Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 18/06 kl. 10:00
24,95 kr.
Dragon Kokosmåtte 4 stk
search
search
  • Dragon Kokosmåtte 4 stk
  • Dragon Kokosmåtte 4 stk
  • Dragon Kokosmåtte 4 stk
24,95 kr.

Dragon Kokosmåtte

DR-PRO003

Kokosmåtterne er fra Dragon, og er produceret ud af kokosfibre. Kokosfibre er medvirkende til et godt indeklima hos dit dyr.

Noget man eksempelvis ville kunne benytte kokosmåtterne til, er sådan noget som bagvæg i terrariet. 

Måtterne kan fås i størrelserne:

30x30 cm

40x40 cm

50x50 cm

dragon%20logo%20rund.png

Monis anbefaler
Størrelse: 30x30x1cm (24,95 kr.)
På lager i Viborg

Kokosfibre som bagvæg

Kokosfibre er meget robuste og kan holde yderst længe. Kokosfibre har også en positiv effekt på indeklimaet og på fugtigheden. Kokosfibre er nemlig gode til at absorbere vand og derefter frigive det tilbage til luften, når der bliver behov for det. 

Produkter som er lavet af kokosfibre, såsom kokosnødspotter, plantesække, diverse underlag mm. giver planterne en ideel rod.

Det vil altså sige, at man kan plante nogle planter (nogle fungerer selvfølgelig bedre end andre til dette) i kokosfibre. Det er planter som orkideer, bromeliader osv.

Du vil kunne dekorere bagvæggen af kokosfibre med potteplanter og komme forskellige planter i, afhængig af hvilke natur omgivelser dit krybdyr er vant til. På denne måde sætter du et meget personligt præg på dit dyrs terrarie. 

Udover, at kokosfibre er et lækkert og brugbart materiale i forhold til planter og klima, så er det faktisk også godt for dit krybdyr. Hvis dit krybdyr er vild med at klatre, så ville det være en forrygende ide, at benytte det som bagvæg, det er nemlig let for dem, at kravle i kokosfibre grundet den ru struktur. 

Hvis du køber bagvæggen i en for stor størrelse, eller hvis den generelt bare ikke vil kunne passe ind i dit terrarie størrelsesmæssigt, så vil man let kunne skære den til. Måtterne kan limes på ved hjælp af terrariumsilicone. 

Det gode ved kokosfibre er, at det er et miljøvenligt materiale, så hvis du er lidt af en “klimatosse”, så kan du med god samvittighed købe denne vare. Materialet er 100% naturligt og er ikke giftig for krybdyr. 

Kokos og dets historie

Kokospalmen også kaldet Cocos nucifera, er en fjerpalme som ofte kun ses tæt ved kyster. Palmens frugt kaldes kokosnødder. Palmen Cocos nuciferaer den eneste art i slægten Cocos.

Kokosnødderne er omgivet af et ca. 5 mm tykt trævlet lag, det er heraf fibrene, som benyttes til disse måtter, fremkommer.

Indenfor dette lag findes også en hård skal, som gennem tiderne har været brugt til at producere smykker, skåle og skraberedskaber. Under den hårde skal kommer man frem til et hvidt spiseligt lag på omkring 1-2 cm i tykkelsen, og deri er der en mængde saft, som kaldes kokosvand.

Mange tror, at kokosvand og kokosmælk er det samme, men det er det ikke. Kokosmælk opstår først når der er en blanding af presset kokosnød og kokosvand. 

Det er meget uklart hvor palmen stammer fra, da den er mange steder verdenen over, men det menes, at den stammer fra Polynesien. I dag dyrkes den overalt langs kysterne i tropiske områder.

Det engelske navn som kokosnødden er blevet givet, nemlig coconut, stammer fra det spanske og portugisiske sprog hvor kokosnød er kaldet coco, hvilket betyder abehoved. Der var nemlig nogle portugisiske opdagelsesrejsende, som syntes, at kokosnødden sagtens kunne ligne et abehoved med de tre fordybninger. 

Kokosnødden er faktisk botanisk set ikke en nød, men en stenfrugt. 

dragon%20logo%20rund.png

Specifikationer

ean13
4038501000744

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode