Seneste bestilling af insekter er Tirsdag senest: D. 30/04 kl. 10:00
84,95 kr.
  • Ikke på lager
Lyserød Tropisk Springhale
search
search
  • Lyserød Tropisk Springhale
84,95 kr.

Lyserød Tropisk Springhale

LF548

Lyserød Tropisk Springhale

Dansk Navn: Lyserød Tropisk Springhale

Latinsk Navn: Collembola ssp. Ghana.

Produktionsland: Tyskland

Størrelse: 2-3 mm

Indhold: 1 kultur 1,0L Pr. æske

Disse springhaler fra Ghana er lidt større end den Hvide tropiske springhale og bliver omkring 2-3 mm og er perfekte som foder til fx. små gekkoer, farvefrøer, padder, edderkopper (slings), akvariefisk, knælere, skorpion unger og andre arter der spiser små insekter.

Denne type springhale er ikke så ivrig til at hoppe som den Hvide Tropiske Springhale, hvilket er en fordel, for når bøtten åbnes springer størstedelen af springhalerne ikke ud.

Holder man frøer og padder, er man som oftest bekendt med springhaler som foder da de typisk vil bruges i de tidlige stadier hvor haletudserne udvikler sig til frøer, en typisk farvefrø vil leve af springhaler i 3-6 måneder efter den er gået på land hvor efter den vil gå over på et lidt større foderemne som f.eks. bananfluer.

Opbevaring: 

Springhaler kan opbevares i den medfølgende bøtte, eller du kan med fordel flytte kulturen til f.eks. en kondibøtte eller lignende, hvor du høster løbende fra kulturen alt efter hvad du har behov for af foder. Du kan vælge at holde dem som skraldemænd  - "clean up crew"- direkte i dit terrarie, da springhaler er helt uskadelige for andre dyr.

Springhaler er rigtig gode i de tropiske og bioaktive terrarier da de tåler meget fugt. Opbevarer du din kultur i en bøtte, er det vigtigt du holder jorden fugtig og virker jorden tør kan du med fordel fugte det med almindeligt postevand direkte fra hanen med en blomsterforstøver til jorden igen er fugtig. Man skal ikke være bange for at komme til at fugte for meget da springhalerne flyder oven på vandet og derved ikke drukner.

Man kan med fordel også fugte noget trækul fra f.eks. udbrændt træ fra brændeovnen eller bålet, som man lader stå og trække vand i ca. 20 min, hvorefter man ligger det ned til sin kultur, dette giver fugt i kulturen og det er lettere at høste springhalerne ved helt simpelt bare at tage et stykke kul op og tilføje til dit terrarie.

Disse Springhaler formerer sig langsommere end den Hvide tropiske springhale.

Temperatur:

Dyrene holdes bedst mellem 20 og 25 grader celsius over 25 grader celsius er ikke anbefalelsesværdigt og ved over 30 grader celsius dør springhalerne. 

Den medfølgende bøtte er ikke særligt godt ventileret, dette er imidlertid en fordel da æsken således holder bedre på fugtigheden og derved får springhalerne til at yngle mere og hurtigere.

Fodring:

Monis anbefaler vores Springhalefoder. En enkelt knivspids en gang om ugen, dog ikke samtidig med at der gives vand da der her kan dannes mug der kan slå din kultur ihjel, der kan også fodres med almindeligt tørgær. Desuden lever springhalerne også af protein og basisk materiale, men også af skimmelsvampe, mos, dødt og råddent plante materiale, alger og lign. Hvilket gør dem idéelle som skraldemænd i div. terrarier.

Indhold pr. 100g:

Der er endnu ingen data på hvad indholdet er pr. 100g springhaler.

Kunder der købte dette produkt købte også:

Lav en ny konto

Har du en konto i forvejen?
Login istedet eller Nulstil adgangskode