maurisk Landskildpadde, Skægagame, Steppevaran og Tornhale agame.

KOMODO%20LOGO.jpeg

Specifikationer

ean13
0701029822979

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode