Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
139,95 kr.
Voksmøl Larver 240 stk.
search
search
  • Voksmøl Larver 240 stk.
139,95 kr.

Voksmøl Larver ca. 240 Pr. Æske

LF534A

Voksmøllarve

Dansk Navn: Voksmøllarve

Latinsk Navn: Galleria mellonella

Produktionsland: Tyskland

Størrelse: Medium = 28 mm

Indhold: ca. 240 stk. Pr. æske (90 gram samlet ved afsendelse)

Lagervare: Bestilling senest Fredag kl 10:00 afsendelse Tirsdag eller Onsdag kommende uge.

På lager i Viborg

Voksmøl larven er et meget kendt foder inden for reptil og fugleverden. Den lille sommerfuglelarve som af biavlere ses som en parasit i det den spiser vokstavler, honing og bi larver i biernes kuber har en sødelig smag grundet det foder den spiser. Voksmøl bruges meget til bla. leopardgekkoer, skægagamer, kronegekkoer, skinks, varaner, skildpadder, padder og tropiske fugle for bare at nævne lidt af det de bruges til. Ud over dette er de også kendt som brugt i menneskelig føde på bla. restaurant Noma i københavn. Det skal dog nævnes at det ikke er voksmøl af denne type der bruges til dette men voksmøl som er specielt fremavlet til menneske føde. Monis anbefaler derfor ikke folk at bruge voksmøl der er avlet til dyre føde som menneske føde, da man ikke kender konsekvenserne af at spise dette på den måde. Man kan derfor tilegne sig nogle sygdomme, som er ukendt for menneskeheden og ikke kan behandles. Voksmøl til reptiler er kendt og anerkendt som et udemærket foder, men man skal være opmærksom på at de er fede og kan virke vanedannende på eksempelvis leopard gekkoer. Derfor anbefaler monis.dk ikke at man bruger voksmøl larver som et grundfoder men mere som en snack eller et boost til unger eller hunner der lige har lagt æg. Voksmøllen har derfor en del fordele i henhold til opbevaring af dem men også ulemper når det kommer til fodring som man bør være obs på. Voksmøl bruges også i laboratoriet til medicinske forsøg og her kræves en høj kvalitet på larverne som typisk er svær at finde for mange. Bla. Roskilde Universitet (RUC) køber deres bla. voksmøl hos monis.dk da kvaliteten her modsvare de krav de har til dyrene for at de kan opnå en så høj succes rate så muligt på deres forsøg. I denne æske får du ca. 40 stk. voksmøllarver voksmøl larverne er i høj kvalitet som altid fra monis.dk.

Du kan læse meget mere om opbevaring og indhold herunder:

Opbevaring: Voksmøl kan opbevares i den kasse de fremsendes i med mindre æsken er lavet af pap eller papir, i dette tilfælde bør man vælge en plastk æske eller beholder

Temperatur: Kan opbevares ved 5-8 graders varme i køleskabet. Eller maksimalt mellem 10-15 grader og aldrig i direkte sollys. Det er meget vigtigt at overvåge temperaturen! Er temperaturen for høj er der risiko for overophedning i foderet. Stigningen i temperaturen vil få voksmøllarverne til at kravle til overfladen. Hvis de bliver for varmt (og for fugtigt forårsaget af kondens), vil de dø. Højere temperaturer vil gøre dem mere aktive resulterer i at de gnaver sig gennem bøtter og låg og forsøg på at undslippe!

Fodring: Tilsæt et stykke brød dyppet i honning som foder til voksmøllarveren og lad dem spise ved en temperatur mellem 10 og 15 grader.

Optimering af foderinsektet: Vi råder dig til at optimere næringsværdien af voksmøllarverne ved at tilføje den calcium- og vitamin pulver til maden hvis du fodrer dem. Her kan det anbefales at benytte Dargon Vit calsium og multivitamin eller lignende produkter.

Indhold Pr. 100g

Råaske 0,6%

Råfiber 14,5%

Vandindhold 58,5 %

Råprotein 14,2 %

Råfedt 24,1%

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode