Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 19/03 kl. 10:00

Kornsnog

Slægt: Pantherophis

Art: Pantherophis guttatus
   

Levealder: 15-20 år

Levesteder:

Kornsnogen lever i det centrale og sydøstlige USA. Man finder kornsnogen på marker, skove og gerne i træer. Kornsnogen er bestemt ikke kræsen med sit valg af levesteder og er også blevet set i huse og lader. Den lever i højder fra 0 - 6000 meter over havet.

Fakta:

Kornsnogen hører ind under betegnelsen “rottesnog” selvom dens kost består hovedsageligt af mus. Kornsnogen er ikke giftig og bider sjældent. Et bid fra snogen kan dog give svie. Kornsnogen bliver i gennemsnit mellem 100-140 cm, men større og mindre individer er ikke unormalt. 
Kornsnogen kommer i mange forskellige farver og mønstre (morpher).

Den bliver ofte anbefalet som en god begynder slange, men som med alle andre dyr er det altid en god ide at man læser op på dyret inden anskaffelse.

Terrariet:

Terrariet bør indrettes med gode klatre muligheder såsom solide grene og planter. Derudover kan man bruge korkplader som baggrund hvor planter som guldranken kan kravle op af. Terrariet skal tilgodese bredde og længde. Et terrarie på 100x40x40 vil være passende for en voksen (L x B x H), men det må gerne være større. Som bundlag kan man bruge ugødet spagnum blandet med kokus humus og sand og evt bark stykker eller blade for at give det tekstur.

Man kan også nøjes med enten ugødet spagnum eller kokus humus. For at give terrariet et mere naturligt look kan man plante forskellige planter derinde. Planter som bjergpalme (Chamaedorea elegans) og svigermores skarpe tunge (Sansevieria trifasciata) er gode planter som ofte kan holde til slangen. Det samme gør sig gældende for efeu (Hedera helix) som laver et godt bunddække. 

Det er vigtigt at kornsnogen har en hule hvor den kan skjule sig. Hulen placeres i den kølige ende af terrariet.
Det er vigtigt at sikre sit terrarie, da kornsnogen er en mester i at stikke af.

Vand & foder:

Slangen skal have adgang til frisk vand. Skålen behøver ikke være særlig stor og dyb. Alt efter slangens størrelse fodres den med pinkies eller mus/rotter i passende størrelse. Da slangen godt kan være voldsom ved fodring, kan det være en god ide at man fodrer slangen i en seperat kasse for at undgå fremmedlegemer fra bundlanget bliver slugt af slangen. Skulle det alligevel ske at slangen sluger jord eller blade, skal man dog ikke være synderligt bekymret, da den ofte kan arbejde større stykker ud ellers kommer det med næste afføring.

Lys, varme & fugt:

Slangen stiller ikke krav til UV belysning og trives fint med alm spot eller LED. UV er dog altid anbefalesværdigt. Temperatuen bør i den varme ende ligge på 28 grader i løbet af dagen og i den kolde ende på omkring de 25 grader. Under varmespottet må temperaturen gerne nå op på 30 grader. Om natten må temperaturen godt falde til stuetemperatur. Fugtigheden bør ligge på omkring 50-75%. Specielt under hamskifte er det vigtigt at slangen kan finde et fugtigt sted. Det kan gøres ved enten at forstøve terrariet eller fylde hulen op med spagnum mos der har trukket godt i vand.

Aktivitet:

Det er en relativ aktiv slange som også kan ses i dagtimerne. Dog vil den oftes være fremme om aftenen hvor den vil gå på jagt efter føde.

Skrevet af: Mia Højbjerg Eriksen & Anders Højbjerg Eriksen

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode