Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/07 kl. 10:00
89,95 kr.
Dragon Feeding box XL 32x22x15cm
search
search
  • Dragon Feeding box XL 32x22x15cm
  • Dragon Feeding box XL 32x22x15cm
89,95 kr.

Dragon Feeding box XL 32x22x15cm

DR-NOS050

Plastboks fra Dragon. Boksen kan benyttes til trasport eller som terrarium. 

I den, vil der kunne være plads til en lille skildpadde, dog kun til transport til fx. dyrelæge eller på messer. 

Boksen vil derimod sagtens kunne bruges, som hjem til eksempelvis en Congosnegle. Eftersom der er huller i boksen, vil der stadigvæk være god ventilation. 

Låget på boksen er delt i 2, og kan åbnes 1/3 del præcis på samme måde som en braplastkasse.

Boksen måler 320x220x150 mm. 

Fåes farverne sort og klar.

OBS - den sorte er også gennemsigtig.

dragon%20logo%20rund.png

Monis anbefaler
Farve: Klar (89,95 kr.)
Levering op til 30 dage fra leverandør

Hvad er en Congosnegl?

Congosneglen er en af verdens største snegle. Den kan blive helt op til omkring 30 cm. Sneglehuset er lyse- eller mørkebrunt og svagt snoet. Huset kan blive op til 20 cm højt. Sneglen kan blive op til 8-10 år gammel.

De er meget rolige. De har ingen tænder, så de kan altså ikke bide. Sneglen er et bløddyr, og har øjne på tentaklerne, derudover har den også en ru tunge, som bruges til at findele planteføden med. De vil forsøge at spise alt, hvad de kommer i nærheden af, men det er dog helt ufarligt. 

Congosneglen kommer oprindeligt fra bunden af Afrikas regnskov, og kræver derfor meget høj luftfugtighed. Hvis temperaturen kommer op over 30 grader, vil sneglen trække sin krop ind i huset. Derefter forsegler den sit hus' åbning, ved at udskille et kalkholdigt sekret, der tørrer, når det kommer i kontakt med luften. Det hul i huset, som sneglen dækker til, er fuldstændig tæt og sikrer, at sneglen ikke udtørrer. Sådan vil den kunne ligge i op til 3 år. 

Congosneglen er tvekønnet, altså sneglen er både en han og en hun på samme tid. Æggene bliver til en snegl og gennemgår ikke et larvestadium. 

Hold af Congosneglen

Congosneglen kan leve i de fleste miljøer, så længe temperaturen ikke er under ca. 15 grader. Den spiser alt plantemateriale, ligemeget om det er dødt eller levende. De vil foretrække en temperatur på 24-25 grader. 

Hvis der er behov for en varmekilde, skal den side oven- eller på siden af beholderen. Luftfugtigheden skal ligge på omkring 80-90%. 

Den findes stort set overalt i verden, hvor den bliver præsenteret, som enten en fødekilde eller som et kæledyr.

Du skal dog være opmærksom på, at du ikke bare kan sætte den fri i naturen hvis du fortryder at have købt den, som kæledyr. Sneglen ødelægger det naturlige dyreliv, men den bærer også på bakterier og parasitter, så den udgør derfor en potentiel sundhedsfare. 

I nogle lande, betragtes sneglen som en delikatesse, og som en vigtig kilde til protein. Det er særligt i Kina og flere steder i Afrika. Sneglene smager fortrinligt, men på grund af at de bærer på sygdomme, er det meget vigtigt, at de tilberedes korrekt. 

Sneglene laver slimspor, så det er derfor nødvendigt at gøre boksen ret ofte. Barkstykker og grene er en god ting, at have i boksen. Dog skal du undgå store sten osv. da de kan falde ned og beskadige deres hus. De kan godt reparere skaden, men det vil ikke se specielt kønt ud. 

Man vil godt kunne sætte planter derned, men de skal være frie for sprøjtemidler, pesticider osv. Du skal bare være opmærksom på, at planterne vil blive spist, så det skal ikke være for pyntens skyld. 

Bundlaget skal bestå af min. 10 cm ugødet spagnum eller kokoshumus, som altid skal holdes fugtigt, der må meget gerne være lidt visne blade og frønnet træ. 

dragon%20logo%20rund.png

Specifikationer

ean13
4038501015373

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode