Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 18/06 kl. 10:00
39,95 kr.
Cricket blocken fra Zoo Med, er en foderkilde til fårekyllinger. Den vil øge calciumindholdet i fårekyllingen.
search
search
  • Cricket blocken fra Zoo Med, er en foderkilde til fårekyllinger. Den vil øge calciumindholdet i fårekyllingen.
39,95 kr.

Zoo Med Cricket Block 12,8g

ZM-BB-60E

Cricket blocken fra Zoo Med, er en foderkilde til fårekyllinger. Den vil øge calciumindholdet i fårekyllingen, hvilket vil komme dit krybdyr til gode, når den spiser fårekyllingen. 

Calciumbasen med mad indeni, er med til at øge næringsværdien af fårekyllingerne. 

Blocken er super let at benytte, alt du skal gøre, er at lægge den ned til fårekyllingerne.

Cricketblock er perfekt til gutload af dine insekter.

ZM-Logo_Liz.png

Monis anbefaler
På lager i Viborg

Sådan anvender du zoo med cricket block.

Selvom du har givet fårekyllingerne blocken, som de kan spise af, skal du huske, at de stadigvæk har brug for vand. Vand er den vigtigste kilde for at insekter kan overleve men også deres værste fjende.

Vandet kan serveres i en skål eller et fad og det er vigtigt at de ikke drukner i vandet, derfor anbefales det at bruge vandgele.

For at få de bedste resultater, skal du få fårekyllingerne til at spise af blocken 1 - 2 dage før du fodre dine krybdyr med dem. 

Hvis du ønsker at supplere yderligere, kan du i perioder eventuelt drysse noget kalktilskud over fårekyllingerne, lige inden de gives til dit krybdyr. 

Du kan udskifte blocken når den er blevet opbrugt, eller hvis den bliver tilsmudset.  

Hold af fårekyllinger

Hvis du er typen, der måske er lidt for nærig til at købe dine egne fårekyllinger hver gang du har behov for dem, kan du faktisk også selv opdrætte. Hvis du skal kunne holde fårekyllinger, er der nogle vigtige faktorer du skal have styr på.

Temperaturen spiller bl.a. en stor rolle. De skal bare opbevares ved almindelig stuetemperaturer. De kan godt klare højere temperaturer, men det kan resultere i et større aktivitetsniveau, som ender ud i en kortere levetid.
Hvis temperaturen derimod er under stuetemperatur, vil deres fordøjelsessystem ikke fungere optimalt. 

Luftfugtigheden, da de ikke kan holde til fugtig luft. Hvis de er i et fugtigt miljø i kun 12 timer, kan det skade fårekyllingen permanent, og den vil dø i løbet af få dage. Dyrene skal derfor opbevares et sted med god udluftning. 

Plads er også vigtigt, da fårekyllinger ikke lever tæt i naturen. Især hannerne vil bruge meget energi på at kæmpe om territorier og hieraki. Det vil få dem til at larme, give dem stress og kan ende ud i kannibalisme. 
   Der skal være plads til, at den enkelte fårekylling kan trække sig væk fra de andre og sidde i fred. Især under hamskifte er det vigtigt, da den er meget sårbar der. 

Fårekyllinger foretrækker oftest at sidde på en lodret flade, det er derfor vigtigt med noget lodret fladeareal, som dyrene let kan gribe fat i. Det kunne eksempelvis være æggebakker, som står lodret. 

Væske og foder er som det er for alle, en rigtig vigtig ting, men især for fårekyllinger, for de spiser nemlig mange gange om dagen. Det er vigtigt at de har adgang til mad og drikke konstant, ellers kan de nemlig være lettere tilbøjelige til at blive kannibalistiske. 

Primært er det bedst at bruge et proteinrigt tørfoder. Et lidt dyrt alternativ kan eksempelvis være tørfoder til katte. Det kan blive nødvendigt at eksperimentere for at finde noget det fungerer godt. Det skal være af høj kvalitet og have et højt proteinindhold. Du skal også være opmærksom på at findele det, hvis det kunne være for stort, det kan gøres vha. en blender. Du skal også huske at tjekke, at tørfoderets ikke indeholder tilsætningsstoffer, som kan være skadelige for insekter. 

Væsken kan gives i form af frugt og grøntsager. De skal dog være økologiske, da der ikke må være pesticider på, det kan dræbe fårekyllingerne. Det kræver dog meget arbejde, da man skal undgå mug og skimmel.
Et alternativ til det - eller et supplement, ville være Dragons jelly food, som både indeholder væske og næringsstoffer, men holder også længere. 

De kan dog også nøjes med vand, hvis blot de får dækket behovet for proteiner, vitaminer og mineraler igennem tørfoderet. Dog burde du ikke benytte en vandskål, da de meget let drukner. Du kan istedet bruge Dragons Aqua gel, her vil dine fårekyllinger ikke drukne.

Hygiejnen skal holdes i top. Det er vigtigt at du fjerner døde dyr løbende. Døde fårekyllinger lugter, og er også med til at skabe et vækst sted for mider og andet utøj. 

Hvis du fodrer med frugt, grønt eller andet organisk, skal det skiftes ud dagligt, ellers kan du risikerer, at der kommer bananfluer. 

Der vil typsik være behov for at udskifte vandet dagligt, da fårekyllingerne hurtigt fylder drikkeområdet med foderrester, æg og ekskrementer. 

Analytiske undersøgelser af Cricket block:

Råprotein 1,2%, råfedt 0,8%, råfiber 4,0%, fugtighed 18,0%, Calcium 19,0% - 24,0%. 

ZM-Logo_Liz.png

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode