Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 07/05 kl. 10:00
99,95 kr.
Edderkop - Tliltocatl albopilosus Nicaragua
search
search
  • Edderkop - Tliltocatl albopilosus Nicaragua
99,95 kr.

Edderkop - Tliltocatl albopilosus Nicaragua

LFTE-TLALNI

Edderkop

Dansk Navn: Edderkop - krølhårstarantel

Latinsk Navn: Tliltocatl albopilosus Nicaragua (tidligere Brachypelma albopilosum)

Produktionsland: 

Størrelse: 

Indhold: 1 Stk. Pr. æske

Oprindelse: Costa Rica - Nicaragua

Optimal temperatur: 

Tliltocatl albopilosus er en edderkop af arten tarantel, også kendt som krølhårstarantel. Artens oprindelige udbredelsesområde er Nicaragua og Costa Rica.

De er stort set jordlevende, og gravende edderkopper.

Denne tarantel er dækket af lange børstehår, der har en karakteristisk krølle, hvilket giver dem et unikt udseende, hvilket er grunden til, at de er kaldet "krølhårede" taranteller.

Her er der tale om slings der er 1-1,5 cm i benspænd.

På lager i Viborg

Beskrivelse

Den krøllede tarantel er en fyldig edderkop, den er dækket med mørkebrune til sorte børster, der begynder lys i farven som ung og bliver mørkere, som tarantellen ældes. Den har en gylden-bronze glans på grund af dens længere guldbørster, der dækker hele kroppen, disse er særligt tætte på bagbenene.

I fangenskab er både hanner og hunner vokset til at have et benspænd på lidt over 15 cm. Hanner lever et kortere liv på kun 5 år i fangenskab i modsætning til hunnerne, der angiveligt lever op til 20 år. Hannerne har ofte en lysere bronzefarve end hunnerne.

Levesteder

Tliltocatl albopilosus er oprindeligt hjemmehørende i Nicaragua og Costa Rica, hvor den findes i tropisk krat, enten omkring bunden af ​​store træer, nær floder eller i pletter af ryddet regnskov.

Biologi

Når hunnen er modtagelig vil hun tillade en han at parre med sig, normalt foregår dette i regntiden, hvilket resulterer i fremstilling af en ægsæk og lægningen af 300 til 500 æg flere uger senere. Ægsækken inkuberes i omkring syv til otte uger ved 24 til 27 grader Celsius, hvorefter blegfarvede unger kommer frem og klynger sig sammen.

Edderkopperne udvikler sig derefter hurtigt igen i løbet af de næste par uger, hvorefter de spreder sig for at leve et selvstændigt liv.

Umodtagelige hunner vil sandsynligvis være aggressive over for hannerne, der nærmer sig, og kan forsøge at dræbe og spise dem.

Primært er disse edderkopper en natlig, bagholdsangriber, krølhårstarantellen spiser insekter og små hvirveldyr.

Et område på enden af ​​hvert ben er følsomt over for lugt, smag og vibrationer og bruges til at opdage deres bytte.

Tarantellen holder sit bytte med sine pedipalper (forlemmer) og injicerer det derefter med gift leveret via to hule hugtænder. Denne gift har et dobbelt formål, den både lammer byttet, samt begynder fordøjelsen.

Når først giften virker, er tarantellen i stand til at opsuge proteiner og fedtstoffer fra sit bytte og efterlader kun en lille kugle af ufordøjede kropsdele. Denne normalt føjelige tarantel "skyder/sparker" hår fra maven med bagbenene, når den er truet, hvilket forårsager blindhed, hvis de rammer øjnene på et rovdyr og kan også forårsage udslæt på huden.

Det er en fantastisk begyndertarantel, da de er hårdføre, nemme at passe og ret føjelige og rolige som voksne. 

Pasning

Tliltocatl albopilosus Nicaragua er en tarantelart, og pasning af disse kæledyr kræver særlig opmærksomhed for at sikre deres sundhed og trivsel. Her er en generel pasningsvejledning for Tliltocatl albopilosus Nicaragua:

Terrarium:

Et terrarium med en størrelse på mindst 30x30x30 cm anbefales til en enkelt tarantel. Brug et egnet substrat som kokosfiber eller spagnum mos, der holder på fugtigheden. Substratet bør være omkring 5-10 cm dybt.

Temperatur og fugtighed:

Hold temperaturen mellem 24-28 grader Celsius i dagtimerne og undgå kraftige temperatursvingninger. Oprethold en fugtighed på omkring 70-80%. Dette kan opnås ved regelmæssig sprøjtning af terrariet.

Foder:

Fodr din tarantel med passende insekter, såsom kakerlakker, cikader eller melorme. Fødeemnerne skal være passende størrelse i forhold til tarantelens kropsstørrelse så senere kan fodres med mus.

Voksne taranteller fodres normalt en gang om ugen, mens unge individer kan have brug for hyppigere fodring.

Skjul og indretning:

Placer skjul i terrariet, så din tarantel har et sted at trække sig tilbage og føle sig tryg. Tilføj nogle grene eller kunstige planter for at skabe et naturligt udseende terrarie. Undgå skarpe genstande, der kan skade tarantellen.

Håndtering:

Taranteller er normalt bedst at observere uden direkte håndtering. Overvej at lade dem være i deres miljø for at minimere stress.

Sundhedspleje:

Vær opmærksom på eventuelle ændringer i tarantellens adfærd, som kan indikere helbredsproblemer. Hvis du bemærker usædvanlig adfærd eller symptomer på sygdom, konsulter en dyrlæge med erfaring inden for eksotiske kæledyr.

Husk altid at udføre yderligere forskning eller rådføre dig med en erfaren tarantelejer eller dyrlæge for at sikre, at du opfylder alle de specifikke behov for din Tliltocatl albopilosus Nicaragua.

Kontakt os gerne for mere info eller råd og vejledning, vores eksperter sidder klar til at hjælpe dig.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode