Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
64,95 kr.
Bænkebider - Porcellio Laevis - DAIRY COW 20 stk.
search
search
  • Bænkebider - Porcellio Laevis - DAIRY COW 20 stk.
  • Porcellio Laevis - Panda 10 stk.
64,95 kr.

Bænkebider - Porcellio Laevis - DAIRY COW 20 stk.

LFTA-POLAEDC

Porcellio Laevis - Dairy Cow

Latinsk Navn: Porcellio Laevis - Dairy Cow

Produktionsland: Tyskland

Størrelse: 12 mm

Indhold: 20 stk Pr. æske

Porcellio Laevis, er også kendt som Dairy Cow, er en speciel variant af bænkebideren (Porcellio scaber). Den har fået sit navn på grund af sin karakteristiske farve, der minder om en sort-hvid plettet malkeko. 

Dairy Cow er en populær art blandt terrarieentusiaster og opdrættes ofte som foder og hobbydyr eller til brug i forskning. 

En fantastisk nem, begynder bænkebider og tåler de fleste forhold.

Monis anbefaler
På lager i Viborg

Porcellio Laevis - Dairy Cow

Porcellio Laevis, er også kendt som Dairy Cow, er en speciel variant af bænkebideren. Den har fået sit navn på grund af sin karakteristiske farve, der minder om en sort-hvid plettet malkeko. 

Dairy Cow er en populær art blandt terrarieentusiaster og opdrættes ofte som foder og hobby dyr eller til brug i forskning. 

Habitat:

Bænkebideren Porcellio Laevis - Dairy Cow er som andre bænkebidere et jordlevende krebsdyr og kræver et passende terrarie til at trives. Terrariet skal være rummeligt nok til at give den tilstrækkelig plads til bevægelse og skal have et låg for at forhindre, at bænkebideren undslipper. Et lag af fugtig jord eller sphagnum skal tilføjes som substrat, da det efterligner deres naturlige levested og hjælper med at bevare fugtigheden. Derudiver skal der tilføjes tørrede bøgeblade, mos, frønnet træ, et stykke kork og sepiaskaller. For at gøre det ekstra godt for dem kan man tilføje pepe cones tørrede Lotus blomster, eller andet de kan bruge som skjul. 

Temperatur og fugtighed:

Porcellio Laevis - Dairy Cow foretrækker moderate temperaturer og en fugtig atmosfære. Temperaturen i terrariet bør ligge ved stuetemperatur altså mellem 18-25 °C for at sikre optimal trivsel. Fugtigheden skal være mellem (70-80%) for at give de rette betingelser. Regelmæssig sprøjtning i den ene ende af terrariet, med forstøver, af vand på substratet og indretningen af terrariet er med til at opretholde den nødvendige fugtighed. Sørg altid for at der er en fugtig og en tør ende eller hvad der svarer til 1/3 del af bundlaget.

Fodring:

Porcellio Laevis - Dairy Cow er et altædende krebsdyr og vil spise en bred vifte af organiske materialer. Du kan fodre dem med økologiske grøntsager som gulerødder, agurker, squash og salatblade. De nyder også frugt som æbler og bananer. Det er vigtigt at fjerne eventuelle rester af forfaldne fødevarer for at undgå skimmelsvamp og skadelige bakterier. Derudover kan du tilbyde dem vores bænkebider foder og fiskefoder i flager, der sikrer en afbalanceret kost. Foder gerne med bænkebider foder en gang om ugen med hvad der svarer til hvad der kan være på spidsen af en kniv. 

Levetid og reproduktion:

Porcellio Laevis - Dairy Cow har en relativt kort levetid. De lever normalt i 1-2 år under optimale forhold. De er også kendt for deres hurtige reproduktionsevne. Hunnerne kan producere flere kuld af unger i løbet af deres levetid.

Det kræver ikke det helt store at få dem til at formere sig, optimale forhold samt fodring og vanding er vigtig for at de små isopoder trives.

Identifikation af køn samt formeringsproces: 

Dairy Cow har ikke en åbenlys forskel i kønskarakteristika. Den mest pålidelige metode til at identificere kønnet er at observere adfærd under parring. Hannerne vil normalt klatre på ryggen af hunnerne og udføre en parringsdans.

Hvis dine bænkebidere er i parringsstemning, vil du sandsynligvis observere hannerne udføre deres karakteristiske dans på hunnernes ryg. Efter den vellykket parring vil hunnen lægge æg som hun bærer på undersiden af kroppen mellem benene, det kan ses ved hun har en gullig pose der med tiden vokser til de små unger er klar til at komme ud.

Når æggene/ungerne er lagt, er det bedst at lade dem blive i terrariet og lade moderen tage sig af dem. Hunnen vil typisk skjule ungerne under substratet eller i små revner og sprækker. Det kan tage et par uger før ungerne udvikler sig til små bænkebidere der løber rundt.

Når ungerne kan ses, er de meget små og ligner miniatureudgaver af de voksne bænkebidere. De vil fortsætte med at bo tæt på moderen og finde mad og beskyttelse i terrariet. Sørg for at opretholde en passende ernærings rig kost til ungerne og overvåge deres sundhed og trivsel.

En sund kost er afgørende for formeringen af Dairy Cow. Sørg for at tilbyde et varieret udvalg af organiske materialer som rådne og tørrede blade, økologiske frugt- og grøntsagsrester samt havregryn. Husk også at inkludere en kilde til calcium som knuste æggeskaller eller sepiaskaller for at opretholde en sund skalstruktur hos de voksende unger.

Ved at opretholde de rette betingelser og give passende pleje kan du opmuntre til formeringen af Dairy Cow’s i dit terrarie. Det er en fascinerende proces at følge, ikke mindst for de nysgerrige børn og voksne. Samtidig kan der bidrages til at øge antallet af disse interessante væsner til dine dyrs foderbehov eller til at vedligeholde dit clean up crew.

Søger du en nem begynder bænkebider, så er Dairy Cow's et rigtig godt bud, de er ikke sarte som nogen andre isopoder kan være og de kan klare de fleste forhold.

Grade 
2022-11-06

fantastisk dyr!!!

så spændende af følge dem, mine er lige begyndt at avle og glæder mig allerede til der kommer MANGE!

Write a review

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode