Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 07/05 kl. 10:00
139,95 kr.
Tusindben - Telodeinopus Aoutii 1 stk.
search
search
  • Tusindben - Telodeinopus Aoutii 1 stk.
139,95 kr.

Tusindben - Telodeinopus Aoutii 1 stk.

LFTT-TELAOU

Telodeinopus aoutii også kendt som stort olivengrønt tusindben er fra Togo og Ghana i Afrika og kendt for sin imponerende størrelse på op til 16-19 cm.

Arten tåler både våde og tørre perioder da den også oplever dette i naturen.

Telodeinopus aoutii er mindre trælevende og har derfor brug for grene til at klatre på i terrariet.

Som terrariedyr er Telodeinopus aoutii let at have med at gøre og kan derfor betegnes som en begynderart.

Telodeinopus aoutii fodres som mange andre tusindben med frugter og grøntsager, tørrede blade, frønnet træ træ, og høj-protein fødevarer som tørrede insekter og fiskeflager.

Luftfugtigheden skal ligge på 80-90% med en tørkepriode ind i mellem som tørrere terrariet helt ud.

Temperaturen skal ligge mellem 22 og 28 grader celcius.

Her er der tale om dyr på 10 cm plus.

Optimal terrariumopsætning for kæmpe oliven tusindben.

For at skabe det perfekte hjem for dit kæmpe oliven tusindben skal du starte med at forstå deres naturlige habitat. Med oprindelse fra de tørre træ savanner i Afrika trives disse tusindben i miljøer, der tilbyder både klatremuligheder og sikre omgivelser. Et lodret orienteret terrarium med et tætsluttende låg er afgørende for at forhindre flugt, idet det efterligner deres træ levende livsstil. Tilføj et tykt lag af fugtig, organisk rig jord (mindst 10 cm dybt) for at facilitere naturlige adfærd som at grave og skifte exoskelet.

Denne jordblanding bør bestå af en blanding af jord, løv affald og rådnet træ, hvilket giver en naturalistisk og behagelig atmosfærer. Tilføjelse af klatregrene og barkstykker beriger ikke kun deres miljø men understøtter også deres klatreadfærd og sikrer at de forbliver aktive og engagerede.

Vedligeholdelse af ideelle temperatur- og fugtighedsniveauer.

Det kæmpe oliven tusindbens sundhed er direkte påvirket af terrariets temperatur og fugtighed, og kræver forhold, der spejler deres tropiske oprindelse. Et stabilt temperaturområde på 22-28°C (71,6-82,4°F) er ideelt, hvilket imødekommer deres naturlige præference for varme miljøer.

Fugtighedsniveauer bør opretholdes på 80-90%, hvilket afspejler de fugtige forhold i deres oprindelige savannehabitater. At opnå dette indebærer regelmæssig tågespray af terrariet, du skal sikre at substratet forbliver fugtigt men ikke vandmættet. Overvågning af disse forhold med et pålideligt termometer og hygrometer vil hjælpe med at opretholde et stabilt og behageligt miljø for dit tusindben og fremmer sundhed og vitalitet.

Omfattende ernæringskrav til kæmpe oliven tusindben.

Kæmpe oliven tusindben har en varieret diæt, der understøtter deres ernæringsmæssige behov og efterligner deres naturlige indtag. En afbalanceret diæt inkluderer en blanding af frugter, grøntsager, løv affald, rådnet træ og gul lav. Inkorporering af proteinrige fødevarer såsom døde insekter og fiskeflager kan også give nødvendige næringsstoffer, mens en regelmæssig forsyning af calcium er afgørende for deres exoskelets sundhed.

Sepia skaller er en fremragende calciumkilde, der let kan tilføjes til terrariet. Fodring bør gøres med måde for at undgå overfodring og potentielle skimmelvækst inden i terrariet. Regelmæssig fjernelse af uspist mad vil hjælpe med at opretholde renlighed og forhindre sundhedsproblemer.

Retningslinjer for håndtering og interaktion.

Selvom kæmpe oliven tusindben kan tolerere forsigtig håndtering, er det vigtigt at udøve forsigtighed. Disse skabninger kan frigive forsvarssekretioner, når de føler sig truede, hvilket kan være irriterende for menneskelig hud og øjne. Det anbefales at minimere håndtering for at reducere stress på tusindbenet og potentielt ubehag for håndtereren. At observere dit tusindben under dets mest aktiv i perioder, typisk i løbet af aftenen og natten, kan give indsigt i dets naturlige adfærd og sikre en respektfuld og sikker interaktion for både kæledyr og ejer.

Brug gerne handsker når du håndtere dit tusindben.

Sundhedsvedligeholdelse og overvågning.

For at opretholde sundheden for dit kæmpe oliven tusindben inkluderer regelmæssig overvågning for tegn på stress eller sygdom, såsom at nægte at spise eller overdreven krølning.

At sikre, at substratet er passende fugtigt og at terrariet er rent, vil hjælpe med at forhindre problemer relateret til skift af hud og habitatforhold. Vær opmærksom på tegn på mider eller skimmelvækst, som kan påvirke dit tusindbens sundhed negativt.

At frembringe et stabilt, rent og beriget miljø vil minimere sundhedsrisici og fremme et langt, sundt liv for dit kæmpe oliven tusindben.

Ved at følge disse plejeinstruktioner kan entusiaster og ejere sikre et blomstrende liv for deres kæmpe oliven tusindben, og give dem et stykke af deres naturlige habitat og den pleje, de har brug for at trives.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode