Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/04 kl. 10:00
444,95 kr.
Edderkop - Chilobrachys Natanicharum
search
search
  • Edderkop - Chilobrachys Natanicharum
444,95 kr.

Edderkop - Chilobrachys Natanicharum

LFTE-CHINAT

Chilobrachys Natanicharum også kendt 'Electric Blue' tarantel, er tidligere kendt som Chilobrachys sp og kommer fra old world.

Chilobrachys Natanicharum karakteriseres ved sine fascinerende "elektriske" blå ben.

Nogle individer inden for denne art viser en svage lillafarvede nuance i stedet for den karakteristiske blå farver.

Chilobrachys Natanicharum stammer fra Thailand og er klassificeret som en fossorial art hvilket betyder at dette er en gravende fugleedderkop.

Art: Chilobrachys sp 'Electric Blue'

Slægt: Chilobrachys

Underfamilie: Selenocosmiinae

Identifikationsstatus: Ikke tilgængelig

Almindeligt navn: Electric Blue

Oprindelse: Thailand (Gamle Verden)

Livsstil: Fossorial, Obligatorisk gravende

Maksimal størrelse:ca. 13 cm i benspænd.

Her er der tale om slings der er 1-1,5 cm i benspænd.

Monis anbefaler
Sidste elementer på lager

Hvilket terrarie skal man bruge til Chilobrachys Natanicharum?

Da denne edderkop er fossoriel, altså en tunnelgravende edderkop, kræver den et terrarie med mere højde end brede da edderkoppen gerne vil grave dybt men ikke vil bruge pladsen i breden.

En generel retningslinje er at minimumshøjde er 3-4 gange edderkoppens benspænd.

Terrariet bør ikke overstige edderkoppens krav til terrarie da dette ellers kan føre til at Chilobrachys Natanicharum bliver stresset, derved vil edderkoppen ikke spise og vil i sidste ende dø.

Grunden til terrarie størrelsen ikke bør være for stor er at fugleederkopper normalt er territorielle og derfor bliver stressede hvis de skal koncentrere sig om for stort et område. 

Det anbefales at bruge terrarier der er topbetjente frem for terrarier der er frontbetjente således at edderkoppen får mest muligt bundmateriale at grave i.

I og med at denne edderkop fossoriel eller på almindelig sprog en gravende edderkop skal bundlagte i terrariet gerne være 2/3 - 3/4 af terrariets højde hvilket vil sige at har man en edderkop der er 5 cm vil terrariet skulle være 15-20 cm i højden hvoraf de 10-12 cm skal være bundmateriale.

Bundmaterialet skal gerne være en blanding af noget terrarie jord, ikke cocohumus og lidt mos for at sikre stabiliteten i jorden.

Denne blanding sikrer fugtigheden, gør det muligt for edderkoppen at grave gode robuste gange og modvirker skimmel eller svampevækst.

Cocos humus vil gøre det svært for ederkoppen at holde formen på gangene og vil gøre det svært for edderkoppen at lave gange.

Hvordan bør terrariet indrettes?

Kork kan være en glimrende ide at putte i terrariet oven på bundstrøelsen, her vil Chilobrachys Natanicharum kunne skjule sig til den begynder at grave huler.

På denne måde vil den føle sig tryg og hurtigere begynde at grave.

En lille levende plante kan også være en god ide at sætte ind i terrariet da dette giver mere æstetik, dette er dog mest for beskueren af terrariet end for edderkoppens skyld.

I bunden kan man også anvende spagnum mos og blandede blade eller magnolie blade.

Nogle tunel gravende edderkopper laver tårne ved hjælp af det organiske materiale man kommer i terrariet.

I bunden bør man have en såkaldt falsk bund for at undgå at edderkoppen ikke drukner, dette kan laves ved hjælp af leca kugler og et net eller andet egnet materiale til at sørge for at jorden ikke render ned imellem leca kuglerne.

Overskydende vand vil lægge sig nede mellem leca kuglerne og derved vil Chilobrachys Natanicharum ikke drukne selv om den søger mod bunden.

Da Chilobrachys Natanicharum kommer fra de thailandske skove vil udtørring kunne være fatal og man bør derfor sørge for at terrariet er fugtigt.

Afhængigt af størrelsen vil det være nødvendigt at tilføre fugt 1 gang i ugen op til 1 gang hver 4-6 måned afhængigt af terrariets og edderkoppens størrelse.

Hvad spiser Chilobrachys Natanicharum og skal den have vand?

Til Chilobrachys Natanicharum vil fårekyllinger, græshopper, dubia kakerlakker, voksmøllarver eller melorme, hvor man knuser hovedet på da disse kan være til fare for edderkoppen, være oplagte foderemner.

Foderemnet skal gerne være ca. 3/4 af edderkoppens benspænd for at Chilobrachys Natanicharum kan tage det uden at det bliver for meget.

Det kan være en god ide at have en pincet samt en sprayflaske til fodring og vanding men også til eventuel omrokering i terrariet.

Grunden til dette er at Chilobrachys Natanicharum er en old world fugleederkop der er hrutig, kan være agressicv og ikke egner sig til hverken håndtering eller nybegyndere som ønsker sig en edderkop de kan håndtere.

Chilobrachys Natanicharum har et krfatigt bid og giften som edderkoppen sprøjter ind vil svare til et bistik, det er derfor ikke en edderkop der egner sig til håndtering.

Den er dog utroligt smuk at beundre og vil langt de fleste gange ikke gå til angreb men fortrække til sine huler i jorden.

I forhold til vand så vil Chilobrachys Natanicharum få det vand som den kan drikke fra vanding af terrariet eller fra de byttedyr som den indtager.

Det vil normalt ikke være nødvendigt med en vandskål og slet ikke til slings.

Alt i alt er Chilobrachys Natanicharum en flot og facinerende fugleederkop som vil kunne prude stuen eller kontoret og skabe sjove samtaler.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode