Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
29,95 kr.
Buffalo Orm 50g
search
search
  • Buffalo Orm 50g
29,95 kr.

Buffalo Orm 50g Pr. Æske

LF52050

Buffalo Orm

Dansk Navn: Buffalo Orm

Latinsk Navn: Althitobius Diaperinus

Produktionsland: Tyskland

Størrelse: 7 mm

Indhold: 50 gr. Pr. æske

Bestillingsvar: Bestilling senest Fredag kl 10:00 afsendelse Tirsdag eller Onsdag kommende uge.

På lager i Viborg

 

Den lille melorm agtige larve buffalo ormen er i familie med melormen men lever ikke under samme vilkår som den ellers så kendte melorm. Buffaloormen blev første gang opdaget i USA og produktionen af larven begyndte i byen Buffalo nær Toronto i staten New York. Heraf navnet buffalo orm. Larven er ca 10 mm lang og går også under navnet micro melorm eller mini melorm hos nogle. Der er dog ikke tale om en melorm men en bille larve der er virkelig meget spræl i. Selve billelarven bruges i bla. hønserier hvor larven og billen bruges til at fortære ekskrementer fra hønsene af. Dog er bufalo orm hos monis ikke lavet på hønse møg og du behøver derfor ikke frygte for dine dyrs ve og vel selv om du fodrer med denne lille larve. Buffalo ormen kræver en del varme for at kunne formere sig og billerne vil under optimale forhold kunne leve i op til 2 år inden de dør. Hunnerne ligger ca 100 aflange æg om måneden hvilket gør arten særdeles produktiv og derfor et populært foderemne til mange dyr. Høns og tropiske fugle elsker buffalo orm i det de spræller meget, og i det de ikke er ret store vil det kunne beskæftige dyrene i en længere periode. Også krybdyr og padder kan lide den lille orm og her benyttes den til mindre arter af gekkoer, farvefrøer og øgler som har et behov for mindre foderemner. Larven er dog fed i det og er derfor ikke et foder man skal bruge hver dag. Dog har testresultater vist at fodring med orm fra melorms familien til høns og andefugle giver en større æg produktion, flottere fjerdragt og bedre trivsel. Derfor bør du som fugleejer overveje at give dette som et kosttilskud til den allerede eksisterende kost. 1 kasse indeholder 0,25 liter buffalo orm svarende til ca 0,1 kg.

Opbevaring: Buffaloorm leveret i kasser kan opbevares i den medfølgende emballage. Buffalo orm leveret i papkaser eller paprør bør hældes over i en glat sidet beholder. Buffalo orm afgiver en masse varme og derfor skal holdes i en stor og rummelig beholder. Minimumskrav til beholderen pr litter buffalo orm. 25 x 40 x 10 cm (Ll x B x H). Glatte kanter vil sørge for, at ormene ikke kan kravle ud af kassen. Ønskes det at lukke beholderen, er det vigtigt, med god ventilation for at sikre de buffalo ormene kan komme af med den egenproducerede varme. Vær opmærksom på at buffalo orm er kendt for at gnave sig ind skumbaggrunde og andre isoleringsmateriale for at forpuppe sig. Dette forårsager huller og ødelæggelser i materialet. Derfor anbefales det ikke at fodre dine insektædere med for mange buffalo orm på én gang og du bør ligeledes sikre dig at alle orm er spist eller fjerne resterne.

Temperatur: Opbevares køligt og tørt Den ideelle temperatur er mellem 10 og 15 grader Celsius. Ved opbevaring af buffalo orm over 15 grader celsius vil ormene være mere akive og producerer mere varme Ved temperaturer under 10 grader celsius dør buffalo orm 

Fodring: Knust eller hel-hvede brød plus hver anden dag nogle stykker af æble eller gulerod. Svampevækst i beholderen forhindres ved ikke at give for meget væskeholdigt madTilføj kun nye fødevarer, når det tidligere tilsatte er spist.Du kan også med fordel benytte DRAGON FUTTERKLEI til dine buffalo orm da dette booster dem og giver dem større foderværdi.

Optimering af foderinsektet: Vi råder dig til at optimere næringsværdien af buffalo ormene ved at tilføje den calcium- og vitamin pulver til maden dagen før du har tænkt dig at bruge dem til fodring. Her kan det anbefales at benytte DARGON VIT CALSIUM og Nekton Rep Vitamin eller lignende produkter.

Indhold Pr. 100g

Råaske 3,4%

Råfiber 6,1%

Vandindhold2,5%

Råprotein 56,8%

Råfedt 30,1%

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode