Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 18/06 kl. 10:00
139,95 kr.
Komodo Lampegitter i indpakning, perfekt til slanger!
search
search
  • Komodo Lampegitter i indpakning, perfekt til slanger!
  • Komodo Lampegitter med isat fatning og pære. Fatning samt pære medfølger ikke men købes separat.
139,95 kr.

Komodo Lampegitter

KO-82334

Komodos lampegitter sørger for, at dit krybdyrs sikkerhed bliver forøget. 

Slanger har en tendens til at kravle op af terrariets vægge mm., der kan derfor være stor risiko for, at den kommer op til pæren i terrariet og brænder sig. 

Dette gitter sørger for at pæren er lukket inde, så din slange ikke får brandsår osv. 

Derudover er gitteret nemt at montere og demontere Alt du skal gøre for at komme ind til pæren er at skrue gitteret af, så du får intet besvær med at skifte pære. 

Gitteret kan både fås i 175mm og 210mm. 

KOMODO%20LOGO.jpeg

Monis anbefaler
Størrelse: Small (139,95 kr.)
Sidste elementer på lager

Tips og tricks til slangeterrarie indretningen

Generelt om terrariet

Det vil være umuligt at finde den absolutte perfekte indretning til slanger, da der findes mellem 2000-3000 forskellige slangearter. Alle slangearter skal nemlig ikke holdes ens. Du er derfor nødt til at skulle sætte dig ind i, hvad lige præcis din slanges art kræver. 

Du skal først og fremmest være opmærksom på, hvad det er din slange lever blandt normalt, her kan du have fokus på selve terrariet. Skal det være glas, træ, plastik eller noget helt fjerde? Dette kan du finde ud af, ved at dykke nærmere ned i din slanges art. 

Nogle slangeejere kan have det med at fylde terrariet op med forskellige ting, herunder planter, huler, klipper, hylder, grene osv. Dette kan være enormt flot, men det kan også være med til at gøre det sværere at holde terrariet renligt. 

Et gemmested til slangen ville være en god ide, da den kan have brug for at være i fred og ro. Hvis ikke den har et gemmested, kan den ende ud i at lade være med at spise pga. den ikke har noget sted at kunne være for sig selv. 

Du skal sørge for at slangen altid har adgang til frisk vand. De fleste slanger drikker uregelmæssigt, men bruger meget gerne en egnet vandbeholder til at lægge sig op i. Et andet plus ved at have en forholdsvis stor vandskål er, at fordampningen bidrager til at bibeholde den høje luftfugtighed i terrariet. Vandbeholderen bør være så rummelig, at slangen kan ligge i den, og så tung, at slangen ikke ville kunne vælte den. 

Luftfugtigheden, varmen og varmekilder

Du bør sørge for, at der er et såkaldt mikroklima i din slanges terrarie. Dette vil sige, at der er et lille område i terrariet, hvor der skal være en højere luftfugtighed end i resten af terrariet. Det såkaldte mikroklima kan skabes, ved hjælp af materialer, som kan holde på fugt, dette kunne eksempelvis være spagnum eller vermiculite. 

Slagerne fra de tropiske steder skal have masser af varme og høj luftfugtighed. Hvis din slange er fra et varmt sted, skal dagtemperaturen ligge på omkring 26° - 30°. Om natten ville det være okay, hvis du lader temperaturen dale til 24°.
Hvis din slange tilhører en bestemt art, som har brug for en del sol, skal du huske et sted med masser af lys, så den kan solbade. 
Dog kan nogle slanger også have nedsat evne til at kunne tåle varme, og kan derfor risikere overophedning, så igen, det er rigtig vigtigt at du læser op på din slanges art. 

Slanger fra subtropiske steder kan nøjes med en temperatur mellem 21° - 35° grader om dagen. 

Slanger fra temperede steder skal have en temperatur mellem 18° og 35°, varmen kan slukkes om natten. 

Luftfugtigheden skal ligge på en 30-50%, for arter som stammer fra temperede steder. Arter som lever tropiske steder, skal have en luftfugtighed, som skal ligge helt oppe på 70-80%.

Du kan indsætte varmelamper eller varmemåtter i terrariet. Uanset varmekilden  bør den være beskyttet, så slangen ikke kan komme til at brænde sig, hvis den kommer i kontakt med varmekilden. Hvis det er en varmelampe/pære du benytter, kunne du bruge dette lampegitter fra Komodo, til at gøre dit terrarie sikrer for din slange. 

KOMODO%20LOGO.jpeg

Specifikationer

ean13
0701029823341

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode