- Ikke på lager
Dragon Coco Ground løs
Produktet Coco Ground fås i to forskellige formater. Den ene slags er en fast blok og den anden slags, er dette produkt, hvor det blot lægger løst i en pose, så du selv kan vælge hvor meget du vil benytte af gangen.
Materialet bliver primært brugt som bundlag i lidt fugtige miljøer, såsom regnskovsterrarier. Det kan eksempelvis benyttes i et amfibier terrarie.
Materialet består af kokosfibre. Kokosfibre er meget oplagt at benytte til bundlag i regnskovsterrarier, da det ikke mugner eller forårsager lugtgener.
Amfibier - Hvad er det for noget?
Amfibier er egentlig ganske enkelt bare en fælles betegnelse, for frøer, padder og salamandere.
Padder er det der kaldes exotherme hvirveldyr. Dvs. at deres kropstemperaturer falder i et med omgivelsernes, så hvis der er 20 grader, er deres kropstemperatur altså også 20 grader. De er aktive, når deres kropstemperatur rammer en hvis grænse. Da der i Danmark er koldt om vinteren, går de i dvale i vinterperioder.
Haletudsernes opvækst foregår oftest i vand, mens de voksne dyr efter en "forvandling" tilbringer det meste af deres tid på landjord.
Der findes rigtig mange frøer og de fås i forskellige farver, arter og størrelser. Det at have fører kræver et lille terrarie med bl.a. et vådt område, måske en lille sø, et landstykke, fugtighed mm.
Specifik art - Farvefrøer/Pilegift frøer
Farvefrøer er udbredt fra Sydamerika og helt op i Mellemamerika. De varierer meget i størrelse afhængig af arten, men det svinger imellem 12 - 70 mm.
I et fangeskab er frøer helt ufarlige, da de ikke får de giftige insekter, som de har behov for, for at kunne danne deres hudgift.
Den Gule pilegift frø (Phyllobates terribilis), er den giftigste af alle. Det er også denne frø, som de Colombianske indianere benytter til at forgifte deres pusterørs pile med. Det er også herfra navnet "pilgiftfrøer" er opstået.
Navnet "farvefrøer" opstod, vha. de farvestrålende Malet pilegiftfrøer (Dendrobates tinctorius).
Pasning af Farvefrøer/Pilegiftfrøer - hvordan?
Hvis man kigger på terrariet generelt, er der nogle overordnede ting, som man skal huske på. Frøerne skal altså holdes i et regnskovs terrarie. Du vil gøre dit dyr en kæmpe tjeneste, hvis du indrettede det, som var det et stykke af en lille regnskov.
Købe-terrarie, indretning og størrelser
Hvis ikke du selv vil lave dit eget terrarie fra bunden, og derfor køber det i stedet, skal du være opmærksom på visse ting. Det skal være vandtæt i bunden, have udluftning og der skal i toppen være et fint net med huller på 0,5 mm, som maks størrelse.
I terrariet vil du kunne lægge et drænlag på 4 - 5 cm. Det vil du kunne gøre vha. lecanødder, derefter kan du komme noget spagnum ovenpå. Herefter skal du bare putte beklædning på baggrunden og evt. på siderne. Efter du har sørget for disse ting, kan du indrette resten af terrariet som du har lyst til, du skal bare huske at indrette efter, om det er en bundlevende- eller kravlende art.
Til en større bundlevende art med 4-5 unger, vælges som minimum et 40x40x40 cm. terrarium. Når ungerne bliver kønsmodne, anbefales det at rykke dem til et større terrarie. Hvis du har valgt en bundlevende art, er det yderst vigtigt, at du laver forskellige skjul på bunden, bl.a. ved brug af beplantning.
Hvis du i stedet har en af de klatrende arter, ville 40x40x40 også være en fin størrelse, men det er meget bedre med 50 cm. højdemæssigt, terrariet kunne evt. hedde 30x50x40. I de fleste tilfælde vil denne størrelse kunne have plads til 5 voksne (afhængig af art). Til de kravlende arter, er det selvfølgelig vigtigt at få nogle lianer eller grene op i terrariet og beplante med bromeliaer, som er en plante der kan gro på grene og lianer mm.
Hvis du køber planter hos en blomster handler, skal du sørge for at skylle dem grundigt med lunkent vand inden du tager dem i brug, da de kan være sprøjtet.
Temperaturer, fugtighed og belysning
Terrariet bør have en dagtemperatur, som ligger på omkring de 23-26 grader, og derefter falder til stuetemperatur om natten, hvilket er omkring 18-20 grader.
Til belysning af terrarierne, kan man vælge at benytte lysstofrør eller sparepærer.
Belysningen kan, i mange tilfælde, være med til at varme terrarierne op fra stuetemperatur til de 23-25 grader.
Dagscyklussen bør ligge på mellem de 12-14 timer. Luftfugtigheden bør ligge på mellem 70-100% hos de fleste arter. Fugtigheden kan holdes oppe ved at benytte en forstøver 2-3 gange om dagen. Hvis man har flere terrarier, kan et automatisk regnanlæg være et must. En lille vandpyt, som frøerne kan bade i er også en god ting, dog må den ikke være ret dyb, højest 1-2 cm.
Foder - Hvad spiser de?
Foderet består af forskellige små insekter. I terrariet vil det primært være bananfluer og springhaler, som udgør hovedmåltidet. Derudover er foder fra naturen også godt. Smådyr som små fluer, bladlus og tordenfluer er rigtig godt, og de fleste frøer spiser det med stort velbehag.
Dine yngre frøer, bør fodres hver dag, dog kan de (hvis de vel at mærke er sunde) godt tåle en enkelt faste dag.
De voksne frøer fodres efter behov, ofte er hver anden dag nok, da det er vigtigt at frøerne ikke bliver for fede.
Specifikationer
- ean13
- 4038501014635