Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 21/05 kl. 10:00
144,95 kr.
Mexicansk Fireleg Fugleederkop (Brachypelma Boehmei)
search
search
  • Mexicansk Fireleg Fugleederkop (Brachypelma Boehmei)
144,95 kr.

Mexicansk Fireleg Fugleederkop (Brachypelma Boehmei)

LFTE-BRABOE

Brachypelma boehmei, også kendt som mexicansk fireleg fugleederkop, der kommer fra Mexico (Guerrero) og Belize.

Med et benspænd på op til 17 cm samt orange ben og en fløjlssort krop er denne fugleedderkop meget iøjnefaldende.

Brachypelma boehmei er en new world art som sparker hår efter en hvis den føler sig truet.

Dens langsomme vækstrate kræver en mellemniveau af erfaring når det kommer til pasning men generelt er arten ret nem at have med at gøre.

Hunner lever op til 25 år, mens hanner kun bliver cirka 8 år. 

Arten er jordlevende og Brachypelma boehmei vil typisk spinde hele overfladen til som den benytter når den skal detektere bytte.

Brandhårene er type III som er meget irriterende at få på sig, derfor anbefales håndtering ikke af denne art.

Her er tale om Slings ca. 1-1,5 cm i benspænd

Sidste elementer på lager

Brachypelma boehmei, almindeligvis kendt som mexicansk fireleg fugleedderkop, er en New World edderkop kendt for sit slående udseende.

Edderkoppen forefindes primært i Mexico langs Stillehavskysten i Guerrero State og i Belize, her lever den i semi-ørken områder karakteriseret ved tørre bevoksninger og skove.

Arten er jordlevende og er ligeledes en gravende edderkop.

I naturen vil Brachypelma boehmei i mange tilfælde benytte andre dyrs huler til at søge ly i, det er derfor ikke unaturligt at finde den i huller fra ræve eller andre dyr der har lavet arbejdet for den.

Hvilken temperatur og luftfugtighed skal Brachypelma boehmei have?

For at opnå den største succes med Brachypelma boehmei er det vigtigt efterligne de naturlige forhold som denne art har i naturen.

Temperaturen i terrariet skal ligge mellem 20°C og 23°C.

Luftfugtigheden skal gerne være lav i løbet af dagen men denne art får den del tåge eller dug i løbet af morgenen og kan derfor med fordel sprayes fra morgenen af.

Man skal dog huske at terrariet skal tørre ud i løbet af dagen for at simuler dens naturlige habitat.

En anden vigtig ting for denne art er luftcirkulation, her er det vigtigt at have så god udluftning sp muligt, dette er med til at sikre at terrariet tørre ud i løbet af dagen og forhindre dannelsen af skimmelsvamp som kan være dødeligt for Brachypelma boehmei.

Hvilket terrarium og hvad bundlag skal Brachypelma boehmei have?

Når det kommer til terrariet så er det vigtigt at huske at Brachypelma boehmei er en gravende edderkop og den derfor gerne vil have et højt terrarium med mulighed for at grave i bundlaget så den kan lave tunneller og og gange i jorden.

Substraten skal bestå af cocoshumus, spagnummos, sand og vermecolite da dette giver en god fast bund som ikke styrter sammen ned over edderkoppen.

Bundlaget skal gerne være mindst 3 gange edderkoppens benspænd.

Et stykke kork og som hule hvor edderkoppen kan starte med at grave fungere bedst, en lav vandskål er også en god ide da denne edderkop også drikker fra vandskål.

Sørg for at vandskålen er så lav at edderkoppen kan bunde så man ikke ender med at den drukner.

Terrariet skal gerne have en størrelse der er 4-6 gange benspænd på edderkoppen hvor der er en hvis højde på substraten der giver edderkoppen mulighed for at grave.

Derfor må terrariet gerne have lidt højde men skal generelt være bredere end højden på terrariet.

En god ide er at tilføje visne blade til terrariet da dette giver bedre struktur og mulighed for edderkoppen kan grave gange.

Hvad spiser Brachypelma boehmei egentlig?

Brachypelma boehmei er en dygtig jæger og er meget foderagressiv, den lever af små insekter som græshopper og kakerlakker.

Byttet bør ikke være meget større end bagkroppen på edderkoppen da den ellers kan have problemer med at nedlægge sit bytte og dette kan komme til skade på det.

Fodring bør ske ca. hver 7-10 dag afhængigt af størrelsen på dens bagkrop, er bagkroppen stor og svulstig har Brachypelma boehmei ikke brug for føde, hvis den derimod er lidt indsunken er det tid til at give den foder igen.

Brachypelma boehmei kan også sagtens tage små fårekyllinger og lever primært af insekter der lever ved jorden.

Når et byttedyr går i spindet vil Brachypelma boehmei opdage dette og komme ud for at angribe og dræbe det inden den fortærer byttet.

Selve fortæringen kan tage lang tid op til flere timer så man skal ikke blive bekymret hvis der gør længe inden den har spist hele byttet.

Selve foderets størrelse afhænger meget af størrelsen på edderkoppen, en fuldvoksen Brachypelma boehmei vil sagtens kunne tage fuldvoksne dubia kakerlakker eller lignende.

Når Brachypelma boehmei ind i mellem skifter exo skellet går den i spisestop, i den periode bør den ikke fodres og eventuelle overskydende byttedyr bør fjernes fra terrariet da de kan skade edderkoppen når den skifter exo skellet.

Spisestop kan også optræde hvis edderkoppen kommer i nye omgivelser, et for stort terrarie eksempelvis kan sagtens føre til spisestop fordi den bliver stresset.

Hold derfor øje med at Brachypelma boehmei spiser regelmæssigt og vær obs på hvis den går i spisestop hvad årsagen kan være.

Efter exo skellet skifte bør edderkoppen ikke fodres de næste 5-7 dage, dette giver den tid til at hærde sit nye skellet helt op og den vil ikke tage føde i denne periode alligevel.

Når det kommer til vand er det vigtigt at give Brachypelma boehmei mulighed for at drikke, brug kun ren vand ikke vandkrystaller eller lignende da dette vil sætte sig i edderkoppens mund og gøre det umuligt for den at spise.

Vandskålen skal gerne have en dybde så edderkoppen ikke drukner hvis den vil drikke, brug eventuelt et låg fra en flaske eller lignende og lad være med at fylde den helt op i starten.

Slings optager vand fra siderne når der dushes, disse vil gerne have det lidt mere fugtigt end voksne dyr.

Hvor hurtigt vokser Brachypelma boehmei og hvor stor bliver den?

B. boehmei har en langsom vækstrate og tager år om at nå voksen størrelse.

Som slinges vokser de typisk 2-2,5 cm om året i benspænd. Denne vækst aftager dog med alderen og en edderkop kan sagtens være 3-4 år om at nå en fuldvoksen størrelse.

Hunner bliver typisk 15-17 cm i benspænd og lever i op til 25 år mens hanner kun bliver 7-8 år.

Hvordan er Brachypelma boehmeis temperament og hvordan med håndtering?

Brachypelma boehmei er mere defensive og sky end andre Brachypelma-arter.

Edderkoppen er hurtig til at sparke brandhår, når den føler sig irriteret eller truet derfor frarådes håndtering af denne art også.

Med sine smukke farver er dette i stedet en edderkop man bør nyde i dens terrarium og beundre dens smukke farver, samt se på dens fascinerende adfærd.

Er man til edderkopper og ønsker man en fugleederkop der kan håndteres så er denne art ikke det bedste valg, hvis man derimod vil respektere den for det den er kan den være en flot og indbydende genstand i hjemmet.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode