Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 23/07 kl. 10:00
299,95 kr.
Zoo Med ReptiSun 5.0 UVB, 54W 116 cm rør T5
search
search
  • Zoo Med ReptiSun 5.0 UVB, 54W 116 cm rør T5
299,95 kr.

Zoo Med ReptiSun 5.0 UVB, 54W 116 cm rør T5

ZM-FS5-54E

UVB er vigtig for at din reptil kan optage D3 vitamin, og dermed opbygge et immunforsvar og knogler. 

Dog er UVB lys, ikke bare UVB lys, her er der nemlig mange faktorer der spiller ind, dette kan du læse mere om i yderligere information. 

Zoo Med er en af verdensførende inden for UVB belysning til reptiler, det er højkvalitets pærer, som bliver fremstillet i Tyskland. 

Pærerne og rørene har et hvid behageligt lys, som kun skal skiftes én gang hver 12 måned. 

UVB 5,0 T5 Rør 54 W 116 cm. 

ZM-Logo_Liz.png

Monis anbefaler
Sidste elementer på lager

UVB lys er det lys, som defineres at være inden for et specielt lys spektrum.

Lyset opgøres i forskellige bølgelængder fra UV til Infrarød, det spiller en vigtig faktor for dine fugles eller krybdyrs trivsel.

Ligeledes så har UV lys en vigtig faktor når det handler om planter i og med, at planter har brug for bla. UV lys for at kunne gro optimalt.

Med et UVB lysstofrør kan man slå 2 fluer med et smæk hvis man har reptiler.

Alle dagaktive reptiler har nemlig brug for UVB lys for at kunne optage D3 vitamin, som de benytter til at omdanne calcium til knogler.

Dog er UVB ikke bare UVB når vi snakker om dyrenes velvære, det er nemlig af afgørende betydning, at dyrene får UVB stråler der ligger inden for et spektrum, som ligger mellem 280 og 320 nanometer.

Ligeledes er det vigtigt at vælge den rette type UVB belysning, således at dyrene ikke får for meget UV lys og dermed bliver solskoldet.

Derfor kan man inddele det i forskellige grupper, ud fra nogle tal som man har målt sig til.

Mange producenter har i dag en skala, hvor de skriver 5,0, 10,0 osv. og mange tror fejlagtigt, at jo højere tal, jo bedre til dyrene, sådan er det desværre ikke.

Til regnskovsdyr anbefales altid 5,0 når der er tale om rør, er der tale om pærer er sagen en anden. Til ørkendyr anbefales mindst 10,0 og igen gælder reglen, at der er tale om rør og ikke pærer.

Men hvad betyder alle disse tal og hvordan vælger jeg det rette til mine dyr?

Tallet betyder hvor mange procent UVB der er i en pære, sammenlignet med rigtig sollys, hvis solen giver 100% UVB så giver en 10,0 10% af det solen giver.

Det er en ren jungle at finde rundt i, for producenterne har lov til at skrive % UVB på deres pærer, også selv om det ligger uden for det spektrum hvor krybdyr optager D3 vitamin.

Derfor har vi ved monis.dk gennem en årrække testet mange forskellige mærker, og kan sige at pris og kvalitet hænger uløseligt sammen, for de fleste billige mærker afgiver kun UVB i 4-6 måneder, før der ikke er mere tilbage i dem, hvor i mod at de lidt dyrere mærker som eksempelvis Zoo Med og Dragon, der begge viste sig bedst i test holder i 10-12 måneder, afhængigt af brugsmønsteret.

Ud over naturligvis at holde betydeligt længere end andre producenter, så er der kommet betydeligt mere fosfor i disse producenters pærer. Det betyder at disse mærker også afgiver en højere del UVA end andre mærker.

UVA stimulerer dyrets appetit, aktivitet og parringslyst og er dermed også en vigtig del af terrariet, for at få dyret til at trives mest muligt.

Det kan altså være en dårlig ide at købe en billig UVB pære, da de i sidste ende ender med at koste mere i udskiftning. 

Samtidig er lyset på en billig pærer typisk meget mere blåt i det, og har ikke den hvide farve som Zoo Med og Dragons pærer har.

Du kan spare på mange ting men en vital ting du aldrig må spare på, er helt klart dit UVB og UVA lys da det kan have fatale konsekvenser.

Husk at pærer fra Zoo Med og Dragon skal skiftes en gang hver 10-12 måned, er du usikker på hvornår du bør skifte, så kontakt gerne monis.dk for mere info, enten via mail eller via telefon.

ZM-Logo_Liz.png

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode