Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 07/05 kl. 10:00
124,95 kr.
Pterinochilus Lugardi også kendt som Fort Hall Baboon tarantellen fra Afrika. Læs mere og køb her!
search
search
  • Pterinochilus Lugardi også kendt som Fort Hall Baboon tarantellen fra Afrika. Læs mere og køb her!
124,95 kr.

Edderkop - Pterinochilus Lugardi

LFTE-PTELUG

Chilobrachys dyscolus er en fascinerende fugleedderkop fra det sydlige Afrika.

Hunner bliver typisk omkring 12-14 cm, mens hanner når 10-12 cm.

Chilobrachys dyscolus vokser relativt hurtigt og har en defensiv, men tolerant temperament.

Hunner kan leve op til ca. 10-12 år, mens hanner kun når en alder på 2-3 år.

For at trives bør Chilobrachys dyscolus opretholde en temperatur på 26-28 grader om sommeren og 20-24 grader om vinteren.

Chilobrachys dyscolus er en fossorial art, hvilket betyder, at det er en gravende edderkop, der trives bedst med en luftfugtighed på 50-65% i et højt terrarium.

Her er der tale om slings, der er ca. 1-1,5 cm i benspænd.

På lager i Viborg

Hvor lever Pterinochilus Lugardi i naturen?

Fort Hall Baboon tarantellen, som er et af denne tarantels navne, kommer fra Botswana, Namibia, Sydafrika, Tanzania, Zambia og Zimbabwe.

Her lever Pterinochilus Lugardi i skove, hvor klimaet er noget foranderligt.

Regn i disse områder er ofte uforudsigeligt, og der kan forekomme lange tørkeperioder, som kan efterfølges af store nedbørsmængder, der kan føre til oversvømmelser.

Typisk regner det i sommerperioden i disse områder af Afrika, som typisk er fra oktober til april, men der kan også forekomme regn i visse områder fra juni til september.

I januar varierer gennemsnitstemperaturerne fra 21° til 27°C i Durban, 14° til 26°C i Johannesburg og 16° til 26°C i Cape Town. I juli spænder temperaturen fra 11° til 22°C.

Den optimale temperatur er dog omkring 20-22 grader, hvilket svarer til almindelig stuetemperatur.

Hvad angår temperatur og luftfugtighed, bringer monsunvindene fra det indiske ocean regn fra oktober til marts, efterfulgt af en tørkeperiode resten af året.

Det sydlige Afrika, der kan være ekstremt, oplever ned til 18°C, mens de fleste kystområder i den varme sæson gennemsnitligt har 27° til 28°C. Den varmeste region er Zambezi Valley, med gennemsnitlige sommertemperaturer på 32°C.

For at genskabe disse forhold bør man opretholde temperaturer på 20-27 grader og luftfugtighed på ca. 65%.

Hvilket terrarium skal man bruge til Pterinochilus Lugardi?

Pterinochilus Lugardi er en gravende edderkop, hvilket betyder, at den graver gange og huler i sit terrarium.

Det er derfor vigtigt, at terrariet er mindst 4 gange længden på edderkoppens krop og med et substrat, der er ca. 20-25 cm, hvor den kan grave i.

Slings skal gerne have mindre plads, og her kan man uden problem bruge en plastikbeholder i passende størrelse, der passer til edderkoppen.

Når edderkoppen vokser, vil man på sigt kunne flytte den til en permanent bolig i et højt terrarium med masser af bundsubstrat.

Bundsubstraten skal gerne være en blanding af sphagnummos, vermecolite, kokushumus og jord, dette sikrer en fast struktur, hvor edderkoppens gange ikke falder sammen.

Installer gerne en falsk bund med leca-kugler og net eller andet materiale, så jorden ikke løber ned mellem leca-kuglerne.

På denne måde vil overskydende vand ikke lægge sig i bunden af gangene og være til gene for edderkoppen.

Hvordan bør terrariet indrettes til en Pterinochilus Lugardi?

Terrarie til Pterinochilus Lugardi bør, som tidligere nævnt, være højt og med mindst 20-25 cm bundsubstrat til en voksen edderkop. 

Oven på bundsubstraten kan man med fordel placere visne blade, da nogle fossoriale edderkopper bygger tårne af organisk materiale, der er til rådighed i terrariet.

Et korkstykke vil også være en fordel at have i terrariet, hvor edderkoppen kan gemme sig under og starte med at grave uden at blive forstyrret.

Levende eller kunstige planter kan også sættes i terrariet, men dette er mere for ejerens skyld end for edderkoppens skyld.

Nogle edderkopper vil decideret fjerne planter eller grave dem op, fordi de ikke bryder sig om dem.

Det anbefales, at edderkoppen har en lille vandskål, når den når en vis størrelse og flyttes til et terrarium.

Vandskålen må ikke være for dyb, da dette kan føre til druknedød for edderkoppen, hvis den ikke kan komme op igen.

Hvis bundsubstraten er for lav, vil  Pterinochilus Lugardi bygge et skjul af spind oven på jorden for at forsvare sig selv.

Hvad spiser en Pterinochilus Lugardi egentlig, og hvor hurtigt vokser den?

Som slings mellem op til 1 cm vil Pterinochilus Lugardi typisk tage bananfluer, men når den når en størrelse på 1,5 cm i benspænd, vil den begynde at tage små fårekyllinger.

Generelt kan edderkoppen tage et bytte, der er mindre eller på størrelse med selve kroppen, både for og bagkrop til sammen.

De vil kunne tage større bytter, men det anbefales ikke at give for store foderdyr, da disse kan skade edderkoppen.

Pterinochilus Lugardi vokser relativt hurtigt og når typisk en fuldvoksen størrelse inden for ca. 2 år.

Inden for det første år vil ederkoppen kunne nå en størrelse på ca. 7,5 cm, og fuldvoksen størrelse er mellem 10 og 14 cm.

Når der fodres, er det vigtigt at se efter, at edderkoppen tager sit bytte inden for 24 timer efter fodring.

Gør den ikke det, skal foderemnet fjernes igen.

Fodring bør ske hver 7. til 12. dag; man kan typisk se på bagkroppen, om edderkoppen er sulten. Hvis bagkroppen er indsunken, vil det betyde, at edderkoppen skal have foder.

I perioder vil edderkoppen ikke spise; dette kan skyldes, at den skal til at skifte exoskelettet, og her er det vigtigt, at foderdyr ikke kommer til at være sammen med den, da disse kan skade den.

Der kan være andre årsager til, at edderkoppen ikke vil spise; dette kan være, hvis den sættes i for stort et terrarium.

Pterinochilus Lugardi er som andre edderkopper territorielle, og det kan derfor stresse dem, hvis de skal forsvare for stort et område.

Hvordan er Pterinochilus Lugardi for en ny inden for edderkopper?

 Pterinochilus Lugardi er en old world edderkop, hvilket vil sige, at den som hovedregel bider frem for at sparke brandhår, som man ser det med new world edderkopper.

Det anbefales ikke at håndtere  Pterinochilus Lugardi, da den kan bide, og dette vil føles på samme måde som et hvepsestik.

Dog er  Pterinochilus Lugardi ikke så aggressiv som andre old world edderkopper, og den er derfor betegnet som en god nybegynder old world edderkop.

Generelt tåler denne tarantel temperatursvingninger og udtørring uden at det betyder det store for den.

Det er nemt for ejeren at have med denne art at gøre i forhold til indretning, etc., da edderkoppen ikke kræver det vilde og er nem at have med at gøre.

Samtidig så vokser denne art relativt hurtigt, hvilket betyder, at man hurtigt har en voksen edderkop i et terrarium.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode