Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 07/05 kl. 10:00
99,95 kr.
Edderkop - Tliltocatl vagans
search
search
  • Edderkop - Tliltocatl vagans
99,95 kr.

Edderkop - Tliltocatl vagans

LFTE-TLIVAG

Edderkop

Dansk Navn: Edderkop - T.Vagans - Mexicanske rød rumpe.

Latinsk Navn: Tliltocatl vagans (Brachypelma vagans).

Produktionsland: 

Størrelse: 

Indhold: 1 Stk. Pr. æske 

Oprindelse: Mexico/Yucatán-halvøen/Mellemamerika.

Optimal temperatur: 

Tliltocatl vagans er en edderkop af arten tarantel, også kendt som Mexicansk rød rumpe. Artens oprindelige udbredelsesområde er Mexico/Yucatán-halvøen/Mellemamerika.

Tliltocatl vagans (Brachypelma vagans) er en tarantelart kendt almindeligvis som den mexicanske røde rumpe. Den strækker sig overvejende i Mexico (inklusive Yucatán-halvøen), men findes også i Mellemamerika. De er jordlevende, og gravende edderkopper. Årsagen til navnet rød rumpe er på grund af dens karakteristiske røde hår på maven.

Her er der tale om dyr der er 2-2,5 cm i benspænd.

På lager i Viborg

Denne edderkop egner sig til alle begyndere som erfarende holdere.

Som de fleste taranteller vil de spise alt, hvad de kan overmande, hvilket normalt er insekter, men små firben og gnavere kan også spises. De kan vokse op til solide 16cm i benspænd, hvor hannerne typisk er mindre og tyndere end hunnerne.

Denne tarantel vokser i et medium tempo for hanner, der når omkring 12,5 cm med meget lange ben og en lille mave, og hunner når et benspænd på 15,5 cm eller mere og er mere tykke og hårdføre

Terrarium:

Anbefalet terrariumsstørrelse er mindst 30x30x30 cm for en voksen tarantel. Brug et substrat som kokosfiber eller spagnummose, der bevarer fugtigheden. Dybden bør være omkring 5-10 cm.

Temperatur og fugtighed:

Oprethold dagtemperaturen mellem 24-28 grader Celsius og undgå store temperatursvingninger. Hold en moderat fugtighed på omkring 60-70%. En vandkop kan anvendes til at øge lokal fugtighed.

Biologi:

Hanner kan leve så længe som 8 år og når seksuel modenhed når de er omkring 4 år. Hunnerne kan blive op til 20-25 år og blive kønsmodne efter omkring 7 år. Hunnerne lægger typisk ægsække med mellem 100-300 æg, selvom nogle ubekræftede rapporter har angivet, at de kan være så mange som 500-600 æg. Ægsækken inkuberes i omkring syv til otte uger ved 24 til 27 grader Celsius, hvorefter blegfarvede unger kommer frem og klynger sig sammen. Edderkopperne udvikler sig derefter hurtigt igen i løbet af de næste par uger, hvorefter de spreder sig for at leve et selvstændigt liv.

Umodtagelige hunner vil sandsynligvis være aggressive over for hannerne, der nærmer sig, og kan forsøge at dræbe og spise dem.

Foder:

Fodr din tarantel med passende insekter som græshopper, cikader eller kakerlakker. Størrelsen af bytte bør være i forhold til tarantellens størrelse. Voksne taranteller fodres typisk en gang om ugen, mens unge individer kan kræve hyppigere fodring.

Skjul og indretning:

Placer skjulesteder som korkbark eller halve blomsterpotter, så tarantellen har et sted at gemme sig. Tilføj nogle kunstige planter eller grene for at skabe et naturligt miljø. Undgå skarpe genstande, der kan skade tarantellen. De foretrækker at leve i buskområder.

Håndtering:

Undgå overdreven håndtering, da det kan være stressende for tarantellen. Brug altid forsigtighed og undgå at håndtere den direkte.

Sundhedspleje:

Hold øje med eventuelle ændringer i adfærd, da dette kan indikere helbredsproblemer. Hvis du bemærker usædvanlig adfærd eller symptomer på sygdom, konsulter en dyrlæge med erfaring inden for taranteller eller eksotiske kæledyr.

Vær opmærksom på, at denne vejledning er generel, og nogle individer kan have specifikke krav. Det er altid en god ide at søge råd fra erfarne tarantelejere eller en dyrlæge med speciale for at sikre optimal pasning af din Tliltocatl vagans.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode