Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 07/05 kl. 10:00
247,00 kr.
Vietnamesisk skov skorpion - Heterometrus Silenus
search
search
  • Vietnamesisk skov skorpion - Heterometrus Silenus
247,00 kr.

Vietnamesisk skov skorpion - Heterometrus Silenus

LFTS-HETPET

Heterometrus silenus, almindeligvis kendt som den vietnamesisk skovskorpion, er en fascinerende og imponerende skorpion, der er blevet meget populær i terrariehobbyen.

Heterometrus Silenus stammer oprindeligt fra Sydøstasien men avles mest i fangenskab idag da denne art er relativt nem at avle.

Selve skorpionen kan opnå en imponerende størrelse på op til 20 cm og kan ved korrekt pasning nå en alder på 7-8 år.

Selve det latinske navn er en sammentrækning af 2 ord, det græske Heterometrus der frit oversat betyder moder og det latinske ongimanus som betyder bred og lang hånd.

Selve arten er nem at passe og egner sig derfor godt til nybegyndere, dog er arten hurtig og aggressiv hvorfor man ikke bare bør håndtere den unødigt.

Dyrene her er omkring 3-5 cm.

For mere info læs længere nede.

På lager i Viborg

Hvor lever Heterometrus silenus og hvordan skal terrariet sættes op?

Som tidligere nævnt kommer Heterometrus silenus fra Sydøstasien og lever i landenen Thailand, Laos, , Cambodia, Indien, Kina (Tibet), Malaysia, Sri Lanka, Nepal, og Vietnam

Her lever Heterometrus silenus i regnskove i skovbunden hvor den skjuler sig under trærødder, sten, blade og lignende.

Når et terrarium skal sættes op er det derfor vigtigt at vide hvor fra denne art kommer og efterligne de naturlige omgivelse på den bedst mulige måde.

Temperaturen skal gerne lægge mellem 21-28ºC, hvor de 28 grader er den maksimale temperatur om dagen og de 21 grader er temperaturen om natten.

I terrariet er det vigtigt at have en varm og en kold ende, dette kan opnåes enten ved hjælp af en varmemåtte eller en varmelampe.

Vælges der en varmemåtte er det vigtigt at huske at denne skal sættes på siden af terrariet for at udtørreing af bundlaget ikke kommer til at ske.

Luftfugtigheden i terrariet skal gerne ligge på cirka 70%.

Terrariet bør dog aldrig være direkte gennemblødt da Heterometrus silenus ikke trives i sumpede områder men gerne vil have det lidt tørt også.

Det kan derfor være en god ide at dushe terrariet en gang i mellem, men ikke dusce direkte på dyret da det ikke bryder sig om dette.

Bundlagte bør bestå af en blanding af jord eller coco humus gerne blandet sammen med visne blade fra skoven der er varmebehandlet først.

Dette vil give Heterometrus silenus  de optimale forhold i forhold til at grave huler som denne art godt kan lide at gøre med sine store klosakse.

Minimums anbefalingen til 1-3 individer vil være et terrarium på 30x30x30 cm (HxBxD)

Terrariet bør indrettes med masser af skjul og blade så en naturlig adfærd kan opnåes,

Heterometrus silenus  kan holdes i grupper men her er det især vigtigt at huske at lave massere af skjul således at dyrene ikke kommer til at kænpe om de samme skjul.

Hvad skal Heterometrus silenus have af foder?

Når det kommer til foder så spiser vietnamesisk skovskorpion levende insekter, her vil fårekyllinger, græshopper, dubia kakerlakker, melorme og voksmøllarver være gode foderemner.

Foderemnet bør ikke være større end 50% af skorpionens kropsstørelse for at den vil kunne overmande og fastholde foderemnet inden den fortærer det.

Når det kommer til vand er det vigtigt at dyret har en vandskål med rent vand i, nogle steder anbefales det at anvende vandkrystaller som også anvendes til foderdyr.

Dette er dog totalt no go da vandgele vil sætte sig i dyrets mund og forhindre den i at drikke og spise.

Sørg derfor for en skål i passende højde så dyret ikke drukner.

Nogle dyr foretrækker at drikke fra grene og blade og har derfor slet ikke brug for en vandskål.

Kønsforskel og opdræt af Heterometrus silenus hvordan gør man det?

Måden man ser forskel på hunner og hanner er ved at se på undersiden af dyret her vil kønsorganerne være tydelige og ved hanner være ret fremtrædende.

Ved hunner vil kønsorganerne være noget mindre.

Da Heterometrus silenus kan holdes i grupper vil det ikke være nødvendigt at se efter hvornår hunnen og hannen er klar, holder man dem dog i grupper er det dog vigtigt at der er rigeligt med foder og skjul således at dyrene ikke angriber og æder hinanden.

Når der skal opdrættes placeres en flad sten eller lignenede flat og glat objekt i terrariet, her vil hannen deponere sin spermatophoer hvorefter hunden vil vandre over denne og opsamle og befrugte æggene inde i hende.

Når ungerne klækker er vil disse kravle op på morderens ryg hvor de vil opholde sig indtil 2. instar.

Det er super vigtigt at opretholde en høj lugtfugtighed mens ungerne sidder på ryggen af moderen og terrariet må derfor på ingen måder tørre ud i denne periode.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode