Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 07/05 kl. 10:00
124,95 kr.
Bille Larver - Mecynorrhina torquata ugandensis "MTU" 1 stk.
search
search
  • Bille Larver - Mecynorrhina torquata ugandensis "MTU" 1 stk.
124,95 kr.

Bille Larver - Mecynorrhina torquata ugandensis "MTU" 1 stk.

LFTL-MECTU

Dansk Navn: Blomstebiller Mecynorhina torquata ugandensis "MTU"

Latinsk Navn: Mecynorhina torquata ugandensis

Produktionsland: Danmark

Størrelse: 5-8 cm

Indhold: 1 Stk. Pr. æske

Oprindelse: Øst Afrika - Uganda

Optimal temperatur: 23-28 °C

Farve: Brun (124,95 kr.)
Sidste elementer på lager

Mecynorhina torquata ugandensis er en imponerende billeart inden for familien Scarabaeidae og underfamilien Cetoniinae. Den er kendt for sin smukke farve og store størrelse og er en underart af Mecynorhina torquata, der er hjemmehørende i det østlige Afrika, herunder Uganda. Disse biller, også kendt som hornbiller, er kendt for deres imponerende udseende og tiltrækker ofte opmærksomhed fra samlere og entomologer.

Mecynorhina torquata ugandensis er en stor bille med en gennemsnitlig størrelse på omkring 5-8 centimeter, og nogle individer kan endda nå op til 10 centimeter. Denne art er kendetegnet ved dens karakteristiske farver, der spænder fra intens grøn til koboltblå. Det mest markante træk er den markante gul-orange bånd, der krydser thoraxen og danner en slags "krave" omkring halsen, hvilket giver arten sit specifikke navn.

Habitat og levested:

Mecynorhina torquata ugandensis forekommer primært i regnskove og tropiske skove i Uganda og andre områder i det østlige Afrika. Larverne af disse biller lever i jorden, hvor de ernærer sig af organisk materiale, og de voksne findes ofte på vegetation eller træer.

Foder:

Larverne lever af et substrat lavet af hvidt frønnet træ og blade i forrådnelse. Man kan med fordel give dem lidt flakesoil i. I sidste stadie inden kokon kan man tilføre lidt protein i form af eksempelvis gammarus rejer i bunden af larve boksen.

Voksne biller lever af en variation af moden /overmoden frugt. Blandt andet banan, mango, vandmelon, papaya. Eller bille gele. Man kan med fordel variere kosten så de lever længere.

Temperatur:

Temperatur mellem 23 og 28 grader er at foretrække. Og en sprayning af deres terrarium hver anden dag for luft fugtighed. Der må gerne være fugtigt men ikke vådt!

Levevis:

Som med mange andre hornbiller har Mecynorhina torquata ugandensis en kompleks livscyklus, der omfatter æg, larver, puppe og voksne. Voksne biller er aktive om dagen og søger ofte efter nektar og overmoden frugt som føde. Mændene kan også observeres i kamp om territorium eller parning.

Fra æg til voksen bille går mellem 15 til 18 måneder hvor af de 2 til 3 mdr. er i kokon.

Obs: en vigtig ting ved alle bille arter /larver. Er aldrig at bruge nåle træ eller bladhummus med nåle i. Da dette er giftigt for dem!

Specifikationer

ean13
2470000002799

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode