Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/04 kl. 10:00
124,95 kr.
Edderkop - Psalmopoeus irminia
search
search
  • Edderkop - Psalmopoeus irminia
124,95 kr.

Edderkop - Psalmopoeus irminia

LFTE-PSAIRM

 Psalmopoeus irminia også kendt som Venezuelan Sun Tiger  Psalmopoeus irminia, er en imponerende edderkoppeart fra Venezuela og Guyana.

Psalmopoeus irminia adskiller sig fra andre taranteller med sin slanke, sorte krop og markante røde og lyseblå nuancer på ben og mave.

Fugleederkpppen kan nå en imponerende størrelse på op til 15 cm i benspænd og er dermed en stor trælevende edderkop.

En hurtig og adræt jæger, der bruger sit silkeagtige spind til at skabe skjulesteder og fange bytte.

Psalmopoeus irminia har et ry for at være aggressiv, men kan også vise en imponerende danseagtig bevægelse som forsvar, hvor den hæver og svinger sine forben for at afskrække potentielle trusler.

Her er der tale om slings på 2-3 cm i benspænd.

På lager i Viborg

Hvor kommer Psalmopoeus irminia fra i naturen og hvor stor bliver den?

Psalmopoeus irminia, almindeligvis kendt som den venezuelan sun tiger, er en trælevende fugleederkop fra det som omtales som new world.

Venezuelan sun tiger er en trælevende tarantel som har en dyb sort farve med lyse orange vinkelstriber på bagkroppen og orange farver på de sorte ben.

Psalmopoeus irminia art er hjemmehørende i området Venezuela og Guyana, men blev også observeret i Brasilien i 2016.

I modsætning til de fleste taranteller fra den sydamerika har denne art ikke brandhår, men kompenserer for denne mangel på forsvarsmekanisme ved at være meget hurtig og smidig samt have en gift stærkere end de fleste arter fra sydamerika.

Psalmopoeus irminia er kønsdimorf, hvilket betyder, at man kan skelne mellem hunner og hanner ud fra deres udseende.

Hanner af denne art er mindre end hunnerne og har en gråbrun farve i stedet for den dybe sorte farve hos de store hunner.

Psalmopoeus irminia vokser hurtigt, hunner når en størrelse på 12,5-15 cm mens hannerne normalt er omkring 10-12 centimeter.

Hvilken størrelse terrarie skal en Psalmopoeus irminia have?

I og med at  Psalmopoeus irminia er en trælevende edderkop så vil et højt terrarie være det ideelle men det er også vigtigt at huske at terrariet ikke skal være for stort.

Da  Psalmopoeus irminia vokser hurtigt og som andre fugleederkopper er territoriel vil det ikke være en god ide at starte med at sætte en sling i et terrarie på 20x20x30 fra starten af.

Denne størrelse vil være fin til en fuldvoksen edderkop men 30x30x45 vil også kunne bruges til en fuldvoksen edderkop.

Psalmopoeus irminia vokser hurtigt og er typisk fuldvoksen inden for 2 år, man skal derfor ikke vente flere år før man får mest glæde af denne edderkop.

Det vil dog være en fod ide i starten at have  Psalmopoeus irminia i en plastbøtte eller en faunaboks, man vil sagtens kunne bruge den boks som edderkoppen kommer i som en start hvis den er 2-4x edderkoppens benspænd.

Terrariet må ikke være for stort da Psalmopoeus irminia som andre fugleederkopper er territoriel og derfor vil stresse over at skulle forsvare for stort et område.

Hvordan skal terrarie til Psalmopoeus irminia indrettes?

Når det kommer til indretning og bundmateriale til Psalmopoeus irminia er det vigtigt at se på edderkoppens natur.

I og med at der er tale om en trælevende edderkop skulle man tro at det ikke var nødvendigt med bundsubstrat.

Det er dog sådan at Psalmopoeus irminia i fangenskab opfører sig lidt anderledes, her vil edderkoppen være dels trælevende og dels opholde sig på jorden.

Den er dog ikke gravende som de jordlevende arter er det, men kan godt finde på at spinde korkbark og mos sammen på jorden hvor den på denne måde laver et skygge skjul.

Bundsubstraten skal gerne bestå af noget varmebehandlet jord blandet med noget mos, her vil creatures soil være et godt bud sammen med noget mos til terrariet.

Substraten skal ikke være meget mere end 3-5 cm ved voksne edderkopper hvor til slings kan 1/3 af bøtten fylde smed jord.

Da Psalmopoeus irminia er trælevende vil det være en god ide at lave gode klatremuligheder, dette kan gøres med korkgrene, vingrene eller lianer.

Samtidig vil det være en god ide at anvende planter enten af plastik eller levende planter så som bromelia eller andre regnskovs planter.

I terrariet placeres en vandskål som gerne oppe i højden som ikke er for dyb, da dette kan være til fare for edderkoppen.

Placer gerne vandskålen så den er nem at komme til for ejeren da Psalmopoeus irminia er hurtig og kan finde på at angribe hvis den føler sig truet.

Hvilken temperatur og luftfugtighed skal der være ved Psalmopoeus irminia.

Klimaet i Venezuela er tropisk på Llanos-sletten og langs kysten samt tempereret i de bjergrige områder.

Gennemsnitstemperaturområdet i januar er 15° til 26°C i Caracas og 23° til 32°C i Maracaibo.

I juli er området 17° til 26°C i Caracas og 24° til 34°C i Maracaibo.

Størstedelen af nedbøren falder fra maj til november, hvor de nordlige bjergskråninger modtager mindre regn end dem mod syd.

Ud fra denne viden kan man konkludere at Psalmopoeus irminia skal have en temperatur i terrariet på 20-22 grader, hvilket svarer til almindelig stuetemperatur.

Arten er meget skyggesøgende hvorfor det ikke er nødvendigt med lys til denne art, man kan dog anvende LED lys til planter hvis man har levende planter eller ønsker at have et terrarie man kan nyde mere.

Luftfugtigheden skal gerne ligge på 65-75% men et godt tip er at fugte terrariet op en gang ugentligt og derefter lade terrariet tørre ud.

På den måde vil man kunne fjerne skimmesvamp og andre skadelige bakterier fra terrariet som kan skade edderkoppen.

Psalmopoeus irminia vil ikke tage skade af denne udtørring da det er normalt i naturen at skovene bliver tørre i sommerperioden.

Hvilket foder skal Psalmopoeus irminia have?

I naturen vil Psalmopoeus irminia leve af forskellige insekter men den vil også som den når en fuldvoksen størrelse gå efter fugle og reptiler i passende størrelser.

Psalmopoeus irminia er meget foder agresiv og vil tage det som kommer ind til den.

Foderemnerne må helst ikke overstige længden på kroppen på edderkoppen så det vil være en god ide at finde passende foder til edderkoppen.

Foderemner kan være dubia kakerlakker, fårekyllinger eller græshopper.

Fodring er optimal en gang hver 7-10 dag men Psalmopoeus irminia kan sagtens gå længere uden at få foder og i op til 14 dage før der fodres kan sagtens lade sig gøre.

Normalt vil Psalmopoeus irminia tage 1-2 foderemner af gangenafhængigt af størrelsen.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode