Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 23/07 kl. 10:00
284,95 kr.
Zoo Med Reptisun 39W 85 cm rør 10.0
search
search
  • Zoo Med Reptisun 39W 85 cm rør 10.0
284,95 kr.

Zoo Med ReptiSun 10.0 UVB, 39W 85 cm rør T5

ZM-OS5-39E

UVB lys, er vigtigt for, at dine reptiler kan optage D3 vitamin og dermed opbygge imunforsvar og knogler.

Men, UVB lys er ikke kun UVB lys, en masse faktorer spiller ind, du kan læse meget mere om dette i beskrivelsen nedenunder.

Zoo Med er en af de største i verdenen inden for UVB belysning til reptiler, deres produkter bliver fremstillet i Tyskland, og er af højeste kvalitet. 

Pærer og rør har et hvid behageligt lys, som kun skal skiftes én gang hver 12. mdr.

ZM-Logo_Liz.png

Monis anbefaler
Levering 7-14 dage

Zoo Med Reptisun 10.0 24W T5 rør benyttes i ørkenterrarier, til krybdyr som eksempelvis gekkoer, varaner, øgler og andre krybdyr, som behøver en stor mængde UV belysning. 
Det anbefales af producenten, at man med denne lyskilde har omkring 25-46 centimeters afstand til reptilet. 

FÅ DIT KRYBDYRS TRVISEL HELT I TOP MED UVB BELYSNING

UVB lys, er det lys som defineres at være inden for et specielt lys spektrum.
Lyset udgøres i forskellige bølgelængder fra UV til infrarød, dette spiller en vigtig rolle for dine krybdyrs- eller fugles trivsel. 

Ligeledes så har UV lys en vigtig rolle når det handler om planter, i og med at planter har brug for bl.a. UV lys for at kunne gro ordenligt. 

Med et UVB lysstofrør kan du slå 2 fluer med ét smæk, hvis du har reptiler.

Vitamin D3 er noget som optages enten via føde eller ved at dyret bliver udsat for UVB. det kan være svært for dyrene kun at få D3 igennem deres føde, og de har derfor brug for UVB lys.

Alle dagaktive reptiler har brug for UVB lys for at kunne optage det de bruger, til at omdanne calcium til knogler, nemlig D3 vitamin.

Hvis der er mangel på D3 vitamin, så kan du risikere at dit krybdyr kan udvikle det som kaldes Metabolic bone disease, som gør at dyrets knogler bliver bløde, det kan resultere i deforme lemmer.

UVB er ikke kun UVB når vi snakker om dyrenes  trivsel, det er nemlig af afgørende betydning, at dyrene får UVB stråler, som ligger inden for et spektrum mellem 280 og 320 nanometer (Nm). 

Ligeså er det vigtigt at vælge den rigtige type UVB belysning, således at dyrene heller ikke får for meget UV lys, og i stedet bliver solskoldet. 

Derfor kan man inddele det i forkskellige grupper, ud fra nogle tal man har målt sig til. 

I dag har flere producenter en skala, hvor de skriver 5.0, 10.0 osv. mange tror, at jo højere tal, jo bedre er det for dyrene, sådan er det desværre ikke altid. 

Hvis du har regnskovsdyr anbefales det altid at bruge 5.0 hvis man taler om rør, hvis der er tale om pærer, så er sagen helt anerledes. Til ørkendyr anbefales der mindst 10.0 og igen er det samme regel, der er tale om rør og ikke pærer.

Nu tænker du nok “hvad betyder alle tallene, hvordan vælger jeg det helt rigtige til mine dyr?” - Her kommer svaret.

Tallet viser hvor mange procent UVB der er i en pære, sammenlignet med rigtig sollys. Hvis vi siger at solen giver 100%, så giver en 10.0 altså 10% af det solen giver. 
Det kan godt være svært at finde rundt i, for producenterne har ret til at skrive % UVB på deres pærer, også selvom, at det ligger uden for det spektrum hvor krybdyr optager D3 vitamin. 

Dette er grunden til, at vi her hos Monis.dk gennem en årrække har testet mange forskellige mærker, og kan sige at pris og kvalitet altså hænger sammen. De fleste billige mærker afgiver nemlig kun UVB i 4-6 måneder, før der ikke er mere tilbage i dem, derimod har de lidt dyrere mærker som eksempelvis Zoo Med og Dragon, begge vist sig at være bedst i test, de holder i 10-12 måneder, dog afhænger det også af brugsmønsteret. 

Udover at de naturligvis holder meget længere end andre producenters, så er der kommet betydeligt mere fosfor i disse producenters pærer. Dette vil sige, at disse mærker også afgiver en højere del UVA end de andre mærker. 

UVA er det der stimulerer dyrets appetit, aktivitet og parringslyst og er derfor en vigtig del af terrariet, for at få dyret til at trives mest muligt. 

Det kan være en dårlig ide at købe billig UVB pære, fordi de i sidste ender med at koste mere pga. udskiftning.
Samtidig er lyset på en billig pærer også mere blåt i det, og har ikke den hvide behagelige farve som eksempelvis Zoo Med og Dragons pærer har. 

Du kan spare på mange ting men en ting du aldrig må spare på, er helt klart dit UVB og UVA lys, for det kan have fatale konsekvenser. 
Husk at pærer fra Zoo Med og Dragon skal skiftes en gang hver 10-12 måned, hvis du er usikker på hvornår du bør skifte, så kontakt meget gerne Monis.dk for mere info, enten via mail eller via telefon. 

ZM-Logo_Liz.png

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode