Zoo Med ReptiSun 5.0 Compact Fluorescent UV-B og UV-A Pærer

Zoo med

Køb for 599,00 DKK mere og få gratis fragt til en pakkeshop

Reptisun UVB og UVA 5,0 (13 Watt) pære.

UVB pære 5.0 til regnskovs- eller suptropisk levende reptiler og dyr, som har et moderat behov for UV belysning.

Pæren indeholder også en stor mængde UVA

E-27 Fatning.

Bemærk at UVB pærer skal skiftes efter 12 måneder, også selvom de stadig lyser.

ZM-Logo_Liz.png

Flere detaljer

På lager i Viborg

  • 13w UVB
  • 26w UVB

174,95 DKK

inkl. moms
Vælg
Egenskab
  • 13w UVB
  • 26w UVB

Vælg
Antal

Zoo Med Reptisun 5.0 13W UVB og UVA pære benyttes til rigtig mange regnskovs- eller subtropiske terrarier.

Producenten anbefaler at man med denne lyskilde, har en afstand til reptilet på mindst 13-18 cm.

LÆS DETTE OG BLIV KLOGERE!!!

De fleste mennesker der har reptiler ved, at deres reptil skal have UVB belysning.

Men hvad er UVB belysning og hvorfor er det vigtigt for et reptil? Er UVB ikke bare UVB?

Krybdyr er vekselvarmede dyr, hvilket vil sige, at deres kroptemperatur afhænger af omgivelsernes temperatur. De har brug for solen og dens stråler for at kunne leve. Gennem solens stråler får dyrene UVB og UVA.

Rigtig mange mennesker går efter en pære med det højeste tal, men det er ikke nødvendigvis korrekt, det vigtige er at vælge en producent som laver gode pærer med dokumenteret effekt.

Vi hos monis.dk er flere gange blevet mødt af ideen om, at det skal være 10.0 fordi det skal det bare, men hvad betyder alt dette egentligt?

Tallene 2.0, 5.0, 10.0, 12.0 osv. osv. er egentlig bare et udtryk for hvor mange procent UVB stråler der er i en pære.

De er ikke et udtryk for om det er inden for det rette spektrum eller om dyrene har en effekt af dem, ej heller om der er UVA i pæren.

UVB stråler bruger krybdyr til at optage D3 vitamin, som de benytter til at omdanne calcium/kalk til knogler og for hunnernes vedkommende skallen på æggene. Men spektrummet er ikke ligegyldigt og det er her mange fejler.

For at reptiler kan optage D3 vitamin, skal spektrummet for UVB strålerne ligge mellem 280 og 320 nanometer (Nm), alt uden for dette spektrum er overflødigt for reptilerne. Der findes dog stadig stråler af UVB uden for dette spektrum.

Vi mennesker, kan med det fysiske øje se UVB stråler når strålerne ligger i et spektrum 400-700 Nm, dette er dog ikke der reptiler kan optage D3 vitamin. Derfor kan vi mennesker ikke se de vigtige UVB stråler, dem kan vi kun måle os til.

De fleste producenter der laver pærer forsøger at lave en pære, som er prisbillig for at få dig som forbruger til at købe dem. Pæren behøver ikke være dårlig fordi den er billig men en ting er sikkert, indholdet af fosfor i pæren er mindre end i de lidt dyrere mærker.

Hvorfor er det vigtigt at der er et højt fosfor indhold?

Mange kender UVB pærer som en irriterende blå pærer i terrariet, mange tror fejlagtigt, at den skal være blå.

Ved at komme fosfor i pæren får man mere lys i pæren, samtidig afgiver pæren også mere UVA som stimulerer dyrets appetit, aktivitet og formeringsevnen.

Zoo Med Reptisun har et højt indhold af fosfor, hvilket giver et mere hvideligt lys og afgiver mere UVA end de billigere mærker gør.

Ligeledes har Zoo Med gennem flere år dokumenteret, at deres pærer og rør ikke skal skiftes hver 6. Måned, som mange andre producenter anbefaler, men i stedet hver 12. Måned.

Hos monis.dk har vi egen import af Zoo Med, dette betyder, at vi kan sælge Reptisun serien til forholdsvis billige penge, men det er stadig muligt at finde billigere alternativer.

Her skal man dog gøre op med sig selv hvad det vil koste hvis man skal købe 2 af de andre pærer kontra 1 af Zoo Med Reptisun. Det kan hurtigt ende med at koste dig flere penge.

ZM-Logo_Liz.png

Ingen kundeanmeldelser for øjeblikket.

Tilføj anmeldelse
Skjul formular
Bedømmelse :
Navn:
E-mail:
Emne:
Tekst :
  Tilføj bedømmelse

Relaterede artikler

Acceptér

Denne side bruger cookie for at forbedre din handle og brugeroplevelse. Ønsker du at læse mere om hvordan vi bruger cookies og vores politikker omkring dette så klik her