knæler Giant Dead Leaf - Deroplatys desiccata 1 stk.
Giant dead leaf knæler (Deroplatys desiccata) er den største i Deroplatys familien.
Farven på Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) er brunlig, men knæleren findes i forskellige nuancer og mønstre.
Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) er en middel svær knæler at passe, og af temperamentet på knæleren er rolig og den går ikke til angreb på mennesker.
Selv om Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) er nem at skræmme er den også meget nysgerrig af natur og nem at fodre.
Stadie på knæler på lager: L3-L5
Hvad er Giant deadleaf mantis for en knæler?
Giant dead leaf knæler (deroplatys desiccata) hunner er fuldvoksen ved L9 og hannerne ved L8.
Hunner har en levetid på ca 2 år, hvor hannerne har en levetid på 1,5 år.
Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) er en sand mester i camouflage og gør det ekstremt svært at se forskel på knæleren og de visne blade.
Hvis giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) bliver skræmt, falder den til jorden og ligger fuldstændig stille og spiller død.
Efter noget tid rejser den sig pludselig og løber meget hurtigt væk.
En menneske hånd eller for stort bytte for giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) og kan faktisk godt skræmme den.
Over for en hånd eller for stort bytte vil Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) sandsynligvis starte med at vise sine vinger med den sorte plet, der ligner øjne, og de sorte og hvide felter på indersiden af fangarmene, der iøvrigt er orange på indersiden.
Hvis det ikke virker, er det at giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) falder til jorden.
Giant dead leaf knæler (Deroplatys desiccata) hunnerne har små vinger der slutter ved enden af thorax (bagkroppen), hvor hannens er noget længere, og særdeles brugbare. Hannerne af Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata)er meget glade for at flyve, som man nok også vil finde ud af hvis man tager dem ud af terrariet.
En af de måder man kan se forskel på han og hun hos Giant dead leaf knæler (Deroplatys desiccata), er på deres rygskjold.
Hunnerne hos Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata)har et bredt skjold, der er samme brede hele vejen ned og ender i 2 spidser, hvor hannernes spidser ender mere ud som en pilespids.
Hannerne af Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata)er iøvrigt også slankere end hunnerne der har en bredere thorax, som den skjuler under vingerne.
På de mindre Giant dead leaf knælere (Deroplatys desiccata) (I stadie: L1 - L3 ) hvor rygskjoldet ikke har taget form endnu, kan man tælle ringe på bagkroppen.
Hunner har 6 ringe, og hannerne 8 ringe.
Selv om Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) ikke er særlig agressiv, kan det dog ikke anbefales at holde dem i grupper når knæleren når stadie L4 og op efter, da de i disse stadier sandsynligvis vil æde hinanden.
Fra L1 og til L4 skal man sørge for at fodre knælerne godt hvis man ønsker at holde dem i grupper, på denne måde kan kannibalisme undgåes da dette typisk opstår når Giant dead leaf knælerne (Deroplatys desiccata) er sultne.
Hvilket terrarie skal jeg vælge, og hvad spiser Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata)?
Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) er som sagt en stor knæler, så den kræver noget plads.
Et terrarie på 30*30*45 cm (L*B*H) er passende plads til en enkelt fuldvoksen Giant dead leaf knæler (Deroplatys desiccata).
Ved mindre dyr kan en knælerboks eller mindre terrarie sagtens gå an men terrariet eller boksen bør være 3-4 gange størrelsen på knæleren i længden.
Et par grene eventuelt med visne blade vil være en fordel så den har noget som den kan gemme sig i når den jager fårekyllinger eller kakerlakker, som er dens fortrukne føde.
En god idé kan være eventuelt drysse visne bøgeblade ud på bunden som dekoration.
Etablering af bioaktivt bundlag kan med fordel etableres ved Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) hvor der tilsættes springhaler og bænkebider.
På denne måde kan der spares meget tid på den ellers irriterende rengøring.
Bundlaget kan være enten køkkenrulle, vatrondeller eller kokoshumus.
Formålet med bundlaget er at holde på fugten, så luftfugtigheden holdes oppe på de 60-80%, da Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) vil drikke fra bundlaget hvis den føler trang til dette.
Vandskål er unødvendig da Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) som sagt drikker fra bundlaget eller fre siderne i terrariet, hvis der er kondens.
Temperaturen i terrariet er ideel ved 26 grader, men op til 35 grader kan Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) godt klare.
Temperaturen må ikke overstige 35 grader om dagen, nattemperaturen skal gerne ligge på omkring 22 grader og må ikke komme under 18 grader i længere perioder.
Da Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) godt kan lide en høj luftfugtighed (60-80%) er det nødvendigt at spraye vand 3-4 gange i ugen for at holde luftfugtigheden oppe.
Dog må luftfugtigheden helst ikke at overskride 80% i længere perioder, da dette kan være dødeligt for Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata).
Foderet til Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) er let at udvælge, da knæleren spiser alle typer af kravlende insekter.
Voksmøl både som larver og møl er et hit og melorme er også et fint foderemne til den grådige knæler.
Dog skal der holdes lidt igen da Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) faktisk er i stand til at æde sig selv ihjel.
For ikke at overfodre knæleren findes her en generel vejledning til de enkelte stadier som Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) kommer i.
I stadiet fra L1-L3 fodres der med stor bananflue og micro fårekyllinger 5-10 stk pr. fodring, her fodres Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) hver 2. til 3. dag.
Når knæleren når halvvoksent stadie på L4-L6 fodres der med medium fårekylling, små dubia karkelakker, voksmøllarver, melorme, spyfluer, guldfluer og andet foder i denne samme størelse.
Her gives max 2-3 stk. ved fodring hver 2. eller 3. dag.
I Giant Dead Leaf knælerens (Deroplatys desiccata) sidste stadier L6-L9 fodres knæleren med large fårekyllinger, medium dubia kakerlakker, voksmøllaver, melorme, spyfluer, guldfluer og andet foder i disse størrelser.
Når knæleren når det voksne stadie fra L6-L9 gives der på samme vis som ved det halvvoksne stadie 2-3 stk foderemner ved hver fodring.
Undgå at fodre med Zophobas (kæmpe melorm) og rosenbillelarver da disse har kraftige kæber der kan skade knæleren.
En måde at se hvornår knæleren skal fodres på er ved at se på bagkroppen af knæleren.
Er bagkroppen på Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) flad er det tid til at fodre knæleren som anvist ovenfor.
Hvis derimod at bagkroppen er rund og oppustet kan fodring af knæleren sagtens vente 1-2 dage da knæleren i dette tilfælde har fået rigeligt at spise.
Det vigtige er dog at tilse Giant dead leaf knæleren (Deroplatys desiccata) hver dag og sørge for at luftfugtigheden i terrariet eller bøtten er optimal.
Har du brug for råd og vejledning i dit valg af knæler kan Monis med fordel kontaktes hver Torsdag hvor vores eksperter sidder klar til at hjælpe.