Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 27/02 kl. 10:00

Indisk vandrende pind

Slægt: Carausius 

Art: Carausius morosus

Levealder: 6 - 12 måneder

Levesteder:

Som navnet antyder kommer denne vandrende pind fra Indien.

Fakta:

Hos denne art findes der meget få hanner og stort set alle dem der findes i fangenskab er hunner. 
 De behøver dog ingen han for at få unger. 
De voksne individer er oftes grønne eller lys brune med et par røde mærker ved de to forreste ben. Som voksen bliver den ca 10 cm lang.

Terrariet:

Bundlaget må gerne være 5 cm højt eller mere. Brug ugødet spagnum som bundlag. Det er yderst vigtigt at terrariet er indrettet med fluesikret net da de ungerne kan komme ud alle steder når de klækker. Som minimum til til højden på terrariet skal det svare til den dobbelte længde af en voksen pind. 

Terrariet skal gerne have god ventilation, man kan evt anvende store runde glasvaser og sætte en skumklud henover med en elastik til at holde den fast.

Vand & foder:

En let forstøvning 2-3 gange i ugen er nok til at holde luftfugtigheden oppe. Det er også den nemmeste måde at få pindene til at drikke da de kan drukne hvis man har en vandskål derinde. 
 De lever af blade fra brombær, hindbær, diverse roser, vedbend og liguster. Planter vil holde længere hvis man placerer dem i en pose med vådt papir omkring stilkene og lukker posen til. Alternativt kan man tage en glaskrukke med lå til og bore huller i låget. Men kun lige store nok til at man kan få de fleste grene igennem.

Lys, varme & fugt:

De behøver ikke lys eller varme. Det er dog vigtigt at terrariet ikke placeres et sted hvor der kommer direkte sol på da dyrene ikke tåler høj varme. En temperatur på mellem 20-24 grader er ideel.
Hvis det er meget varmt kan det være en god ide at forstøve ekstra meget for at holde fugtigheden oppe.

Aktivitet:

Pindene er mest aktive sidst på dagen, omkring skumring og nat.

Opdræt:

Hunnerne vil ligge op til 3 æg om dagen når de er fuldvoksne. Der vil også komme æg selvom der ikke har været en han til stede. 
Æggene vil klække efter ca 10-12 uger ved stuetemperatur og ungerne vil være omkring 1 cm når de kommer ud

Skrevet af: Mia Højbjerg Eriksen & Anders Højbjerg Eriksen

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode