Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 23/04 kl. 10:00
177,00 kr.
Fugleedderkop - Caribena Versicolor 1 stk.
search
search
  • Fugleedderkop - Caribena Versicolor 1 stk.
177,00 kr.

Fugleedderkop - Caribena Versicolor 1 stk.

LFTE-CAVE

Caribena versicolor, almindeligt kendt som Antillerne pinktoe tarantula eller Martinique rød træedderkop, er en visuelt slående og farverig art af tarantel, der er hjemmehørende i Caribien.

Den er meget eftertragtet af edderkoppe nørder og samlere på grund af sit smukke og farvestrålende udseende.

Caribena versicolor er kendt for sine levende blå ben, metallisk grønne bagkrop og en forkrop i pink eller lilla farve, der er dækket af fine og farvestrålende hår.

Dens karakteristiske farver tjener som en naturlig forsvarsmekanisme, der gør den i stand til at skjule sig med den levende vegetation i sit tropiske levested.

Derudover har disse edderkopper evnen til at ændre farve, når de skifter exoskellet.

Her er tale om edderkoppeslings med et benspænd på 2-3 cm opdrættet i fangeskab.

På lager i Viborg

Hvor stor bliver en Caribena versicolor og hvor lever den?

Med en benbredde på omkring 12 til 15 centimeter, betragtes Caribena versicolor som en mellemstor edderkop.

Den er af naturen trælevende, hvilket betyder, at den primært lever i træer og bygger omfattende spind inden i træhulrum eller bag løs bark.

Arten er en adræt klatrer takket være dens veludviklede scopulae som er små børster på edderkopppens fødder, der gør den i stand til at klæbe sig fast til forskellige overflader.

Hvad kræver Caribena versicolor af terrarie og pasning.

Caribena versicolor er kendt for at være en rolig og håndterbar edderkoppe art, hvilket gør den populær blandt edderkoppe entusiaster.

Caribena versicolor kræver et terrarium med god højde, gode klatremuligheder, og et bundlag bestående af jord og spagnummos.

Luftfugtigheden skal ligge en den høje ende men terrariet må gerne til tider tørre ud for at efterligne den natur som edderkoppen kommer fra i Caribien.

Det er en god ide at fugte ca. 50% af terrariet og lade de andre 50% tørre ud således at luftfugtigheden ikke kommer for højt o

Grunden til dette er at Caribena versicolor lever i trætoppene hvor temperatur og fugtighed ikke er lige så høj som ved jorden.

Caribena versicolor fodres med en foderinsekter af passende størrelse svarende til længden på edderkoppen.

Det er en god ide at knuse hovedet på melorm og zophobas larver da disse ellers kan finde på at spise edderkoppen.

Fluer og andre insekter som ikke har mundtøj der kan bide vil ikke være et problem for edderkoppen.

Vand gives en gang ugentligt gerne i en vandskål eller ved at dushe terrariet så edderkoppen kan drikke fra spind og planter.

Man vil sagtens kunne køre levende planter ved Caribena versicolor uden de store problemer da Caribena versicolor ikke er en gravende edderkop.

Er Caribena versicolor truet i naturen?

Selvom Caribena versicolor ikke betragtes som truet, står dens vilde population over for trusler som tab af levesteder og skovrydning.

Ansvarlig opdræt i fangenskab og bevaringsindsatser spiller en afgørende rolle for at sikre langvarig overlevelse af denne fascinerende og smukke edderkoppeart.

 

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode